Şimdi Ara

her şeyi aynı ground'a bağlamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir devre çiziyorum da, adaptörle 12v girişim var (ve bunu ayarlayan lm317) ve bir adet de pil ile beslenen 7805 (atmega328p için). Karttaki bütüüüün groundları birleştirsem bir sıkıntı yaşar mıyım ? (Pilin erken bitmesi, adaptörün fazla akım çekmesi, lm317'nin fazla ısınması vs.) yoksa hiçbir şey olmaz mı ?

Plaketin etrafından ground yol geçirirsem işim inanılmaz kolaylaşacak, öbür türlü ya plaket büyüyor ya da 4-5 tane atlama kullanmak zorunda kullanıyorum.

• Tam tersine her groundu aynı yere bağlamak devrenizin daha kararlı çalışmaını ve parazitleri engellemenizi sağlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: sefaulsy52

Tam tersine her groundu aynı yere bağlamak devrenizin daha kararlı çalışmaını ve parazitleri engellemenizi sağlar

+1
  • Nedeni ney peki ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Common ground falan diye aratmıştım ben. Star ground pcb yazınca tek zeki olmadığımı anladım. :)
  • şimdi şöyle düşün. elektriği en basit yalın haliyle düşün herzaman her devre de. elektrik en kısa yolu tercih eder. elektrik üzerinden geçen bir iletkenin uçlarında potansiyel fark oluşur. her iletkenin bir direnci vardır.

bu baglamda . ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Böyle toplayarak da bir nevi gereksiz karmaşayı önlemiş oluyoruz yani.

Birisine bir şey sorduğumda "iki güç kaynağını aynı grounda bağlamakla yeterince saçma bir şey iddia ettin zaten." gibi bir cümle kurmuştu da, oradan aklımda kaldı sanırım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.