Şimdi Ara

Herkes zengin olsaydı ne olurdu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Çok merak ediyorum hepinizin zengin olduğu bir dünya olur ise tam olarak ne olurdu, aklınızdan ne geçiyor tam olarak?

    Hayal edin, herkes doğduğu anda zengin bir aileye doğuyor, bir eli yağda bir eli balda. Yüksek maaş ve harika bir iş garanti. Hatta işsiz veya iş yapmak istemiyor iseniz ailenizin sonsuz bir geliri devletin büyük desteği var.
    Büyük bir çiftlik araziniz dubleks lüks havuzlu eviniz, şatafatlı mahallelerde daireniz var. Her aile bireyinin altında lüks bir araç var. Deniz gezmeleri için tekneniz, yelkenliniz var. Hem yazlığınız ver hem de dağ eviniz kışlığınız var. İsterseniz dalarsınız isterseniz kayarsınız. İnsanlara sunulan her tür lükse herkes sahip.

    Sizce böyle bir hayat tarzı dünyadaki her insan için olur ise ne olurdu? Herkes mutlu ve mesut, savaşsız bir dünya mı olurduk?

    Herkes zengin olsaydı ne olurdu?







  • Para fukaralık görmüş insanı bozmaz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bahsettiğin durumda zengin diye kavram olmazdı zengin kelimesinin var olabilmesi için fakirlerin olması lazım öncelikle. Mantık hatalı soru sormuşsun.
  • Olması gereken en uygun şekilde olurdu. Maddi zenginliğin zirve yaptığı noktada, artık manevi zenginliğe hazır bir dünya olur.
    İnsanlık bir sonraki aşamaya geçerdi. Dünyada yoksulluk, kıyım, savaş ve şiddet olduğu sürece insanlık aşama atlamayacaktır. Yani şuan yerimizde sayıyoruz. Anormal olan durum budur.
    İnsanoğlu gelişimini tamamlamak için bu dünyadadır. Gelişimini tamamlamadığı sürece yaşadığını sanarak yolunu tamamlamayıp fiziksel ölümü gerçekleşecektir. Aslında yaşarken de ölüden farksız olacaktır. Fakir ülkedeki insanlar hindu inekleri gibi gülümser. Fakat zenginler somurtur. Sebebi zenginin olması gerektiği yerde olmasıdır. O insanoğlunun en kritik aşamasıdır. Ya intihar eder ya da analitik noktayı başarıyla geçer ve formunu tamamlar. Zenginlerin intiharını bu yüzden çok görürsünüz. Ünlü iş adamı bla bla kendini oradan buradan attı derler.




  • ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musetea -- 20 Nisan 2021; 12:46:7 >
  • Herkes zengin olsaydı fabrikalar da ,hastanelerde kamu da veya özel de kim çalışacak ?? Kim çöpleri toplayacak ?? Yada kim sanayiler de tamircilik yapacak ???
    Kısaca böyle bir ütopyada en azından mavi yakalı çalışan işçi kesim olmayacagindan kimse üretemez ve zengin olamazdı. Yani çelişkiler bütünü bir soru .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doğru cevap: herkes zengin olursa bu dünyanın sonu olur.

    Öncelikle zenginlik fakirlik olmadan söz konusu olamaz. Yani zengin bir ülke vatandaşı olmayı hepimiz hak ediyoruz hayalini unutun. Fakir ülkeler ve insanları üretmese, işlemese, temizlemese, yıkamasa, çalışmasa zengin bu zengin hayatı nasıl sağlayacak? Ayrıca ne kadar çok fakir olur ise dünyanın ömrü o kadar uzun olur çünkü fakir çok tüketemez, kaynak israfı az olur, ama zenginin kaynak israfı çok fazladır. Daha çok elektrik, su, doğalgaz, petrol ve yeryüzünün bütün kaynaklarını en çok tüketen zengindir.

    Herkes zengin olur ise dünyanın kaynağı biter ve dünyadaki yaşam süremiz az olur.
  • Herkes zengin olmuş olurdu.
  • Eh bu da demektir ki 1 zengine 1000 fakir düşüyor.

    Zengin ülkelerin de zengin kalmak için fakir ülkelere ihtiyaçları var.

    Dünyada da 5 zengin ülkeye en az 50 fakir ülke düşüyor. Ama fakir ülkeler zenginleşmeye başlar ise zengin ülkeler zengin kalabilecekleri fakir ülke bulamazlar. Yani fakirleşirler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 6 Aralık 2019; 0:47:39 >
  • Mutlu olurdu

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Doğru ama kendinden kaynak zengini ülkelerin bile fakir ülkelere ihtiyacı vardır. Misal Suudi Arabistan. Petrol zengini bu ülkede hizmet sektörünün neredeyse tamamı Hintli, Bangladeşli fakir ülkelerin vatandaşlarından oluşur. Varlıklı bir ülkenin vatandaşı da varlıklıdır ve ayak işleri yapmaz bu işleri yapacak daha fakir ülkelerin vatandaşlarını işçi olarak almayı tercih ederler. Almanya'nın Türkleri işçi olarak alması da buna örnek olabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.