Şimdi Ara

Herkes aynı şeyi diyor ama ...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben bu meslek seçimi konusunda kararsızım..
    Şuana kadar konuştuğum herkesden ya da okuduğum sitelerden hep sevdiğiniz mesleği yapın diyorlar fakat ailem mühendis olmamı istiyor..
    Ben fotoğraf bölümü istiyorum ya da fotoğrafla ilgili bir yerler.
    Babam gıda mühendisliğine bile beğenmiyor,anca elektrik elektronik,inşaat makine vb ..
    Sizce hayallerimin peşinden mi gitmeliyim ya da ailemi mi dinlemeliyim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 3 idiotsu izle anlarsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: SkyLark12

Arkadaşlar ben bu meslek seçimi konusunda kararsızım..
    Şuana kadar konuştuğum herkesden ya da okuduğum sitelerden hep sevdiğiniz mesleği yapın diyorlar fakat ailem mühendis olmamı istiyor..
    Babam gıda mühendisliğine bile beğenmiyor,anca elektrik elektronik,inşaat makine vb ..

3 idiots terk
  • hayatı baban veya annen yaşamayacak sen yaşayacaksın. bunu oturup onlara anlat ve sonuna kadar istediklerinin peşinden git.

ama öncelikle şunu da iyice bir düşün. fotoğraf senin için sadece bir heves olabilir. veya şu an farkında olmasan da maddiyat sevdiğin şeylerden daha önce gelebilir. yani demem o ki maddi getirisi diğer meslekler kadar olan bir bölüm değil fotoğrafçılık vs. yani çok büyük şans, torpil, emek gerektiren bölümlerden biri. bir de meslekle ilgili araştırmalar yaptın mı, o bölümü okuyanlarla o bölümden mezunlarla iletişime geçip her şeyini öğrendin mi o da var. sonuçta meslek seçimi bu hayatının geri kalan kısmında yapacağın bir şey farklı bişr şey olmazsa. bunları şimdiye kadar iyice bi araştırmış olman gerekiyordu. hala da zamanın var 6 ay kadar iyi bi süre. ders çalışmanın yanında bu araştırmalarına da önem ver derim ben. bu sana motivasyon kazandırıp çalışmalarını hızlandırmanı da sağlayabilir.

özetle istediğin işi yap ama maddiyat önemli değil ben sevdiğim işi yapmak istiyorum diye de kestirip atma. gerçekten öyle mi düşünüyorsun yoksa ilerde asgari ücret alırken "sevdiğin iş" hala sevdiğin bir iş olarak kalacak mı ? Naçizane tavsiyem kendine yakıştırdığın aynı zamanda yükseleceğine inandığın ve maddi geliri de iyi olan bir bölüm bulup seçmen.

Örneğiin hukuk istiyorum ben. Yani istiyorum derken hukuk kazanmak istiyorum. Ama bana sorsan, şu anki sistemde olmasak ben ağaç kovuklarında yaşayıp avlansam bunu isterim mesela. İstesem yapamam mı peki sırt çantamı takıp otostopla dünya yolculuğu yapamaz mıyım sokaklarda kalıp yemek bulabildiğim zaman yiyip bulamadığım zaman aç yatamaz mıyım ? Yatarım. ama bu benim için sadece bi heves gibi bişey yani olmayacak biliyorum çalışmak, istemediğim bi şeyi istiyomuş gibi kendime kabul ettirmek ve iyi bi kazanç elde etmek durumundayım. Bu sistemin bi parçasıyız kolay kolay da aykırı gidemiyoruz malesef.

En iyisini her zaman sen bilirsin unutma.

• quote:

Orijinalden alıntı: materyalist imam

hayatı baban veya annen yaşamayacak sen yaşayacaksın. bunu oturup onlara anlat ve sonuna kadar istediklerinin peşinden git.

ama öncelikle şunu da iyice bir düşün. fotoğraf senin için sadece bir heves olabilir. veya şu an farkında olmasan da maddiyat sevdiğin şeylerden daha önce gelebilir. yani demem o ki maddi getirisi diğer meslekler kadar olan bir bölüm değil fotoğrafçılık vs. yani çok büyük şans, torpil, emek gerektiren bölümlerden biri. bir de meslekle ilgili araştırmalar yaptın mı, o bölümü okuyanlarla o bölümden mezunlarla iletişime geçip her şeyini öğrendin mi o da var. sonuçta meslek seçimi bu hayatının geri kalan kısmında yapacağın bir şey farklı bişr şey olmazsa. bunları şimdiye kadar iyice bi araştırmış olman gerekiyordu. hala da zamanın var 6 ay kadar iyi bi süre. ders çalışmanın yanında bu araştırmalarına da önem ver derim ben. bu sana motivasyon kazandırıp çalışmalarını hızlandırmanı da sağlayabilir.

özetle istediğin işi yap ama maddiyat önemli değil ben sevdiğim işi yapmak istiyorum diye de kestirip atma. gerçekten öyle mi düşünüyorsun yoksa ilerde asgari ücret alırken "sevdiğin iş" hala sevdiğin bir iş olarak kalacak mı ? Naçizane tavsiyem kendine yakıştırdığın aynı zamanda yükseleceğine inandığın ve maddi geliri de iyi olan bir bölüm bulup seçmen.

Örneğiin hukuk istiyorum ben. Yani istiyorum derken hukuk kazanmak istiyorum. Ama bana sorsan, şu anki sistemde olmasak ben ağaç kovuklarında yaşayıp avlansam bunu isterim mesela. İstesem yapamam mı peki sırt çantamı takıp otostopla dünya yolculuğu yapamaz mıyım sokaklarda kalıp yemek bulabildiğim zaman yiyip bulamadığım zaman aç yatamaz mıyım ? Yatarım. ama bu benim için sadece bi heves gibi bişey yani olmayacak biliyorum çalışmak, istemediğim bi şeyi istiyomuş gibi kendime kabul ettirmek ve iyi bi kazanç elde etmek durumundayım. Bu sistemin bi parçasıyız kolay kolay da aykırı gidemiyoruz malesef.

Hocam eyvallah değerli yorumun için benimde tek sıkıntım gelecekteki para olayı işte,bir emin olsam gözüm kapalı giderim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ilk yorum yazan arkadaşın tavsiyesiyle filmi az önce bitirdim ve iyice gaza geldim..
    Film harikaydı
  • bütün aileler oğlunun mühendis olmasını ister zaten. Sen bi çılgınlık yap hayalinin peşinden koş
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu Ne Demek Şimdi?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • fotoğraf için kurslara gitsen yetmiyor mu ? Bilmediğimden soruyorum ille de okul mu lazım? Üniversiteni oku bi yandan da fotoğrafla ilgilenirsin. Onu hobi gibi düşün
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: materyalist imam

hayatı baban veya annen yaşamayacak sen yaşayacaksın. bunu oturup onlara anlat ve sonuna kadar istediklerinin peşinden git.

Hocam eyvallah değerli yorumun için benimde tek sıkıntım gelecekteki para olayı işte,bir emin olsam gözüm kapalı giderim

her şey para değildir diye düşünüp parayla saadet olmaz diyenlerden olma.
    kendini paraya adayıp paranın kölesi de olma.

ayarında ölç, biç, tart. En doğru kararı gene kendin vereceksin zaten. Kolay gelsin.

• quote:

Arkadaşlar ben bu meslek seçimi konusunda kararsızım..

yapma demiyorum. hobi olarak yine yap. şaka bi yana dostum bende de sinema tutkusu var.geçen sene ölüyordum sinema tv okuyacağım diye. ama iş yok ki..torpil de yok. dolayısı ile hayatımı o işle devam ettirmem çok zor.şu anda tekim ama kız arkadaşım var.bir gün evleneceğim çoluk çocuk..sinema setlerinde sürünerek onlara yeterli imkanları sağlayamam..en iyisi işini ekmeğini bulup hobi olarak devam etmek.kaç kişi sevdiği işi yapıyor ki şu ülkede.?

• Hocam keşke herkes istediği işi yapabilse, türkiye şartlarındaki birkaç geçerli mesleğe takılıp kalmasa sırf para için bende Gastronomi ve Mutfak Sanatları isterim hep, geçen sene elim gitti gitti yazamadım korkudan tercihe.
    Evet istediğin işi yapmak önemli ama realist olmaktada fayda var. Zamanın var düşün biraz daha herşeyi enine boyuna.
  • Senin o fotoğrafa olan merakın var ya ; ya yaşından dolayıdır ya da gelip geçici bir hevestir
    Bende ailemi dinlemedim gittim istediğim bölüme ama malesef ki bizlerin istediği meslekler türkiye şartlarında karın doyurmuyor arkadaşım

Onun için sen mühendis ol,ama tabii ki hobi olarak devam ettir fotoğrafçılığı git üniversitenin fotoğrafçılık klübüne falan yazıl mesela.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.