Şimdi Ara

Herşeyin Bir Başlangıcı Var Mıdır ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
186
Cevap
0
Favori
2.324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herşeyin bir başlangıcı, bir oluşumu olduğunu biliyoruz. Bir şeyin vaar olabilmesi için kesinlikle bir güç veya başka bir şeyin olması gerekiyor.

    Evren, doğa, gezegen, insan v.b..

    Peki herşeyin bir oluşumu varken Tanrı kavramı, nasıl oluyorda hiç bir yaratıcısı olmadan kendiliğinden oluşan, eşi ve benzeri olmayan bir güç sahibi olabiliyor ? Ve hiç bir şekilde oluşmadığını söylüyor yanı bir başlangıcım yok diyor.

    Sadece tek olan bir Tanrı nasıl oluyorda bu kadar akıl sahibi ve yokdan her şeyi vaar edebilme özelliğine sahip olabiliyor.

    Tanrı gerçekten varsa, neden yarattığı akıl sahibi insanlara hakaret edip, onların zaten yanacağını ben onları yaratırken belirledim ve bunu değiştirmezler diyor.

    Esas sorum Tanrı nasıl olurda tek bir süper güç olarak vaar oldu. ( bu bile yanlış çünkü hiç bir şeyin onu oluşturmadığını söylüyor, bir başlangıç olmadan birşey nasıl oluşuyor ? Bunu cevaplarken böyle büyük güç ve akıl sahibinin yaratılmamasını düşünerek cevaplayin)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >







  • Doğmamış, doğurmamış. Eşi ve benzeri olmayan. Kadın veya erkek olmayan. Yarattığı her şeyi aynı anda görebilen. Bir başlangıcı olmayan, bütün evreni avucunun içinde tutan. Benim kafamın almadığı nokta nasıl böyle büyük bir akıl ile yokdan vaar olmuş. Buda yanlış yaratılmamış ama nasıl oluşmuş bu kadar akıllı

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslinda olmamasi her seyi acikliyor : )
    Bu konuya kimse tutarli cevap veremez. Sana inancli kimselerin verecegi cevaplari toparlayayim:
    1) Onun varligini bizim mantigimiz anlayamaz, o yuzden bizim "varlik" - "yokluk" sifatlarimizla niteleyemezsin. ---> Tanri kavramini algi disina cekerek mesrulastirmaya calisirlar. Ama algi disinda olan bir kavramin "varligindan" emindirler.
    2) Kutsal kitapta yazan her sey, onun sozleridir. Orada yazan hic bir seyin aksini iddia edemezsin bu sebeple. Peki tanri neden yaratilmamistir ? Cunku kutsal kitapta yaziyor. -----> Bunlar da dongusel bir sekilde kendi iddialarini desteklemek icin baska iddiayi kullanirlar. A ile B'yi; B ile A'yi aciklarlar. Ayni anda A ve B nin yanlis olabilecegi akillarinin ucundan pek gecmez.
    ----
    Bu kadar. Buralar ayetlerle dolabilir, sacma sapan iddialarla dolabilir. Hazirlikli olmak lazim.

    ----
    Benim buna cevabim su: Baslangic ve son, icerisinde "zaman" olmak zorunda olan iki terimdir. Zaman yoksa, bas ve son da yoktur. Beynimiz bunu algilamakta zorlanir. Cunku bize gore, "bundan once ne vardi" sorusu cok icguduseldir. Fakat zamanin kendisi ve ilk madde ayni anda "olustuysa" , oncesi olmak zorunda degildir.

    Bu sebeple baslangic aslinda, zamanin ve maddenin basladigi yerdir. Oncesi yoktur. Cunku "once" diyebilmek icin baz alacagin "zaman" yoktur.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Mephalay M kullanıcısına yanıt
    Ayet ile gelecek olanlar hiç gelmesinler, ayetlerle gelecek olan kişiler o kitabı baştan sona hiç okumayan insanlar. Zaten onu baştan sonra meal olarak dikkatlice okuyan Musluman olmaz.

    Herkes kendi dinine gore tanrı kavramı başka binlerce din gelmiş geçmiş hala binlerce din var.

    Aksisini söylediğimiz bir doğru bir bilgi neden kesinlikle yanlış gözüyle bakılmaya neden olur

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • insan gözü sonsuzluğa odaklıdır ancak sonsuz uzaktaki şeyi göremez. şimdi aklınızla değil gözünüzle görmek istiyorsanız öncelikle marsı görmeniz lazım ki bu da mümkün değilken siz nasıl görüp de idrak edebileceğiniz düşünüyorsunuz ki... hakeza ben de sizin gibiyim.

    akıl dışı bir talebi göz nasıl kavrasın. tersini okuyorum

    gözün kapsama alanında olamayanı akıl ne şekilde bir koltuğa oturtsun.

    müslaman olmak süpermen olmak demek değil yanlış anlaşılmasın.
  • Volfram_Tungsten V kullanıcısına yanıt
    Arapça bilmek okuduğunuz bir yazıyı sadece okumanızı sağlar, bende latin alfabesi ve arap alfabesi olan bütün yazıları okuyabiliyorum, ama anlamadikdan sonra okumanın bir anlamı yok.

    Bence kendi ana dilinizde tam anlayarak okumak daha yararlı olacaktır.

    Soruya mantıksız demek veya zekâmız yetmez gibi verilen cevaplar soruya gerçekten bir cevap oluyor mu ?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Volfram_Tungsten V kullanıcısına yanıt
    insanlar ölünce sonsuzluğa uğurlanmaz sonsuzluk insanın yaşamı kadardır. bu nedenle bu andan sonraki ilk anlar yaratıcının varlığına delalet eder. ölü size bakar ve ölümden sonra bir hayat varmış der. dikkat edilirse ölü olan artık bir insan değildir. bu açıdan ölü olanın sorgulayamama yetisini diri olan üstüne alırsa ya ölmesi gerekir ya da ölüyü diriltmek zorunda kalır. katil müslümler böyle oluştu galiba.

    siz bu sorgu ile ölüyü diriltmek zorunda kalacağınızı anlamalısınız. zira yaradanın varlığına şahit olan konuşamıyor. sizin vazifeniz o şahidi diriltip konuşturmak. hz.musa aleyhisselamla yahudiler arasında bir katilin bulunması konusunda ve tur dağında ALLAHU tealayı görmek isteyenlerin mevt edip diriltilmesi hususlarında bu diriltme olayları kitabullahta geçer.

    siz o şahiti diriltip konuşturamadınız diye bir yaradanın olmadığını iddia etmek mümkün mü?

    insanın kendi inhirafını yaradana mal etmesi ilginç geliyor.

    saygılarımla...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: HADO77

    insan gözü sonsuzluğa odaklıdır ancak sonsuz uzaktaki şeyi göremez. şimdi aklınızla değil gözünüzle görmek istiyorsanız öncelikle marsı görmeniz lazım ki bu da mümkün değilken siz nasıl görüp de idrak edebileceğiniz düşünüyorsunuz ki... hakeza ben de sizin gibiyim.

    akıl dışı bir talebi göz nasıl kavrasın. tersini okuyorum

    gözün kapsama alanında olamayanı akıl ne şekilde bir koltuğa oturtsun.

    müslaman olmak süpermen olmak demek değil yanlış anlaşılmasın.




    Tamam bu dediğiniz şey doğru diyelim, ben görmek veya sonsuzluk gibi şeylerden bahsetmiyorum bunlar daha farklı bir tartışma konusu açar. Benim bahsettiğim şey olmadan olmak, ve aklın mantığın alamadığı bir gücü kimseden öğrenmeden, kimseden görmeden elde etmek, bunu uygulayabilmek..

    Hiç bir başlangıç olmadan, tek başına bu kadar büyük bir güç ve akıl sahibi olabilmek. Demek istediğim gücü ve aklı siz biliyorsunuz.

    Edit: İnsan binlerde ışık hızı uzaklıkta olan bir şeyi görebilir. Asla (günümüz ve gelecek yüzyıl boyunca) gidemeyeceği bir yeri gözleriyle gorebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ev Terliği -- 26 Ocak 2016; 18:32:18 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Volfram_Tungsten V kullanıcısına yanıt
    sana karşı yazılmış bir mesaj değildi. cevabi manada bu kıstas kullanılabilir demek için yazmıştım...



    bakın burası ilzam etme yeri değil. burada akli ve mantiki bir cevap varsa şu anlaşılır. kainatı yazan aleyhine tek bir satır yazmamıştır. yani siz eğer ki aklınız ve vicdanınızla bu doğrudur diyorsanız bu alalade bir kabul değildir bu inan veya inanma kitabı tasdiktir. bu iman etmek demek değil. zaten öyle bir şey de istenmiyor. bu ayrı bir konu.

    burada basit bir kendini iknadan bahsetmiyorum . bir ayetin doğrulanması ne demek? en basitinden kuranın şefaatini hak edersiniz.

    bu nedenle söylenen sözler ve cevabi kelamlar önem arz etmekte. karşı taraf olduğunu düşünen kimse için de bunlar delil niteliğinde olmalı.

    bence kainatta kötü ve iyi diye bir kavram yok. bu yüzden ölçülü ve tahkirsiz yani sırf insana yönelik duyguyu istismar etmeksizin beyanda bulunmak günah veya sevab dengesi oluşturmaz. bu yüzden tartışmak mümkün ancak hüküm verebilecek durumda da olmamız lazım.

    saygılarımla...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Volfram_Tungsten

    Kendi anadilimdede okudum üstadım. Mesajın ne olduğunu anlıyorum, fakat içindeki bazı noktaları hala anlayabilmiş değilim belki senin sorularından daha çok sorum var ve araştırmalarım sürüyor.

    Yanlış anladın.

    Bunu ben demiyorum. Bu konularda bu görüş kabul ediliyor dedim, Mephalay'da buna benzer birşey söylemiş zaten.
    . Bende aynı senin sorduğun gibi soruyorum bende aynı senin gibi tatmin olmuyorum. Farkımız yok yani.

    Bütün kitabı okuyan birisi olarak size bir soru sormak istiyorum musadeniz ile.

    Eğer gerçekten yukarıda bahsettiğim tanrı kavramı gerçekten var ise, bu tanrının yarattığı kullarına (kölelerine) gerçekten o kitabı gönderdiğinde inana biliyor musunuz ? Böyle bir Tanrının bu kitabı bize rehber olması için gönderdiğini mantığınız alıyor mu ? Yoksa bize sorgulamak düşmez deyip yazılanları tamamıyla uygulayıp cenneti garantilememiz mi gerekiyor ?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ev Terliği

    Doğmamış, doğurmamış. Eşi ve benzeri olmayan. Kadın veya erkek olmayan. Yarattığı her şeyi aynı anda görebilen. Bir başlangıcı olmayan, bütün evreni avucunun içinde tutan. Benim kafamın almadığı nokta nasıl böyle büyük bir akıl ile yokdan vaar olmuş. Buda yanlış yaratılmamış ama nasıl oluşmuş bu kadar akıllı

    varlığı bir başlangıç ve sona ve zamana mahkum ..bir başlangıç ve sonla kayıtlı- kısıtlı insan için tüm bunlardan aşkın bir varlık olan Allahı kendi kısıtlı kayıtlı başlangıç ve sona dayalı fikir dünyasına hapsederek anlamaya çalışmak şaşılacak şey değil..ancak sakıncalı.. inkar noktasında olan biri dahi..Allahın kendisini tanıttığı ölçülerde meseleye bakmalıdır..hem islamın Allahını ve başlangıcını !! sorgulayacaksınız hemde temel kavramlardan uzak şekilde içini kısır imkanlarınızın doldurduğu vehim mertebesinde bile olmayan olamayan zan ile anlamaya çalışacaksınız..bu mantıklı mı?

    Allahın zatı hk tamamiyle kapsayıcı bilgiye sahip olunamıcağını dini metinlerimiz söylemekte ancak bu onun kısmi nisbi noktada tanınmasına zati ve subuti sıfatlarına dair bilgiyi edinmemize mani olmadığı gibi..mevcut durumu dile getirmiş olmamız tenakuz olarak kabul edilemez..helede bu tenakuz imasını sadece sahip olduğu kısıtlı kayıtlı birikimine dayanarak yapmak..bilmem ki ne derece tutarlı olabilir..bizler dini metinlerimizden bilmekteyiz ki..Allah vacibul vucuddur..var olması için bir başka varlığa ihtiyaç duymaz..varlık aleminde boy gösterme noktasında bir başka varlığa muhtaç olan bizler ve diğer her şey..var olan bu durum vacibul vucud kavramına şaşı bakmamızı gerektirmez..






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabah Yıldızı -- 26 Ocak 2016; 19:00:25 >




  • Ev Terliği kullanıcısına yanıt
    buna güç yetirememe hali diyelim. yukarıdaki örnekte bir miktar anlam kazanmış olabilir. ölü olan konuşsa idi insan diye bir varlığı birisi yaratmış olmalı derdi. ancak buna güç yetiremediğini görüyoruz. bu kişi sadece öldü. yaradanı görüp görmediği bilinmiyor. belki o son enerji hala yanımızda.

    bizim açımızdan güç yetirilemeyecek şekilde anlam kazanmış bir şahit oluş var. şimdi bu acziyeti kuvvetlendirmek ve öncelikle güç ve kuvvet kazanması için ne gibi bir ameliye yapılabilir. islam buna ruh şartını koşmuş. bunu ruhla teçhiz et güçlensin demiş. bu güçleniş ancak insanın yaratılmış olduğuna şehadet edebilecek bir kimseyi beyan sahibi kılar.

    örnekteki adam kalkar ve der vallahi sizi biri yaratmış olmalı gibi. buradan varılacak sonuç ise şu olamaz diye düşünmek lazım. o yaratıcıyı mı gördün hadi anlat.

    ölünün diriltilmesi safahatındaki o kısacık menfez yaratılışın ta kendisi kadar ki bir süre. bu süre, yapılan işlem bunlar bilinebilen şeyler değil.

    bir şeyin hep orada nasıl olmadığı halde veya sebepsiz yere var olabileceği bunun sonsuzdan beri bu şekilde nasıl olduğunu arayışımızın şekli ile algılıyabiliriz.

    kainatta her şey eğrilmiştir ancak biz bir kağıda 90 derecelik bir dik açı çizebiliyoruz. bu var, biz yazdık, biz.... yapabiliyoruz. ancak koca kainatta 90 derecelik açı yok. yok yok yok. ama ben basit bir kağıda bu dik açıyı çizip bir doğru parçası buluyorum.
    soru? bu doğru parçası ne zamandır burda? cevap sonsuzdan beri.
    fakat
    ne kadar süre önce çizdiniz 10 dakika önce. işte size sonsuzluk algısı.

    peki siz yaratıcısı olamayacağınız bu doğru parçasını kime izafe edeceksiniz. o doğru parçası bir yaradan var ve bu beni çizen sen o değil misin mi diyor?

    siz koca kainatın yapamadığını yaptınız olmayan bir şeyi var ettiniz. ilah olan siz misiniz?
    o halde
    sonsuzdan beri burada olmak nasıl bir duygu?

    bu türden düşünceler bize yaratıcı olanın mevcudiyeti hususunun insanın varlığı çerçevesinde ikincil olarak anlam kazandığını anlatmakta.

    artık sen varsın. ve sen de biliyorsun ki bu kainatta olamaycak şey senin elinin altında.
    bu kişiye halife dendi, insan dendi, belhum adel dendi. ne denirse densin bu kişi şahitlerdendi.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Volfram_Tungsten

    Estağfurullah tabiki sorabilirsiniz.

    Kendi yarattığı kullarına neyin ne olduğunu açıklaması kitapta belirtildiği gibi ancak bir rahmettir. Belirsizlik ve sebeplerini bilmeden yaşamak insana belki büyük bir zulüm olabilirdi.

    Yani Yaradanın, yarattığı kullarına herşeyi açıklaması ve ona yol göstermesi mantıksız değildir. Bilakis büyük bir rahmettir. Siz bunu neden mantıksız buluyorsunuz?

    Benim kafamı kurcalayan hususlar bu minvalde değil.

    Peki bu yolda, kendi ana dilindeki kitabı okuyarak bir İslam ordusu kuran İSİDi mantıklı bulmamız gerekiyor.

    Yarattığı kullarinin cehenneme gondermek için yaratan tanrı, bu dünyada başlarını kesmemizi farz kılıyor. Bütün akraba kızlarını istediğimiz gibi alabiliyoruz. Gibi gibi bunlara bir çok ornek verebiliriz.

    İçerisinde tutarsızlık olan, günümüze ayak uyduramayan, bir çok bilgiden bahsedilmeyen, bilim ile tamamen zıt dusen bir kitap.

    Biz bütün bunları yaparken mukafatimiz ebediyen(sonsuz) cennete giderek seks ve şarap içmek.

    Hz. Muhammed günlük işlerinin ilerlemesi için neden Allahdan ayet geldi demiş. Peygamber ismini tarihe yazmak isteyen, hristiyan olarak bunu başaramayacağı için kendi kitabını yazan birisi olamaz mı ?

    Allaha 2 rekat namaz kılarken onun için 10 rekat kiliyoruz ki namaz kuranda yoktur zaten. Kuranda olmayan bütün ibadetleri onun ismi ile yapıyoruz ki bu ibadetler M.Ö tek tanrıcılık olan dinlerle tamamen aynılar.

    Çok fazla ornek ve bu kuranda olması gerekirken neden yok diyeceğimiz çok fazla şey var. Kuran bütün insanlık için bütün çağlara ayak uyduracak şekilde gönderilmişti

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • HADO77 kullanıcısına yanıt
    Asla cevabını bilemeyeceğimiz, bir konu hakkında çok fazla şey uretebiliriz. Öldükten sonra Tanrıya gitmek bu aşamada başlamış. İlk başta Masum olarak görünen bu son, arkasındaki insanlar için rahatlatıcıdır. Öldükten sonra Tanrıya gidip orada mutlu olacağı dusunulmus.

    Sonradan bu gelişerek, dinler ortaya çıkmış. Bunu kullanarak insanlığa yön verilmiş. Herkesin cevabını bildiği bir şeymiş gibi öldükten sonra %100 Tanrıya gideceğiz algısı yaratılmıştır.

    İlerleyen saflarda din ile insanların yaşam biçimlerine Tanrı ile korkutularak yön verilmiştir. Binlerce din gelmis, geliyor, gelmeye devam edecek.

    Kendimizi o zamanın tarihinde hayal ederek, o dinin kurallarını dusunerek bir düzen için oluşturulan dinler olduğunu görüyoruz.

    Bildiğimiz kitap Kurandan ornek verecek olursak hem o zamanın kurallarını belirlemek, topluma yön vermek hemde yazarının kendi günlük ihtiyaçları için yazılan bir kitap olduğunu anlayabiliriz. Eğer ben tanriyim diyerek bu kitap yazılsa kimse inanmazdi ama o zamanın toplumun alışık olduğu tanrının aracısı olarak yazılsa tutacaktı. O zamanın arap kesimi tanrı ile aracı olarak cansız put kullanıyorlardı.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Biz bütün bunları yaparken mukafatimiz ebediyen(sonsuz) cennete giderek seks ve şarap içmek.


    çok güldüm ya ..ateist forum ve bloglardan edinilen din algısı böyle sonuçlara sebeb oluyor..


    quote:

    Hz. Muhammed günlük işlerinin ilerlemesi için neden Allahdan ayet geldi demiş.


    bakın bu cümleniz ile farkında olmadan aslında bir tanrı ilah tasavvurunuz olduğunu belirtiyorsunuz ..farkındamsınız bilmem..

    nasıl hangi içerikte ayet nazil olacağına nasıl karar veriyor ve yanlışlıyorsun ki..yoksa senin farkına vardığın senin ile iletişime geçmiş farklı bir ilah varda bizden mi gizliyorsun..

    tanrı bu türden ayetler gönderemez ..neden ? buna kim yada ne karar veriyor..eğer aklım karar veriyor dersen bende aklım ile çok mantıklı şekilde sana eleştirdiğin sosyal hayata dair ayetlerin nedenini niçinini açıklarım ki aslen banada gerek yok nuzül sebeblerine baksan araştırsan durumu görürsün

    diğerlerine başka arkadaşlar cevap versin..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabah Yıldızı -- 26 Ocak 2016; 19:36:50 >




  • Yanı siz yukarıdaki konumdaki tanrı kavramının gerçek olduğunu idda ediyorsunuz ?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ev Terliği

    Yanı siz yukarıdaki konumdaki tanrı kavramının gerçek olduğunu idda ediyorsunuz ?

    hangisi ..birden fazla tanrı profili çizilmiş ..
  • Volfram_Tungsten V kullanıcısına yanıt
    Alınan silahlar ABD den kafirden geliyor, Araplar en büyük silah alıcıları Amerika en büyük satıcıları.

    Bakın işid şuan kuranın dediklerine göre az bile yapıyor. Bir erkek karısı olarak sınırlı kadın alabilir ama cariye kadın köle olarak sıkıntı yoktur. Kurandaki emirleri tekrar okuyun.

    Peki Tanrı Cennetlik yarattığı kullarına cehennemlik yarattığı kullarını öldürmek istiyor. Adaletli tanrı neden cehennemlik yarattığı kullarınin hem dünyada hemde ahirette sonsuza kadar yakmak istiyor ? Adaletli tanrı neden cehennemlik yarattı ve iki dünyada da onların rahat etmesine izin vermiyor

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konunun açılışındaki 2 mesajimdaki İslam tanrısı olan Tanrı size mantıklı ve gerçek geliyor mu ?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ev Terliği kullanıcısına yanıt
    ışıda sonra geliriz o yapı politik amaçlı kuruldu..

    quote:

    Peki Tanrı Cennetlik yarattığı kullarına cehennemlik yarattığı kullarını öldürmek istiyor. Adaletli tanrı neden cehennemlik yarattığı kullarınin hem dünyada hemde ahirette sonsuza kadar yakmak istiyor ? Adaletli tanrı neden cehennemlik yarattı ve iki dünyada da onların rahat etmesine izin vermiyor


    bunu biraz açsan kimleri cehennemlik yaratmış
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.