ARKADAŞLAR UZUN ZAMANDIR ARAŞTIRIYORUM ŞU DİKKATİMİ ÇEKTİ YADA HEP BİLİNİYODU HERHANGİ BİR NOTEBOOKTA MUTLAKA BİR ZAYIF TARAF VAR MESELA BİRİNİN HERŞEYİ İYİ AMA EKRANI İİ DEĞİL BİRİNİN SADECE RAMLER 333 BİRİNDE HERŞEY İİ AMA HD 4200 BİRİ MESELA ÇOK ÇOK İİ (SONY BX SERİSİ) AMA EKRAN KARTI TÜMLEŞİK HAAA HEPSİ ÇOK İİ OLANDA 5-6 MİLYAR ACABA BU NOTEBOOK ÜRETİCİLERİNİN KENDİ ARALARINDA BİR SATIŞ VEYA ÜRETİM POLİTİKALARI İLE İLGİLİ SÖZLEŞME Mİ VAR YA DA TİCARİ KAYGILARLA HİÇBİR ZAMAN MÜKEMMELİ YARATMAMAK MI
CENTRİNO 2.0 VEYA 2.13 VEYA DAHA ÜSTÜ (DUO ÖR.) AYRI PCI EXPRESS 128-256 RAM EKRAN KARTI 1-2 GB RAM 533 5400-7200 (4200 DEĞİL) HARD DİSK SAĞLAM KASA WİRELESS A/B/G PARLAK YÜKSEK KONTRASLI TFT 2.5 KG ALTI UZUN PİL ÖMÜRLÜ UYGUN ABARTISIZ FİYAT
HEPSİ İİ OLAN BİŞİ LAZIM
öyle bi şey dediğin gibi 4-5 milyar hocam. tabi iyi bir marka ise.
firmalar arasında bir anlaşma var mı bilmiyorum ama firmalar kendi ürünleri arasında bunu kesinlikle uyguluyorlar. yani bir modelin ekran kartı iyi olsa hdd düşük oluyor veya kasa dizaynı şahane oluyor ama ekran kartı ve işlemci düşük oluyor.
bunun tek çözümü ise avrupada bazı ülkelerde olan tercihli satın alma seçeneğinin burada da olması. yani kasasından ramine kadar kendin karar vereceksin sipariş üzerine bilgisayarı yapıp sana yollayacaklar. tabi bu durumda fiyat da biraz pahalı olur seri üretime benzemez.
monsterin baya iyi olan notebookları var bayda uygun fiyat süper doanımları oaln monsterler 1449$ herhangi bi oyunu oynayamazsan ürünü geri alıyolar.
Chipset Intel® 915PM Chipset Kablosuz haberleşme Intel® PRO/Wireless 2200BG WI-FI kartı Sistem belleği 2 GB Dual DDR II 533 Mhz KİNGSTON ( Dual çalışabilmesi için 2 x 1 GB takılı. ) Ekran Kartı 128 MB nVIDIA GeFORCE 6 6600 16x PCI Express bağımsız ekran kartı Ses Kartı AC97 S/W, Hoparlör, Mikrofon Network 10/100/1000 GIGABIT LAN Fax Modem 56k V92 Dahili Fax Modem Pcmcia PCMCIA 2.1 Sabit Disk kapasitesi 80 GB HDD 8 MB Cache Optik sürücü DVD-RW Dual Layer ( Çift katmanlı ) Batarya Li-Ion 8 cell ( 3 saat civarında ) Klavye Q Turkçe 85 Tuş Ekran 15.4" WXGA TFT 1280 x 800 İşletim sistemi Free DOS ( XP Home : 89 $ + KDV )
Boyutlar 363 x 265 x 34 mm Ağırlık 2.75 kg Geliştirilmiş Port'lar 1 x IEEE1394, 4x USB 2.0, S-Video Tv-Out, PCMCIA 2.1, FIR port, Line in / Mic in Jack, RJ-11 ve RJ-45 çıkış, 2. monitör bağlantı çıkışı, Speaker / Kulaklık çıkışı ( SPDIF - Dijital Çıkış ) Bellek Yuvası Card Reader 5.1 ( SD, MMC, MS, SM, XD ) Çanta MONSTER Deri Notebook Çantası. Garanti Süresi 2 YIL Türkiye' nin 81 ilinde 86 noktada Arena ve İnselberg firmalarının PRO2000 servis organizasyonu ile
Bu düğme aracılığı ile gerekmediğinde harici Ekran kartını kapatarak 128 MB Intel GMA900 Tümleşik Ekran kartı Özelliğini kullanabilir ve çok daha düşük güç tüketimi nedeni ile daha uzun bataryadan çalışma süresi
Bu nasil bisey yaf :)) Arabayi modifiye edip, elle devreye giren Turbo gibi :P
-Abi bu ne bicim alet, 256MB GF 6600 var guya, 3 fps zor veriyor. -Olm turboyu acican onun icin, ekran kartini calistiracan, simdi rolantide calisiyo
:P
Resetlemek faln mi gerekiyor ? Yoksa kendisi otomatik mi geciyor dugmeye bastiktan sonra?
Bide makinayi acmadan DVD, VCD izleme olayi nasil calisiyor? Sadece DVD ekran karti, ve lcd ye mi guc gidiyor?
Bukadar özelliği,iyi bir kasa ile nasıl 2.5 kg nin altında bekliyorsun orasını anlayamadım? Evet çoğu laptopun bir özelliği diğerlerine göre daha düşük.... Ama ağırlık ve pil süresinin confg. yükseldikçe olumsuz gelişeceğini unutmamak lazım... 5-6Milyar dediğin laptoplar bile bu konuda çok iyi değiller..
Saygılarımla,
MERTŞENER
Aslında genel olarak bakıldığında bircok konf. mevcut... Bence bu kullanıcı seçeneği ile doğru orantılı... Sony örnek verilmiş, ekran kartı eksik deniyor... Demekki herkez oyun oynamıyor yada grafik dizayn tarzı seylerle ugrasmıyor... Sony genel olarak iş dunyasına hitap ediyor gibi bence...
Mutlaka bir parca eksik degerlerde olması gereklimidir? Yada değilmidir? Oyun oynamayan veya grafik agirlikli pc kullanmayan birisi neden daha fazla odesin ve en yuksek degerlere sahip ekran kartını notebook unda bulundursun? Yada adam 10" ekranlı bir notebook ile mobility olarak dusundugunde neden 17" yada 15" alsın?? Her notebookta eksiklik var demek bence biraz yanlış olmuş... Kişisel tercihler ile söylenmiş bir şey... O zaman tüm notebooklar 15 yada 17" olsun, 2 Ghz , 2Gb Ram 100+Gb 7200rpm hdd, en son cıkan ekran kartı, bla bla bla seklinde uretilirdi... Tek bir model olması iyi olurmuydu sizce??? Butçe ve kullanım oranına gore birseyler eksik yada yuksek olabilir... Tek bir seçenek veya 2 seçenek seçenek değildir, 3 ve yukarısı seçenek olur...
Selamlar
EVET BU KİŞİSEL TERCİH OLABİLİR AMA İYİ BİR NOTEBOOK KULLANICISI ZANNEDİYORUM BENİM GİBİ DÜŞÜNÜRDÜ BİRDE ÖNEMLİ OLAN İYİ BİR KONFİGÜRASYONU HAKKINI VEREREK KULLANMAK (ÖYLE BİR ŞEY ALMAK İSTİYORSAN EGER) BEN ÇOK İİ BİRŞEY ALIP ELİNDE GEZDİRMEKTEN BAHSETMİYORUM ÜRETİCİLERİN BENİM GİBİ DÜŞÜNENLERE GÖRE BİR ŞEY ÇIKARTMADIKLARINDAN YAKINIYORUM TABİİ TÜRK'E SORARSAN HEP İYİSİ OLSUN DER, (KULLANMAYI BİLMESEDE) BELKİ AVRUPADAKİ GİBİ KİŞİSEL TOPLANABİLECEK OPSİYONLAR OLABİLİR O ZAMAN BU ŞÖYLEDİR O BÖYLEDİRDEN ZİYADE BEN BÖYLE İSTEDİM TOPLADIM OLUR ARAYIŞ SORUNLARI BİTER
telefon piyasası da aynı böle uyuz oluyorum nezamandır araştırıyorum en uyuz oldugum eksi özellik ise 4200rpm deli oluyorum ya adam 2 milyarlık laptopa koymuyo bn 2 sene önce oem notebook aldım ozaman 5400 dü ya oem di yani oemler çoğaldıkça kalite artıcak die tahmin ediyorum ama bu bi hayli uzun süreceğe benziyo... bunların hepsi hem sözleşmeli hemde satış politikası aynen katılıyorum..
KONUYLA İLGİLİ BİR BİLGİSAYAR DAĞITICISININ EN YETKİLİ KİŞSİNİN KİŞİSEL GÖRÜŞLERİNDEN AKTARIYORUM (KENDİSİNDEN AF DİLEYEREK) BENCE DOĞRU SÖYLÜYOR...
"Tamamen yoruma açık bir konu. Tam mükemmellik hiç bir alanda yok ki zaten. Genel olarak da beklentiler kişilere göre değişkenlik arzediyor. Ürünün arz / talep dengesine göre fiyat, özellikler, kalite, performans her şey değişiyor. Kimi için bu denge ucuz ürün tarafında kimisi için performans tarafında. Diğer taraftanda korkunç bir hızla ilerleyen teknoloji tarafı var işin. Dolayısı ile insanların beklentileri sürekli teknolojideki gelişimlere göre değişiyor. Bugün için mükemmel denilen ürün, ortalama 3 - 6 ay arası bir süre sonunda yetersiz kalıyor ve geçiyoruz bir üst kategoriye. Dolayısı ile mükemmel özellikler değişiyor, gelişiyor ve hiç bitmiyor. Bu konuda sayfalarca yazmak mümkün."
HERHALDE EN MÜKEMMELİ "İNSAN" ARA SIRA HASTALANSADA
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme