Şimdi Ara

Her gece aynı saatte internet gidiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
10.841
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Superonline fiber kullanıyorum her gece saat 2-3 arası internet gidiyor bunun sebebi ne olabilir acaba kendim çözebileceğim bir problem mi yoksa adamları aramalı mıyım ?

• bir çok sebebi olabilir modem ayarlarından bilgisayar ayarlarından yada merkezin yaptığı ayarlardan...

önce başka bir cihazda da gidip gitmediğinden emin olmak lazım. eğer onda da gidiyorsa başka bir modem deneyip modemde sorun olup olmadığını anlamak lazım. halen devam ediyorsa iss'ye başvur bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 7gün25saat

bir çok sebebi olabilir modem ayarlarından bilgisayar ayarlarından yada merkezin yaptığı ayarlardan...

önce başka bir cihazda da gidip gitmediğinden emin olmak lazım. eğer onda da gidiyorsa başka bir modem deneyip modemde sorun olup olmadığını anlamak lazım. halen devam ediyorsa iss'ye başvur bence.

superonline modem desteği sağlam. cihazı sisteme tanımlıyorlar başka modem takınca çalışma yapmıyor. bende superonline kullanıyorum bir sıkıntısı yok superonline'ı ara gelip çözerler.
  • Teşekkürler yarın adamları arayıp derdimi anlatıcam umarım sorunu çözerler.
  • Superonlinede çalışma geçmişim var durum şudurki bulunguğunuz bölgede yeni öbeklere fiber inernet erişimi veriliyorsa kablo ekleme işlemlerini genellikle gece saatlerinde yaparlar. Ayrıca bölgesel bakım onarım çalışmalarıda takribi aynı saatlerede denk gelmektedir. Bu nedenle aynı saatlerde bağlantı problemi yaşamanız mümkündür. Bunu anlamanın 2 yolu var ya müşteri hizmetlerini arayıp soracaksın 0850 222 0 222 yada samimi olduğun bir komşundan rica edip aynı saatlerde kendi internetini kontrol etmesini isteyeceksin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hanifemre

Superonlinede çalışma geçmişim var durum şudurki bulunguğunuz bölgede yeni öbeklere fiber inernet erişimi veriliyorsa kablo ekleme işlemlerini genellikle gece saatlerinde yaparlar. Ayrıca bölgesel bakım onarım çalışmalarıda takribi aynı saatlerede denk gelmektedir. Bu nedenle aynı saatlerde bağlantı problemi yaşamanız mümkündür. Bunu anlamanın 2 yolu var ya müşteri hizmetlerini arayıp soracaksın 0850 222 0 222 yada samimi olduğun bir komşundan rica edip aynı saatlerde kendi internetini kontrol etmesini isteyeceksin.

Anladım daha önceden arkadaşıma sordum oda super online kullanıyor ve o da benimle aynı sorundan mustarip bu sorunu halledemezler mi peki ben her gece aynı işkenceyi çekmek zorunda mıyım kıçı kırık ttnetten geçtim 3 yıldır aynı sorunla uğraşıyorum.

• 3 yıldır aynı sorun varsa bu normal değil bölge çalışmaları en fazla 2 ay sürmektedir. bunun için müşteri hizmetlerini araman gerekebilir yakındaki bir superonline bayisinden teknik ekip yollanacak evinizdeki modemden ve binanızın sığınağındaki ont cihazından ölçümler yapılarak sinyalkalitesi problemi varsa bölgeye yeni portlar açılarak sıkıntı giderilebilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

3 yıldır aynı sorun varsa bu normal değil bölge çalışmaları en fazla 2 ay sürmektedir. bunun için müşteri hizmetlerini araman gerekebilir yakındaki bir superonline bayisinden teknik ekip yollanacak evinizdeki modemden ve binanızın sığınağındaki ont cihazından ölçümler yapılarak sinyalkalitesi problemi varsa bölgeye yeni portlar açılarak sıkıntı giderilebilir.

Yönetimle konuştum apartmanın zilleriyle internet aynı yere bağlıymış adını tam bilmiyorum o aletin de. İkisini ayırsalar sorun hallolur mu acaba ?
  • Hayir zillerle bir alakasi yok yasadigin problemin genel olarak icinde cihazlari barindiran kutuya kabin diyebiliriz bulundugunuz blogdaki hane sayisina gore 24 portlu 1 veya daha fazla swich ve 1 adet fiber optik datayi cat6 kablosunun tasiyabilecegi dataya ceviren ont (optical network terminal) bulunmaktadir bu saydigim cihazlar tipki evinizdeki modem gibi elektirige ihtiyac duyar buda apartmanlarda zil ve merdiven aydinlatmasinin saatlerine baglanirki tukettigi elektrik faturasini aidatile birlikte sizden alirlar. Buda demek oluyorki apartmanda oturupta superonline kullanmayanda bu paradan payina duseni oder. Kisacasi sadece elektrik amacli bir baglanti oldugu icin sikinti ordan kaynaklanmaz sizin icin tavsiyem musteri hizmetlerine bir sikayet maili ulastirmaniz dir mailinizin icerigi yazi olarak probleminizi anlatin ayrica problemi kanitlamak maksatli speedtest.net ten bir kere gun icinde mesela ogle saatlerinde birde problemi yasadiginiz saatlerde hiz testi yapip ekran goruntusu alarak bu resimleri eklemenizdir. Ekran goruntusu alma konusunda yardimci olmami isterseniz yazmaniz yeterli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Hayir zillerle bir alakasi yok yasadigin problemin genel olarak icinde cihazlari barindiran kutuya kabin diyebiliriz bulundugunuz blogdaki hane sayisina gore 24 portlu 1 veya daha fazla swich ve 1 adet fiber optik datayi cat6 kablosunun tasiyabilecegi dataya ceviren ont (optical network terminal) bulunmaktadir bu saydigim cihazlar tipki evinizdeki modem gibi elektirige ihtiyac duyar buda apartmanlarda zil ve merdiven aydinlatmasinin saatlerine baglanirki tukettigi elektrik faturasini aidatile birlikte sizden alirlar. Buda demek oluyorki apartmanda oturupta superonline kullanmayanda bu paradan payina duseni oder. Kisacasi sadece elektrik amacli bir baglanti oldugu icin sikinti ordan kaynaklanmaz sizin icin tavsiyem musteri hizmetlerine bir sikayet maili ulastirmaniz dir mailinizin icerigi yazi olarak probleminizi anlatin ayrica problemi kanitlamak maksatli speedtest.net ten bir kere gun icinde mesela ogle saatlerinde birde problemi yasadiginiz saatlerde hiz testi yapip ekran goruntusu alarak bu resimleri eklemenizdir. Ekran goruntusu alma konusunda yardimci olmami isterseniz yazmaniz yeterli

Anladım teşekkürler bugün adamları arayacağım yada mail atarım. Speedtestten baktım herhangi bir hız düşmesi yok gayet iyi. Şöyle bir şey var 1 sene önce köpeğim apartmandan gelen fiber kabloyu kemirmişti içindeki teller dışarı çıktı acaba bundan da kaynaklanabilir mi ? Hatta kabloya dokununca internet gidiyor hemen. Şimdi aklıma geldi de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CryBe4Die -- 12 Ağustos 2013; 10:27:35 >

• Fiber kablo tekbir damar camdan olusur o sizin soylediginiz cam kabloyo mukafaza eden plastik iplerdir ancak muhafazasi gittigi icin cam koblo kirilmis olabilir yine teknik servis cagirmaniz gerekir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Fiber kablo tekbir damar camdan olusur o sizin soylediginiz cam kabloyo mukafaza eden plastik iplerdir ancak muhafazasi gittigi icin cam koblo kirilmis olabilir yine teknik servis cagirmaniz gerekir

Tamam.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.