Şimdi Ara

HESAP GÜVENLİĞİ - UYARI - KORUNMA YÖNTEMLERİ (AUTHENTICATOR ANLATIMI EKLENDİ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
2.384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Son zamanlarda authenticator kullanmayan bir çok kişi hesabını kaybetmeye başladı ve uyarı & bilgilendirme mayetinde bir konu açmak istedim , öncelikle Blizzard'dan gönderilmiş gibi görünen maillere dikkat ediniz :

------------------------------------------------------------------------
    https://www.battle.net/account/support/password-verify.html <- bu adrese güvenmeyin !

özellikle bu şekilde gelen maillere :

quote:

Dear customer,

This is an automated notification sent from our account security system. You logined your account successfully at 4:27 on June 30th form the 125.87.108.* range, but our system shows the 125.10.151.* IP range exists a large number of hackers. As too many customer complaints, the 125.98.104.* IP range has been blacklisted.

We are concerned about whether your account has been stolen. In order to guarantee the legitimacy of your account, visit click:
    https://www.battle.net/account/support/password-verify.html

website fill out some information to facilitate our investigation.

Account security is solely the responsibility of the accountholder. Please be ****ed that in the event of a compromised account, Blizzard representatives will typically lock the account. In these cases the Account Administration team will require faxed receipt of ID materials before releasing the account for play.

Sincerely,
    Blizzard account system
    Blizzard Entertainment

linke tıkladığınızdaysa eu.battle.net giriş sayfasının bire bir kopyalanmış haliyle karşılaşıyoruz , profesyonelce hazırlanmış bir sayfa

http://eu.battle.net.login.account.inspection.security.support.xml.zh-kct.in/login.html?app=wam&ref=https://www.worldofwarcraft.com/account/&eor=0&app=bam/

yeni phishing adresi :http://eu.battle.net.login.account.inspection.security.support.xml.zh-ast.in/login.html?app=wam&ref=https://www.worldofwarcraft.com/account/&eor=0&app=bam/

boş ve ya sahte kullanıcı adı ve parola ile giriş yapsanız bile bir sonraki aşamaya geçebiliyorsunuz , buda sitenin sahte olduğunu ve hesabınızın elden gittiğini anlamak için yeterli bir görüntü sanırım ,

bu aşamada hesap bilgileriniz çoktan kimlik avcılarına ulaşmış bulunuyor fakat sizleri telaşlandırmamak adına arkadaşlar 2. ve 3. sayfaları hazırlamayı unutmamışlar , gerçekçilik adına size isminiz ve soyisminizin sorulduğu 2. sayfaya yönlendiriyor bu birinci aşama

yine burayı doldurabilir ve ya boş bir şekilde gönderip 3. sayfaya geçebilirsiniz

ve tabiiki kötü son

Bu arkadaşlar size "Blizzard Entertainment IP restrictions (noreply@battle.com)" adı ve adresi ile mail gönderebiliyorlar , bildiğiniz gibi çeşitli yöntemlerle her site adına her kişiye mail gönderilebilmekte.Kesinlikle başında onay işareti olmayan mailleri açmayınız.

Onay işaretinden kasıt , bir çok mail servis sağlayıcısı Blizzard'ın müşterilerine mail gönderdiği kendi resmi noreply mail adresinin güvenli olarak işaretli görünmesidir , aşağıda görebilirsiniz ;

resimde gördüğünüz blizzardın resmi mail adresi ve başında microsofttan onaylı olduğu ibaresi ( yeşil kalkan) yer almakta.

Özellikle önceden WoW oynamış iseniz bu tür maillerin sık gelmesi olasıdır , eu.battle.net adresinden başka hiç bir adrese giriş yapmayınız.

--------------------------------------------------AUTHENTICATOR EKLEME VE KULLANIMI-----------------------------------------------------------

Authenticator nedir ? : Hesabınızı çalınmaya karşı neredeyse %99 koruyan sistemle birlikte çalışan cihaz ve yazılıma verilen isimdir. Oyuna ve ya battle.net hesabınıza giriş yaparken şifrenizi girdikten sonra bu cihazın veya telefonunuza kurduğunuz programın ürettiği tek kullanımlık şifreyi de girerek giriş yapabilirsiniz. Yazılımsal veya fiziksel authenticator ile hesabınızı ilişkilendirdiğinizde Diablo 3 , World of Warcraft ve Starcraft 2 oyunlarına her girişinizde tek kullanımlık kod sorulacaktır.

Birincisi Blizzard'ın üretip sattığı authenticator cihazı :
    (Cihaz rengi ve deseni değişiklik gösterebiliyor , donanımı aynı)

İkincisi ise iOS ve Android için üretilen authenticator yazılımları

Solda Android , Sağda iOS

Ve authenticator nasıl eklenir ? Resimli anlatım ( tek resim halinde)

Örnek olarak authenticator eklenmiş hesaba giriş ekranı , şifre girildikten sonra kod soruluyor

Anlatımda göstermediğim ilk kurulum ekranı :

----------------------------------------------------AUTHENTICATOR KALDIRMA------------------------------------------------
    eu.battle.net hesabımıza giriş yapıp hemen sol altta görünen Remove Security butonuna tıklayıp , fiziksel cihazımızda veya telefonumuzda kurulu olan yazılımı açıp , peşpeşe 2 adet kod girip , 2. kodun süresi dolmadan işlemi tamamlayıp , authenticator'ı hesabımızdan ayırabiliyoruz.

Onay mesajı :

--------------------------------------------- 15 Temmuz 2012 yeni phishing maili ----------------------------------------

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skymarc -- 15 Temmuz 2012; 12:12:13 >

• vay arkadaş ya neler neler yapıyorlar... uyarı için çok teşekkürler...
  • Cok iyi bir konu olmus. Ellerine saglik. Herkez dikkat etsin ve bence kesinlikle authenticator kullansin herkez.

Tskler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bildiğim kadarıyla sms projeck diye birşey var odamı korumuyorki
  • Siteye girince Firefox direk uyarı veriyor sahtekarlık diye
  • sms korumasıda bir önlem fakat her zaman işe yaramıyor , bilgiler değiştirildikten sonra sms geliyor genelde , authenticator en rahatı kafanız rahat olur
  • takdir ettim konu sahibini, müthiş paylaşım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • authenticator ve sms mevzusunuda detaylı anlatırsanız çok seviniriz.Teknik açıdan bilgi eksikliklerimiz oluyor uzak duruyoruz.Nedir bu işlemler,nerde nasıl işe yarar bilgi paylaşımı yaparsanız çok mutlu olacağız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DARTH_BLACK

authenticator ve sms mevzusunuda detaylı anlatırsanız çok seviniriz.Teknik açıdan bilgi eksikliklerimiz oluyor uzak duruyoruz.Nedir bu işlemler,nerde nasıl işe yarar bilgi paylaşımı yaparsanız çok mutlu olacağız.

Battle.net hesap bilgilerini girdikten sonra authenticate kodu geliyor, onu da doğru girersen hesabına ulaşabiliyorsun. Bankalardaki sistemin aynısı yani. Android ve iOS için ücretsiz indirebilirsin programı. Authenticate kodu programda gözüküyor. SMS olayı ücretli diye biliyorum.
  • teşekkür ederim böle bi konuya degindigin için en başındz güzel olmuş. Bende bu pazartesi aynı yöntemle hacklandım mail fln heyşeyi degiştirdiler. Site o kadar iyi hazıtlanmışki uyanamadım aynen. Dün ise aldım geri her şeyimi. Hiç bir şeyime dokunmamışlar şşırdım açıkcası tüm itemler para duruyor :D hacklanan mail adresimle terrar blizzard hesabı oluşturdum. Ticket attım. Gelen mailleri gönderdim onlara artı olarak cd nin resmini vs ler de gönderdim. 1 saat içinde hemen verdiler hesabımı geri.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • authenticator aldım.. içim bi nebze de olsa rahat..
  • Authenticator olmasa oyuna sadece girip çıkılsa da oluyor mu ki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Komi

Authenticator olmasa oyuna sadece girip çıkılsa da oluyor mu ki?

ben alırken sadece public house oynarken içim rahat olsun diye aldım.. ama arkadaş gelen mail lerden de bahsetmiş.. demek ki adamlar takıyor kafayı hesap çalmaya binbir türlü yol bulmaya çalışıyor..
  • --------------------------------------------- 15 Temmuz 2012 yeni phishing maili ----------------------------------------
  • Ben de yeni aldim direk aktif ettim su an calinma korkusu falan yok hic. :) 30 TL'ye D&R'den aldim ucuz gibi geldi sizce? Bazi sitelerde 40-50 lira cunku. Ayrica hic olmayacak yerde buldum; Antalya havaalani D&R magazasinda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LttleHedgehog

Ben de yeni aldim direk aktif ettim su an calinma korkusu falan yok hic. :) 30 TL'ye D&R'den aldim ucuz gibi geldi sizce? Bazi sitelerde 40-50 lira cunku. Ayrica hic olmayacak yerde buldum; Antalya havaalani D&R magazasinda.

iyi fiyat
  • ben de 30 a vatandan almıştm.. bimeksin raflarında da var şu an manisa'da
  • Arkadaşlar benim mailimden bana mail geliyor battle.net login sayfasına geçiyor tabi ama fake resimde koyuyorum durduramadım bir türlü başka kimseye gitmiyor sadece bana geliyo mail benim hesabımdan yollanmış gibi, başına gelen var mı şifremi vs. değiştirdim yine geldi.

WOW beta test invitation diye geldi.

Domain name:
    LOGI-WORORSFESVTS.TK

Organisation:
    BV Dot TK
    Dot TK administrator
    P.O. Box 11774
    1001 GT Amsterdam
    Netherlands
    Phone: +31 20 5315725
    Fax: +31 20 5315721
    E-mail: abuse: , copyright infringement:

Domain Nameservers:
    NS01.DOT.TK
    NS02.DOT.TK
    NS03.DOT.TK
    NS04.DOT.TK

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GENERAL006 -- 4 Ağustos 2012; 1:24:44 >

• quote:

http://www.suppor-wororsfesvtv.tk/login.asp?ref=https://us.battle.net/account/management/index.xml&app=bam

Buda diğeri arkadaşlar fake adresler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GENERAL006 -- 7 Ağustos 2012; 14:33:15 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.