pansonic 802 kullanıcı olrak.dvd ıcın ızlerım diyorsanız tavsıye etmem sebebıne gelince detaylarda renk gecıslerı olabılıyor goruntu crt den cok net ve keskın oldugundan anında goze carpıyor rahatsız edebılıyor.tv ve film ızlemek ıcın alıyorum dıyen arkadas ıcın bu ozellıklerı belırttım.alırken film modu varmı ona bakın formatları 4:3 fs gıbı olması onemlı.bende plazmayı sadece tv ve dvd ıcın kullanmak ıcın alanlardanım.oyun pc vs bakmadım saygılar
quote:
Orjinalden alıntı: mastor1
DVB-S tuneri olan tv zaten yok, varsa da biraz uçuktur
32" DVB-T tunerli tv rahat bulabilirsin
ama şu anda DVB-T + DVB-C yani sayısal karasal +kablolu tunerli tv zor bulursun, bulabilsen de şu anda ancak pahalı modellerde var, 32" de hele işin daha zor.
Yani fiyatı uygun olsun hemde herşeyi olsun dersen ne bulabilirsen onu alacaksın demek doğru olacaktır.
.....
Netleştirilmesine ihtiyaç duyduğum konulardan biri de şu tuner meselesi... Kendimce araştırdım fazla aydınlanamadım, mağazalarda sorduğum satıcılar benden bilgisiz...
Bazı TV'ler üzerinde sadece DVB ifadesi varken bazılarında DVB-T var. (Benim baktığım fiyat ve ekran boyutunda DVB-C veya DVB-S olana ise hiç rastlamadım.)
DVB nedir, DVB-T nedir?
Kimi satıcı "ikisi aynı şeydir" diyor, kimisi "yanında yuva var, oraya tuner takacaksın" diyor, kimisi de "ilave birşey takmaya gerek yok, karasal yayın tuneri içinde hazır" diyor.
İzah eden olursa çok sevinirim...
dvb teknolojinin adıdır digital video broadcating-sayısal görüntü yayıncılığı sadece dvb yazanlarda %99 dvb-t tunerdir
DVB - Digital Video Broadcasting , Digital Video Yayını demektir . DVB-C , DVB-T ve DVB-S olarak 3 tipi vardır. DVB-Cable ( Kablo Tv ) , DVB-Terrestial ( Karasal Yayın ) ve DVB-Satellite ( Uydu Yayını ) anlamlarını taşırlar. Tek başına DVB tuner diye birşey yoktur. Bu üçünden biri olmalıdır. Alacağınız TV'de DVB-C veya DVB-T tuner olmasına çok takılmayın çünkü DVB-T yayın türkiye de henüz mevcut değil ( Sadece TRT1 test yayını var ) ve ne zaman yaygınlaşacağıda belirsiz. Kablo TV için DVB-C Tuner'iniz olsa bile Teledünya'ya geçtiğinizde ayrıca Set Top Box denilen cihazı almanız şimdi zorunlu olmasa da ileride zorunlu tutulacağı için alacağınız TV'nin bu özelliğe sahip olması da pek anlam taşımıyor.
Teledünya konusunu biraz açarsak ; Şu anda sistem tam oturmamış olsa bile kullanıcılar görüntü kalitesinden son derece memnun durumdalar hatta digiturk yayınından bile başarılı olduğunu söyleyenler var . Gün geçtikçe ve sistem oturdukça daha da iyi olacağını düşünüyorum.
Tv konusunda marka önerisinde bulunmayacağım ama şunu söylemek istiyorum 32'' almayı bence düşünmeyin çünkü göz alıştığı zaman 32'' inanın küçük geliyor. Ben zamanında 32'' aldığım için pişman olduğumu burada itiraf etmek isterim. 37 veya 40'' şiddetle öneririm.
Marka önermem gerekirse de fiyat performans olarak forum içerisinde kabul gören tek marka neredeyse Toshiba. Özellikle AV serisinin , maliyeti çok arttırmadan işinizi fazlası ile göreceğine şüphem yok.
quote:
Orjinalden alıntı: Sympatique
DVB - Digital Video Broadcasting , Digital Video Yayını demektir . DVB-C , DVB-T ve DVB-S olarak 3 tipi vardır. DVB-Cable ( Kablo Tv ) , DVB-Terrestial ( Karasal Yayın ) ve DVB-Satellite ( Uydu Yayını ) anlamlarını taşırlar. Tek başına DVB tuner diye birşey yoktur. Bu üçünden biri olmalıdır. Alacağınız TV'de DVB-C veya DVB-T tuner olmasına çok takılmayın çünkü DVB-T yayın türkiye de henüz mevcut değil ( Sadece TRT1 test yayını var ) ve ne zaman yaygınlaşacağıda belirsiz. Kablo TV için DVB-C Tuner'iniz olsa bile Teledünya'ya geçtiğinizde ayrıca Set Top Box denilen cihazı almanız şimdi zorunlu olmasa da ileride zorunlu tutulacağı için alacağınız TV'nin bu özelliğe sahip olması da pek anlam taşımıyor.
Teledünya konusunu biraz açarsak ; Şu anda sistem tam oturmamış olsa bile kullanıcılar görüntü kalitesinden son derece memnun durumdalar hatta digiturk yayınından bile başarılı olduğunu söyleyenler var . Gün geçtikçe ve sistem oturdukça daha da iyi olacağını düşünüyorum.
Tv konusunda marka önerisinde bulunmayacağım ama şunu söylemek istiyorum 32'' almayı bence düşünmeyin çünkü göz alıştığı zaman 32'' inanın küçük geliyor. Ben zamanında 32'' aldığım için pişman olduğumu burada itiraf etmek isterim. 37 veya 40'' şiddetle öneririm.
Marka önermem gerekirse de fiyat performans olarak forum içerisinde kabul gören tek marka neredeyse Toshiba. Özellikle AV serisinin , maliyeti çok arttırmadan işinizi fazlası ile göreceğine şüphem yok.
Gayet güzel açıklamışsınız, 37-40" önerisine de katılıyorum...Ancak, fiyat performans ürünleri olarak LG 3000 ve 5000 serileri de önerilebilir
balkesli arkadaşım,
kendinin seçmiş olduğun model gayet iyi ve yeterli bir model. teknik verileri gerçekten çok iyi. bilgeolunun dediği 7423 ve 7433 arasında hiç bir fark yok. bu ürünler sadece philipsin farklı fabrikalarından çıktığından ötürü farklı kod bulunmaktadır. yukarıda bahsi geçen tüm modeller arasındaki en iyi tercih bu model olacaktır.
arkadaşlar pioneer 4280xa yı forumda arkadaşlar 2400-2500 ytl civarına alırısın dediler ama çok araştırdım o fiyatlara bulamadım.teknosada 3300 nakit genelde 3000 civarı. PANASONIC VIERA TH-42PX80E model plazmaya ne derseniz? bu daha uygun fiyata bulunuyor ,2000 ytl ye buldum.acaba pioneer le çok fark edermi?
ben bugün çktım almaya lcd tv yok be abi kafa ambele oldu gene eve boş dödüm :(
Aşağıda, TV alma maceramızın nasıl sonuçlandığını yazdım. 15 Kasım 2008 itibarıyla TV'mizi aldık. Bu süreçte yazdıklarıma ilgi gösterip, sorularıma cevap veren tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Sayenizde çok şey öğrendim... Aşağıda yazdıklarım da umarım benim gibi arayış içinde olan arkadaşlar için faydalı olur :
(Sony 32S4000 almak üzere evden çıkıp, Philips 32PFL5403 almamızın hikayesidir.)
...... Gittiğim iki Teknosa Mağazasında da fiyat ve taksitlendirme koşulları yukarıdaki ile aynıydı. Ancak Teknosa Worldcard'a değil Axess karta erteleme yapıyordu.
Bir süredir Teknosa'da şöyle bir uygulama dikkatimi çekiyor : Bazı ürünlere mağaza bazında indirim uyguluyorlar. Gittiğim iki Teknosa'da da aynı fiyatı bulduğum hususunu bu nedenle vurguladım. Ankara'da belki onbeş tane Teknosa vardır; bunlardan herhangi birinde 32S4000 için özel kampanya yapılmış ve fyatı düşürülmüş olabilir. Ancak benim gittiğim her iki Teknosa'da da fiyat broşürdeki ile (ve birbiri ile) aynıydı.
Gittiğim Panora alışveriş merkezindeki Sony Center Mağazasında 12 taksitli fiyat yaklaşık 1.650 YTL'ye geliyordu.
Bizzat gitmediğim ama telefonla ulaştığım; Cepa, Arcadium, Armada ve Ankamall alışveriş merkezlerindeki Sony Center mağazalarında 32S4000 modelinin bulunmadığını öğrendim. Ellerinde bulunsaydı veya içlerinden herhangi biri "gelin, temin ederiz" deseydi gidecektim.
Biliyorsunuz Arçelik bayiileri Eurasia garantili Sony TV de satabiliyor. Üç-beş tanesine telefon ettim. Bunlardan ikisinin elinde 32S4000 modeli mevcutmuş; telefonla yaptığım pazarlık neticesinde biri 1.480 YTL/12 takside vermeyi kabul etti. Diğeri 1.350 YTL/12 takside kadar düştü. Verilen fiyatları biraz yadırgadım ama Arçelik'in web sitesindeki fiyatlar, Sony'nin ilan etitğinden daha düşük olduğu için belki de yadırgamamak gerek... Bu bayiilere gitseydim gerçekleri görecektim ama gitmedim.
Aslında gidecektim de güzergahım gereği önce Panora alışveriş merkezine uğrayayım dedim... Alışverişi de Panora'da yapıverince artık ötekilere gitmeye gerek kalmadı...
Panora Teknosa'da güzel bir stand uygulaması yapmışlar. Sony, Philips, LG ve Samsung'un fiyat ve teknik özellik açısından birbirlerine rakip olabilecek 32' TV modellerini yan yana koyup, hepsine de aynı SD DVD kaynağından görüntü vermişler. Standın başına da Teknosa mağazalarında rastlamaya alışık olmadığımız derecede ilgili ve bilgili görevliler koymuşlar.
Bu sayede 32S4000 ile buna alternatif olarak düşündüğüm Philips 32PFL5403'ü yan yana izleme imkanı buldum. İşte o an, tüm hesaplarım şaştı! Çünkü, kağıt üstündeki özelliklere göre 32S4000'e karşı hiçbir üstünlüğü bulunmayan 32PFL5403 çok daha iyi bir görüntü veriyordu (tabii bizim gözümüze göre...).
Her iki TV'nin ayarlarıyla oynattım, durum değişmedi. Her ikisi de kompozitten bağlı olan iki TV arasında 32PFL5403'nin görüntüsü bariz derecede üstündü (tabii bizim gözümüze göre...).
Bilenleriniz vardır; 100 Hz tarama hızının farkını göstermek için kullanılan bir demo görüntü var. Gökdelenler arasında uçan helikopterleri, çatılarda koşan adamları göstererek; hızlı sahnelerdeki kayma ve tarama farkını ispatlıyor. Bu görüntüde de Philips üstün geldi (tabii bizim gözümüze göre...).
Böyle olunca 32PFL5403, birden 32S4000'e karşı ciddi rakip haline geliverdi. Ayrıca; 32PFL5403, 32S4000'den 200 YTL daha ucuzdu.
Bunun üzerine, TV'yi alacağımız asıl kişi olan teyzem (ki yol boyunca kendsini 32S4000'e şartlamıştım), bana "Eeee?! Philips daha güzel gösteriyor. Hem 200 YTL ucuz!.." deyiverdi. Haydaaa, işler iyice karıştı!
Teyzeme kalsa o saat 32PFL5403'ü alıp çıkmıştık. Ancak ben itiraz ettim : "İki yanda Samsung, LG ve Sony mağazaları var. Oralarda da bakalım, öyle karar verelim!"
Sağ olsun, beni kırmadı; Teknosa'dan çıkıp LG mağazasına gittik. Bu mağazada LG modellerinin yanı sıra 32PFL5403 ve 32S4000 de mevcuttu. Burada TV'ler kablolu TV yayınından besleniyordu ve 32PFL5403 yine üstündü.
Teknik savaş belki hala sürdürülebilirdi ancak görsel ve psikolojik savaş sona ermiş; 32PFL5403, 32S4000'e karşı kesin üstünlük kazanmıştı. Ben 32S4000'e son bir hücum cephesi açmak adına teyzeme "Hemen yanda Sony Center var, bir de oraya bakalım" dedim.
Sony Center'da 32S4000, başka markaların tacizi olmadan rahat rahat blu-ray yayınını gösteriyordu. Ancak bu görüntü de % 90 SD yayın seyredecek teyzem için referans olamazdı.
Tıpış tıpış çıktık mağazadan... Teyzem sazı eline aldı ve "Sony de olur, Philips de... Sen hangisine iyi diyorsan onu alalım! Alalım ve gidelim" dedi... Kafası acayip karışmış; TV seyrederken bir yandan da örgü örecek olduğunu bildiği için bu kadar detay ve derin incelemenin gerekli olmadığına karar vermişti.
Bu saatten sonra teknik veriler üzerinden yönlendirme yapmanın anlamı yoktu. Belli ki 32PFL5403 aklına ve cebine daha uygundu. Teknosa'ya geri döndük. Her ikisini de yeniden izledik ve sonunda 32PFL5403'de karar kıldık. Tesadüf; bu üründe Panora Teknosa mağzasına özel 100 YTL indirim varmış, kredi kartına tek çekimde 1.249 YTL'ye alışverişi bağladık. (Aynı ürünün diğer Teknosa mağazalarında tek çekimde 1.349 YTL olduğunu biliyordum.) Kısmetse (ve sözlerinde dururlarsa) Salı günü eve getirip teslim edecekler.
Bu nedenle size "32S4000 aldım" müjdesini veremiyorum. Bunun için üzgünüm ve beklentilerinizi boşa çıkardıysam özür dilerim. Yine de yazdıklarımla faydalı olduğumu umarım. Farklı mekanlarda farklı görüntü kaynaklarıyla izlediğim 32S4000'in -en azından SD yayındaki- performansı beni de hayal kırıklığına uğratmadı değil... Belki gözüm öyle algıladı, bilmiyorum ama 32PFL5403 gerçekten daha iyi görüntü veriyordu. Şartlanmışlık desem; ben Philips'e değil Sony'ye karşı olumlu şartllanmışlıkla gitmiştim aslında... Sonuca ben de şaşırdım...
Bu tecrübeden şunu anladım : Kağıt üstünde ne kadar ikna olursan ol; gidip göreceksin... Mümkün olduğunca farklı yayın kaynaklarında test edeceksin... Tek bir görüntü kaynağı ile yetinmeyeceksin.. Mutlaka alternatifleri aynı anda ve yan yana izleyeceksin... Gözün hangisin beğeniyorsa onu alacaksın!
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme