Laptop kullandığım için şarj süresinin uzun olması benim için önemli. Bu yüzden sürekli harici GPU'mun (ekran kartımın) devreye girip girmediğini kontrol ediyorum. Ancak bilgisayarı her açtığımda, Windows'un bir arka plan işleminin saçma bir şekilde GPU'yu devreye soktuğunu görüyorum. Bu durumu nasıl düzeltebilirim? Ve neden böyle bir sorunla karşılaşıyorum? Örneğin, dün böyle bir sorun yokken bugün bir anda "textinputhost.exe" adlı bir Windows arka plan işlemi çıkıp harici GPU'yu kullanmaya başlamış. Hiçbir ayar değiştirmediğim, güncelleme yapmadığım ve sistemimde kötü amaçlı yazılım veya virüs bulunmadığı halde neden böyle bir karar aldı? Gerçekten anlamıyorum. Üstelik bu durum sadece bu olayla sınırlı değil. Windows, kendi kendine sürekli ufak tefek değişiklikler yapıyor ve her gün yeni bir sorunla karşılaşıyorum.
Peki o zaman Windows'un arka planında ne oluyor da her gün farklı bir değişiklikle karşılaşıyorum? Amacım windows severlere saldırmak değil sadece uzun yıllar macos kullanmış biri olarak sadece windows'un yapısını anlamaya çalışıyorum. Yukarıda yazdığım sorun sadece yaşadığım sorunlardan bir örnek Dün başka, bugün başka; ne değişti ki? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinaps1 -- 12 Nisan 2025; 0:54:58 > |