Şimdi Ara

Her daldan sevdiğim müzikler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
855
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dikkat: Bu konu bir blog konusudur. Kişisel konudur.

Klasik müzik:

Brahms - Op34 Allegro Non Troppo
    - Bu müziği bulduğumda sanırım 12 yaşındaydım. Başlangıç olarak, bitiş olarak, müziğin her anı olarak baktığımızda her şeyi çok iyi. Dinlemeniz gerekir ki anlayasınız.
    Brahms - Quintet for Clarinet & Strings in B minor, Op115: 1. Allegro
    - Bir kış günü düşünün. Bir de yaşlı bir adam. Evin etrafında kar yağıyor, evin içinde yeşil bir koltukta oturuyor yaşlı adamımız. Şömine içeride yanıyor. Adam dışarıya bakıyor, gençlik günleri aklına geliyor. Eski günlerini düşünüyor, fakat öyle hüzünlü değil. Hafif bir hüzün, çok da değil. İşte bu müziği dinlediğinizde bunu düşünün. Duygusal yoğunluğu olan bir müzik, herkes anlayamaz.

Türk Sanat Müziği:

Münir Nurettin Selçuk - Beni kör kuyularda merdivensiz bıraktın (Kürdilihicazkar)
    - 16 yaşındayken bu müziği keşfettim. Okulumda konferans salonunda çalıyordu. Fakat sözlerini duyamadım, belki de müziğinin bile birkaç notası ancak aklımda kaldı, hatta o bile değil. Sonra TRT'de bir müzik dinlerken bir baktım; aha, bu o sanırım. "Beni kör kuyularda merdivensiz bıraktın". Araştırdım ve buldum. Timur Selçuk'un bir CD'sini aldım. Verdiğiniz parayı kesinlikle karşılıyor. Albümün adı "Babamın Şarkıları" mutlaka dinlemelisiniz. Söz konusu müzik her ne kadar vefasızlığı anlatır gibi olsa da dinlediğinizde göreceksiniz ki hüzünlü bir havası yok. Kürdilihicazkar makamında bestelenmiş eserler (Endülüs'te Raks gibi) çok hoştur ve bu müzik de bunu açıkça gösteriyor.

Saadettin Kaynak - O Dudaklar Yine (Rast)
    - Bir akrabamdan öğrendim ve müzik Saadettin Kaynak'a aitmiş, ilginç değil mi. Duyulmamış bir müzik, nasıl duyulmamış hayret. Umut Akyürek'in müthiş yorumuyla dinlemenizi tavsiye ederim. İki üç sene kadar önce albümünü almıştım, albümün adı "O Dudaklar Bülbülleşiyor". İçinde on iki adet şarkı var. Birçoğu hoşunuza gidecek. Üçüncü şarkı olan "Salıncak"ı da dinlemeden geçmeyiniz.

? - İndim Havuz başına (Hüzzam) (Güzel söylenirse ve çalınırsa)
    - Bu müzik şunu hayal ettiriyor: Gece vaktinde dalgalı denizi seyrederken bir yandan da üşüyorum. Bu müziği çalmakta olan müzik aletlerinin seslerine kapılıyorum. Gerçekten güzel söylenirse ve çalınırsa çok beğendiğim bir şarkıdır. Daha birçok şey söylenebilir aslında fakat aklıma gelmiyor. Belki ileride yazarım.

Faruk Nafiz Çamlıbel - Artık Bu Solan Bahçede (Hicaz)
    - Aslında hüzünlü bir müzik olması gerekiyor fakat bende böyle bir his oluşturmuyor. Bu müziği her zaman dinlemem. Değer veririm. Sanki biten bir maddeymiş gibi az kullanırım.

Sevdiğim şarkılardan seçmeler:

Gün Doğarken Yıldızlar

Gün doğarken yıldızlar
    Söner de belli olmaz.
    Hayal içinde dünya
    Döner de belli olmaz.

Mevsimler gece gündüz,
    Gelir geçer ömrümüz.
    Sevda ile gönlümüz,
    Yanar da belli olmaz.

Bahtımıza yağar kar,
    Silinir hatıralar.
    Gün olur bizi de yar
    Anar da belli olmaz.

Hayal içinde dünya
    Döner de belli olmaz.
    Münir Nurettin Selçuk

---

Artık Bu Solan Bahçede

Artık bu solan bahçede bülbüllere yer yok,
    Bir yer ki sevenler sevilenlerden eser yok.
    Bezminde kadeh kırdığımız sevgililer yok,
    Bir yer ki sevenler sevilenlerden eser yok.
    Faruk Nafiz Çamlıbel

Eski TRT kayıtlarında kalmış olan ve Umut Akyürek'in seslendirdiği "Sevdiceğim âşıkını ağlatır" parçasını dinlemeniz için bir YouTube bağlantısı:http://www.youtube.com/watch?v=mujMTJn2M_w . İsteğe bağlı olarak ud taksimi kısmını atlayabilirsiniz fakat tam olması açısından atlamayarak dinleyiniz. Sevgilerle...
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.