Şimdi Ara

Her, ışık yılı, gezegenler sorularım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
72
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar birden fazla sorum olacaktı


    1) Hubble uzay teleskobu atmosferde yer alıyor değil mi? Atmosferin hangi tabakasında yer alıyor ve orada durabilme sebebi yer çekiminin az olması mı? Çektiği resimleri nasıl iletiyor dünyaya?

    Bir de güç kaynağı nedir? Güneş enerjisi ile mi çalışıyor bunlar?

    2)gezegenlerin belirli bir ömrü var mı? Bugun okuduğum bir kitapta yıldızların ömrü olup gezegenlerin ise ömrünün olmadığı söyleniyor.

    3) çoban yıldızı olarak tanımlanan cisim aslında Venüs mü? Herhangi bir yıldız olmayıp sırf parlaklığı sebebiyle mi böyle söyleniyor?

    4)kafam bir türlü şuna basmıyor: bilmem kaç ışık yılı uzaktaki bir gök cisminin biz nicin 2016 yılındaki halini değil de baktığımızda yıllar yıllar önceki halini görüyoruz?

    5)uzaya insansız araştırma araçları gönderiliyor. Bunlar ordan bilgi sağlıyor. Peki bunlar nasıl 20-30 sene gibi uzay için gayet kısa bir sürede o gezegenlere varıyor? Binlerce yıl sürmesi gerekmiyor mu normalde? Ve Uzay boşluğunda bunlar nasıl yol alıyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Hubble teleskobu uzayda, atmosferde degil. Cunku atmosfer etkiliyor gorus acisini ve gorebildiklerini.
    Gezegenlerin yildizlar gibi işik saçmak, enerji vermek seklinde misyonlari olmadigi icin omurleri uzun. Aslinda yildizlar da yakitlarini tukettiginde yok olmuyorlar. Madde ve enerjinin omru yoktur, birbirlerine dönuşürler yalnizca. Evet venus u yildiz sanmisiz ve coban yildizi demisiz. Aslinda parlaklik onun parlakligi degil, onun yansittigi gunesin parlakligi. Bir diger etken de venus atmosferi. Daha parlak bir gezegen olmasini sagliyor bu atmosfer. Bir yildizi gormek demek, ondan gelen işinlarin gözümüze ulaşmasi demek. Şu anda 1 işik yili uzakta bir yildiz bir anda belirse, biz onu ne zaman goreceğiz ? 1 yil sonra. Peki 1 yil sonra hangi halini göreceğiz ? Tam var olmaya başladiği anini. Çünkü filmi 1 yil geriden takip ediyoruz. Asla tam şu anda orada ne olduğunu bilemeyeceğiz.
    Gezegenler arasi mesafe sabit degil. Yorungelerine gore degisiyor. Oyle bir zaman araliginda firlatiliyor ki gidip gelmek rahat olsun. Bir de uzay seyahati dunyadaki araba yolculugu gibi surekli yakit harcanarak yapilmiyor. Aslinda cogunlukla vites boşta gidiyorlar, yer cekimi hallediyor geri kalanini. Dunyanin 10g lik cekim gucunden daha hizli ivmelenirsen eger, ki uzaklastikca daha da kolaylasacak ,gunesin cekim alanina girince de gitmek istedigin gezegene gore serbest dususe gececeksin. Tabi ki bu kadar da basit degil olay ama kabaca boyle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.