Şimdi Ara

Her din bütün insanları kendine katmak ister mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Eğer böyle ise her dindar da diğer insanları kendi dinine katmak isteyecektir. Bu durumda bu teorik düşünce ister istemez çatışma doğurmaz mı? Kimse ben şu kadar yüz milyon oldum yeter demiyecek. Değil mi?

• @nakka: 2. uyarını almış bulunuyorsun. Tartışma zeminine girmemesi koşuluyla bu din konusuna müsaade edebilirim. İzliyorum.
  • Sayın mod ne uayarısı daha leb demeden uyarı iyi valla. Ortada tartışma yok uyarı.
  • kem küm bu da 3. uayrı alır kesin
  • quote:

Orjinalden alıntı: nakka

Eğer böyle ise her dindar da diğer insanları kendi dinine katmak isteyecektir. Bu durumda bu teorik düşünce ister istemez çatışma doğurmaz mı? Kimse ben şu kadar yüz milyon oldum yeter demiyecek. Değil mi?

tabii ki doğurabilir ...

geçmişte nice savaşlar yapıldı din uğruna ...

müslümanlar dinlerini tebliğ için gittiler ... karşı taraf silahla karşılık verince savaşmka zorunda kaldılar ...

ama günümüzde çatışma olma ihtimali zayıf ...

mücadele her zeminde var ...

kimileri misyonerlik yaparken kimileri de fütüvvet amaçlı hicret ediyorlar ...
  • quote:

Orjinalden alıntı: nakka

kem küm bu da 3. uayrı alır kesin

@nakka: lütfen saygılı olun. Herkesten önce bunu siz yapmalısınız. Forumun en aktif yukarı puanlı üyelerinden biri olarak üstünüze çok sorumluluk düşüyor unutmayın. Yeni girenlere tolrans 100 ise size tolerans 1 dir bunu lütfen aklınıza koyun. Ben yukarıda kötü birşey demedim. Sadece izliyorum demenin neresi sizi kızdırdı anlamadım. Konu direkt din ve dinle ilgili olunca (biliyorsunuz böyle bir konu açmak forum kuralında yasaktır) yine de tolerans gösterdiğim halde bunu tepki verdiniz.

Sonuç: Konu izlemededir. Uyarınız 2. seviyededir. Bu kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hare Rama -- 15 Şubat 2006 11:04:23 >

• Önemli olan "Barış" dır.
    Barış ortamında saygı olunca herkes dinini anlatacaktır.
    Katılan katılır, katılmaz. çoğalır, çoğalmaz. önemli değil.
    Binlerce peygamber gelmiş de tek kişi inanmamış.
    Kimine üçbeş kişi inanmış. 950 sene anlatan Nuh'a ya 8, ya 80 kişi inanmış sadece.
    Ama yine de kimseyle savaşmamış.
    Geçmişte herşey de din savaşlarından çıkmadı,
    Haçlı savaşlarının amacı sırf Kudus'ü fethetmek mi sanılır!
    İnsanlar dünyevi gayelerini genelde din yaftası altında kamufle etmişler.
    Bundan ise en büyük zararı saf dindandar ve din görmüş.
    O halde önce barış....Sonra anlatım özgürlüğü ve saygı.

(@nakka bu defa baltayı taşa vurdun galiba, @Hare Rama'ya uyalım lütfen)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Her din insanları kendi dinine katmak ister.Hele ben din müntesibi olarak elimden gelse cehennem kapılarını hiç açtırmak istemezdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akarahmet -- 15 Şubat 2006 16:40:57 >
  • Eğer her bir dini suya düşmüş ve boğulmak üzere olan insanların üzerine atılan can simitleri olarak düşünürsek dinler arasında bir ortak yan olduğu söylenenez mi? Ancak suya atılan can simitlerinin bir tanesine üç kişi tutunsa ve diğerine de bir kişi ne değişir ki? Savaş bunun için mi çıkmalı? En çok benim topluma ait olan can simidi adam topladı ve hayat kurtardı demek ne kadar makul olur? Dinler savaşmalı mı? Ortak hedefleri olan -ki yaratıcıdan gelen- kaynakların birbirlerini yok etmesi ne kadar akla yakın gelmektedir? Yok eden yaratan mı yoksa kul mu? Ahan da klasik trackfind500 soru tripleri ile gene karşınızda.

• Dinler birbirine can simidi olarak bakmıyor.Biri diğerini kabul etmiyor sizin can simidiniz kurtarmaz benim ki kurtarır fikri hakim.Kimin can simidinin kurtaracağı da fırtına çıkınca belli olacak.
  • Şimdi müslümanlıkta dini diğer insanlara yaymaya çalışmak farzdır bildiğim kadarıyla. Yani dinin uygulanışı gibi birşey, ilahi bir emir...Diğer dinlerde de bu böyle mi?
    Eğer değilse; şundan şüphelenebilirim: Dini dünya hayatındaki şahsi menfaatler için kullananlar olabilir. Daha çok kişiye kendi cemiyetine alıp bir topluluk oluşturabililer.. Aynen masonluk gibi...Bir dinin insan sayısı bakımından çoğunluğa sahip olması o insanlar için birçok dünyevi avantajları da yanında getirir şüphesiz...
    Bir başka sebep de diğer insanları düşünüp onlara yardım elini uzatmak olabilir...

Doğru yere varan birsürü yol olsa, ben birinci yolu seçsem , başka biri ikinci yolu seçse tabii ki ona müdahale etmem. Amaç insanların doğru yola ulaşmasıdır çünkü...Ancak bizim inanışımıza göre tek bir doğru yol vardır. O da İslam dinini seçmektir. Bunun çok mantıklı sebepleri var tartışmıştık...(@trackfind500 ın sorularını yanıtlamak için tekrar bu tartışmaya dönebiliriz..) İnsanlara bunu anlamak isterim doğal olarak. Bunun sebebi hem dinin emri olması hem de onların iyiliğini düşünmemdir. Tabi bunu yaparken savaş havası estirmeye , aşırı ısrar etmeye gerek yok..Kuran'da "Senin dinin sana, benim dinim bana" şeklinde bir ayet geçiyordu. Herkesin aynı dine sahip olamayacağını anlatıyordu o surede...

Hele hele aynı dine sahip cemaatlerin insan kapmak adına birbirleriyle mücadele etmesi, birbirlerini kötülemesi, düşman kesilmesi tamamen yanlıştır. Çünkü bu durumda aynı yere varan birden çok doğru yol söz konusu. Böyle davranmakan ancak kargaşaya sebep olur...

• Kavga dövüş , şimdi gördüğümüz siyonistler misyonerler irticacılar hangi amaca hizmet ediyo dinlerini yaymayamı ?amerika ırakta dininimi yayıyo araplar hangi dini yaymışlar veya neyi başarmışlar diyim araplar zaten bir facia ipini koparan bi dernek kurar gibi cemaat kuruyo cemaat deken bütün dinler için kasdediyorum sadece islam deil.

Bir insan topluluğuna millet diyebilmek için bazı niteliklerin o toplumda olup olmadığı saptanmalıdır. Bazı anlayış biçimlerine göre, bir topluluğun millet sayılabilmesi için ırk birliği yetişir. Bu eksik bir görüştür. Aynı ırktan olmadıkları halde bugün milletlikleri tartışılmaz topluluklar vardır, İsviçreliler ve Amerikalılar gibi.

Bazılarına göre ise millet olmanın ilk şartı aynı dili konuşabilmektir. Bu da her zaman doğru sayılamayacak bir görüştür. İsviçre'de üç ayrı dil konuşulur ama bütün İsviçreliler bir millettirler. Buna karşılık aynı dili konuşan pek çok Arap milleti vardır. Iraklılar ile Faslılar aynı dili konuştukları halde aralarında büyük farklar bulunur, ikisi de ayrı birer millet sayılabilirler.

Kimileri de millet olmanın ilk şartı olarak din birliğini kabul ederler. Kuşkusuzdur ki, artık bu da savunulamaz bir görüştür. Bugün dünyanın en büyük milletlerinden sayılan Japonların içinde çok çeşitli dinler vardır. Gene ayrı birer din gibi kabul edilebilecek Katoliklik ile Protestanlık Almanya'da, Amerika'da yan yana yaşamaktadır. Ama aynı dinden oldukları halde Müslümanlar hiçbir zaman tek millet sayılamamışlardır.

Öyle ise sayılan bütün bu şartlar bir insan topluluğunun millet olmasına yetmemektedir

GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2pac80 -- 16 Şubat 2006 0:25:00 >

• nakka ya sorular;
    evet din bir çok savaşın sebepleri arasındadır. Ancak şu da vardır ki, insanlar sadece bu yüzden savaş etmemektedirler. Mesela orta doğudaki petrol de savaş sebeplerindendir. O halde petrolü dünyadan tamamen silip savaşları mı engelleyeceğiz?

Din olayının iyi ve kötü yanları vardır elbette. Çünkü din tek değildir. Birden fazla din vardır. Ve iki takımın taraftarları bile birbirini takımları için öldürmeye kalkarken, inanan bir insanın her zerresine işlemiş inançları için ölmesi kadar doğal daha ne olabilir?

Eğer bir şeyin iyisi ve kötüsü mevcutsa, kötülerden kurtulmak için iyilerde feda edilmez. Uyuşturucu var diye dünya üzerindeki tüm ilaçları yok edemeyiz. Birileri ilaç içerek intihar ediyor diye de ilaç kullanmayı yasak edemeyiz. O halde birileri (özellikle yahudiler) sapık inançlara sahip ve de bu yüzden dünyayı karıştırıyor diye de tüm dinleri ve özellikle İslam gibi içerisinde hiç bir tezat bulunmayan bir dini hiçe sayamayız.

Din iyi amaçlar içinde kullanılır kötü amaçlar içinde; birilerinin kötü amaçları için kullanması onu hepten yok saymamıza gerekçe olabilr mi?

Din in beraberinde getirdiği faydalar ne olacak? Şu an özellikle Ateist veya Teist olduğunu zanneden Ateist (yani adam müslümanım veya hristiyanım veya başkar bir dindenim dediği halde kendi dininin hiç bir gereğini yerine getirmiyor. İnanıyorum diyor ama yapmıyor. yapmamanın hata olduğunu da kabul etmiyor. O halde ya kendisini ya da bizi kandırıyor.) kişiler hergün intihar etmektedir. İslamın hakim olduğu yerlere göre diğer tüm bölgelerde intihar olayları çok daha fazladır. Ayrıca dini bir alay unsuru getirmiş Avrpa ülkelerinde aile kavramı bitmiş, toplum yenilenemez hale gelmiştir. Bunlar göstermektedir ki dinin bir çok faydası vardır. Bu faydaları neden göremiyoruz da kötü yanını daha iyi görüyoruz? Bu bir önyargı veya şartlandırılmış bilinç mi?

Şöyle bir toplum düşün, İnsanlar alkollü araç asla kullanmıyorlar ve bunun sebebi cezasının çok ağır olması değil, inançları. Birbirlerinin hakkına tecavüz etmiyorlar, kaptı kaçtıcılar yok, gaspçılar yok ve bunun sebebi yine cezalar değil, inanç-islam. Hiç kimse başkasının namusuna göz dikmiyor, zaten dikse de yapabileceği pek fazla bir şey yok, çünkü tüm bayanlar tesettürlü, yani orası burası açık değil, bakacak bir avret yok. Çocuklar annelerine ve babalarına küfretmiyor, çünkü günah, kopyayı kimse çekmiyor çünkü haksızlık, hırsızlığı kimse yapmıyor çünkü kul hakkı, herkes yaşlı anne babasına yardım ediyor çünkü cennete girmenin önemli şartı. buna benzer yüzlerce şey söyleyebiliriz. Böyle bir toplumdan dini çeker alırsan ne olur? (bana göre: işte dinsiz ya da dinlerinden uzaklaşmış ülkelerin hali. Avrupa, ahlak sıfır. Güvenlik sıfır. İnsan haklarına saygı sıfır. Türkiye de de durum bu kadar vahim olmasa da yine de çok iyi de değil. Dün çanakkale de şehit olan, ondan önce İstanbul u fetheden ruh yok. Hee bu arda söyleyeyim. Senin bu topraklarda yaşayabilmenin tek sebebide dindir. Türkler Anadolu ya tebliğ için gelmişler ve islamdan aldıkları gücle yıllarca adil bir şekilde bu topraklara kök salmışlardır.) Ya sana göre (gerçekten bilmek isityorum):

Saygılarımla...

• Türkler Anadolu ya tebliğ için gelmişler ve islamdan aldıkları gücle yıllarca adil bir şekilde bu topraklara kök salmışlardır.) Ya sana göre (gerçekten bilmek isityorum):

Saygılarımla...

Türklerin anadoluya tebliğ için geldiklerini hiç sanmıyorum.türklerin anadoluya gelişi x. yy. islamiyeti kabul edişleri ise x-xı . yy yani türkler islamiyeti anadoluya gelmek üzereyken ve geldikten sonra kabul ettiler.Daha önceden gök tanrıya ( Tek Tanrı İnancı) inan türkler için islamiyeti kabuletmek gerekse islam ülkeleri ile ticari hukukları açısından zor olmadı.Yüzyıllarca savaşmış savaşçı ruhu olan türklerin muhtaç olduğu kudret damarlarındaki akan kanda zaten mevcuttu atatürkünde dediği gibi.
  • yahudiler başka insanları kabul etmezler, tüm yahudiler aynı soydan gelirler. bildiğiniz gibi Musevilik br kabileye gnderildi, başka kabilelerin (halkların) musevi olması için değil. Hristiyanlık'ta aynı kabileye gelmesine rağmen herkes hıristiyan olabiliyor. ki buda dinin ne kadar değiştirldiğinin bir başka kanıtı. dünya üzerinde tüm insanlığa gönderilen tek din sadece İslamiyettir. neden Isevilik'in ve Musevilik'in aynı kabileye gönderildiğini bana sormayın. öğrenmek istiyorsanız bence Kur'an - ı Kerim'in türkçe mealini okuyun...
  • quote:

Orjinalden alıntı: 2pac80

Türkler Anadolu ya tebliğ için gelmişler ve islamdan aldıkları gücle yıllarca adil bir şekilde bu topraklara kök salmışlardır.) Ya sana göre (gerçekten bilmek isityorum):

Saygılarımla...

Türklerin anadoluya tebliğ için geldiklerini hiç sanmıyorum.türklerin anadoluya gelişi x. yy. islamiyeti kabul edişleri ise x-xı . yy yani türkler islamiyeti anadoluya gelmek üzereyken ve geldikten sonra kabul ettiler.Daha önceden gök tanrıya ( Tek Tanrı İnancı) inan türkler için islamiyeti kabuletmek gerekse islam ülkeleri ile ticari hukukları açısından zor olmadı.Yüzyıllarca savaşmış savaşçı ruhu olan türklerin muhtaç olduğu kudret damarlarındaki akan kanda zaten mevcuttu atatürkünde dediği gibi.

Türk milleti islamiyetle varolmuştur.İslamiyetle güzeldir.Damarlarımızdaki savaşçı kanı islamiyetten önce yağmalamaya yararken islamiyetten sonra insanlık adına birşeyler yapmaya yaradı.
    Müslümanlar kardeşimizdir,müslüman kardeşini türk arap kürt diye ayırmak islamın emrettiğini yok saymaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi homo_sapiens -- 16 Şubat 2006 12:35:47 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.