Şimdi Ara

hepsi burada.com airties ap400 accespoint+ 7dbı anten 69$+kdv

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
4.029
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    (AirTies AP-400 54 Mbps 4 PORTLU ACCESS POINT + 7DBI ANTEN HEDİYELİ !!! )
    üründe muhteşem indirim yapmış en ucuz ürün şu an hepsi burada .comda sanırım
    109.70$+kdv den-----69$+kdv ye düşmüştür.
    HEPSİ BURADA.COM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elektronik__manyak -- 31 Ekim 2008; 12:45:47 >

• Ben ve buradaki birçok arkadaş görünüşü bununla tıpatıp aynı ama markası Smartnet olan üründen 25-30 YTL gibi fiyatlarla kapıştığı için pek sıcak fırsat gibi gelmedi bana.

Ama 7 dB antene ihtiyacı olan varsa başka tabii.
  • http://www.akakce.com/modem-adsl/en-ucuz-airties-ap400-fiyati,012547.html burada fiyatların daha da düşük olduğu görebilirsiniz
  • quote:

Orjinalden alıntı: Dallamos

Ben ve buradaki birçok arkadaş görünüşü bununla tıpatıp aynı ama markası Smartnet olan üründen 25-30 YTL gibi fiyatlarla kapıştığı için pek sıcak fırsat gibi gelmedi bana.

+1905
  • bu tekrarlayıcılar ile her türlü ağı tekrarlayabiliyormuyuz , yoksa airties tekrarlayıcı = airties ağ modemi mi olması gerek ???
  • quote:

Orjinalden alıntı: yedikeresekiz

http://www.akakce.com/modem-adsl/en-ucuz-airties-ap400-fiyati,012547.html burada fiyatların daha da düşük olduğu görebilirsiniz

oradaki fiyat sadece acces pointin fiyatı hepsi burada da ise acces point + 7dbı anten var sizin verdiginiz linktekine kıyasla bakarsak
    8 ytl gibi bir ücrete 7dbı wireless antene sahip olmuş oluyoruz

quote:

bu tekrarlayıcılar ile her türlü ağı tekrarlayabiliyormuyuz , yoksa airties tekrarlayıcı = airties ağ modemi mi olması gerek ???

acces pointler çogunlukla cihaz seçmez diye biliyorum ama tabiyki bellide olmaz ayrıca airtiesın arayüzü türkçe bildigim kadarıyla vede bununla her türlü agı tekrarlamak mümkündür tabi gerekli ayarlar yapıldıgında

• quote:

Orjinalden alıntı: gokhansar

quote:

Ben ve buradaki birçok arkadaş görünüşü bununla tıpatıp aynı ama markası Smartnet olan üründen 25-30 YTL gibi fiyatlarla kapıştığı için pek sıcak fırsat gibi gelmedi bana.

+1905

Bende bahsettiğiniz bu fırsattan yararlanmıştım.26 ytl gibi bir fiyattan almıştım.Alet yukarıda resmi bulunanla aynı sadece ismi değişik.Halen de kullanıyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bendede smartnetin routeri var bende 25 ytl gibi birşeye almıştım sadece airties alamak isteyen olabilir yanında 7 dbı antende var ayrıca airtiesin chipsetide atheros ve 20db gibi bir çıkış gücü var bir kaç sitede incelerseniz özelliklerini bulabilirsiniz almak isteyen alır buda bir indirim duyurusudur illa airties al demiyorum kimseye herkes özgürdür
  • quote:

Bizim aldığımız access point değil, wireless router. Epey farklı cihazlar.

Bu airties'ı tekrarlayıcı olarak, menzil arttırıcı olarak da kullanabiliyorsunuz. Kendi başına bir wireless kart olarak da iş yapıyor. Router'lar genel olarak ucuz oluyor. Bu yüzden 25 YTL'Ye almıştık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kalpakci -- 31 Ekim 2008; 14:03:02 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: kalpakci

quote:

Bizim aldığımız access point değil, wireless router. Epey farklı cihazlar.

Bu airties'ı tekrarlayıcı olarak, menzil arttırıcı olarak da kullanabiliyorsunuz. Kendi başına bir wireless kart olarak da iş yapıyor. Router'lar genel olarak ucuz oluyor. Bu yüzden 25 YTL'Ye almıştık.

Hocam yanlışınız var, daha fonksiyonel ve genellikle de daha pahalı olan router'dır, access point değil.

Bizim 25'e aldığımız routerlarla da yukarıda saydıklarınızın hepsini ve daha fazlasını yapabiliyorsunuz zaten.

Yani eksiği yok, fazlası var. Ha 7 dB anteni yok, kapsama alanı daha dar derseniz anlarım, o başka konu...

• Alışveriş merkezleri tek bir modemden alınan interneti access pointler aracılığı ile bütün alana dağıtırlar. Access pointleri sıralı bir şekilde kurar çok büyük alanları kapsayabilirsiniz. Router'ların kablosuz tekrarlama özelliği yoktur.

Örnek vermek gerekirse, Masaüstü Bir bilgisayar ve kablosuz router ile etraftaki kablosuz ağları tarayamazsınız. Eğer yapabiliyorsanız Smartnet router'ın ayar sayfasından nerden tarayıp bağlandığınızı bize de gösterirsiniz, ki mümkün değil.

Masaüstü bilgisayar, hiç bir kablosuz ethernet kartı olmadan sadece bir access point ile çevreyi tarayabilir, kablosuz ağlara bağlanabilirsiniz.
  • Bu cihaza yanında verilen anteni bağlayarak çevredeki wireless bağantıları tarayarak bağlantı yapabilir miyiz? Laptopun kendi wirelessında geniş alanlara ulaşabiliyor mu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: kalpakci

Alışveriş merkezleri tek bir modemden alınan interneti access pointler aracılığı ile bütün alana dağıtırlar. Access pointleri sıralı bir şekilde kurar çok büyük alanları kapsayabilirsiniz. Router'ların kablosuz tekrarlama özelliği yoktur.

Örnek vermek gerekirse, Masaüstü Bir bilgisayar ve kablosuz router ile etraftaki kablosuz ağları tarayamazsınız. Eğer yapabiliyorsanız Smartnet router'ın ayar sayfasından nerden tarayıp bağlandığınızı bize de gösterirsiniz, ki mümkün değil.

Masaüstü bilgisayar, hiç bir kablosuz ethernet kartı olmadan sadece bir access point ile çevreyi tarayabilir, kablosuz ağlara bağlanabilirsiniz.

Cidden merak ettim bunları yapamadığınız wireless router'ın hangi marka ve model olduğunu...

Bunun nasıl yapıldığını daha önceki sıcak fırsatlar konusunda bir arkadaş anlatmıştı. Alıntıyı aşağıda bulabilirsiniz.

Bu arada sizin iddianız üzerine halihazırda kullanmakta olduğum Datron RTA-1030 ADSL modem/router'ın menüsünü kurcaladım ve yukarıda yapamayacağını iddia ettiğiniz şeyi de 1 dakika içinde gerçekleştirebildim. Kısaca şöyle:

Ana menü => Wireless => Repeater => AP Mode: Access Point and Wireless Repeater Function => Scan Now'a tıklıyorsunuz, bulduğu ağlardan bağlanıp da genişletmek istediğinizi seçiyorsunuz...

Smartnet'te nasıl yapıldığına ilişkin alıntı:

quote:

Orjinalden alıntı: slymnuc

İlk olarak bu cihazı wireless adaptör gibi ( wireless sinyalleri alıp bunu hem wireless hemde ethernet paylaşan) kullanmak için, size wireless interneti sağlayan modem yada cihazın wds özelliği olması gerekli. Ondan sonra yapılacaklar şöyle;

1) SmartNet ARCW4BR cihazın web yönetim sayfasına gidin (192.168.3.1)
    2) şifre yok, sadece login düğmesine basın
    3)Home Network Settings kısmıda tıklayın, wireless kısmına gelin ve size interneti sunacak olan bağlatının "Wireless Network Name (SSID)" ismi yani yayın adıyla, kanal numarasını aynı yapın, (Wi-Fi Channel number)
    4) save edin
    5) wds kısmına gelin, Enable or disable WDS features kısmını enable yapın.
    6) scan kısmından size yayın yapan wirelessı taratın ve bulduğunuzda , "Enable WDS" kısmına tik atın
    7) save edin

Diğer adsl modem yada interneti wireless yayın yapan cihazda da wds özelliğini açmayı unutmayın, ayrıca bazen problem olabiliyor, smartnet ARCW4BR in dhcp özelliğini kapatmanız gerekebilir, lan settings altında DHCP Server disable yapabilirsiniz.

Not: Wds özelliği wpa/wpa2 şifrelemeyi desteklemez, wep şifreleme kullanmızı öneririm

• quote:

Cidden merak ettim bunları yapamadığınız wireless router'ın hangi marka ve model olduğunu...

Bunun nasıl yapıldığını daha önceki sıcak fırsatlar konusunda bir arkadaş anlatmıştı. Alıntıyı aşağıda bulabilirsiniz.

Bu arada sizin iddianız üzerine halihazırda kullanmakta olduğum Datron RTA-1030 ADSL modem/router'ın menüsünü kurcaladım ve yukarıda yapamayacağını iddia ettiğiniz şeyi de 1 dakika içinde gerçekleştirebildim. Kısaca şöyle:

Ana menü => Wireless => Repeater => AP Mode: Access Point and Wireless Repeater Function => Scan Now'a tıklıyorsunuz, bulduğu ağlardan bağlanıp da genişletmek istediğinizi seçiyorsunuz...

Smartnet'te nasıl yapıldığına ilişkin alıntı:

quote:

Orjinalden alıntı: slymnuc

İlk olarak bu cihazı wireless adaptör gibi ( wireless sinyalleri alıp bunu hem wireless hemde ethernet paylaşan) kullanmak için, size wireless interneti sağlayan modem yada cihazın wds özelliği olması gerekli. Ondan sonra yapılacaklar şöyle;

1) SmartNet ARCW4BR cihazın web yönetim sayfasına gidin (192.168.3.1)
    2) şifre yok, sadece login düğmesine basın
    3)Home Network Settings kısmıda tıklayın, wireless kısmına gelin ve size interneti sunacak olan bağlatının "Wireless Network Name (SSID)" ismi yani yayın adıyla, kanal numarasını aynı yapın, (Wi-Fi Channel number)
    4) save edin
    5) wds kısmına gelin, Enable or disable WDS features kısmını enable yapın.
    6) scan kısmından size yayın yapan wirelessı taratın ve bulduğunuzda , "Enable WDS" kısmına tik atın
    7) save edin

Diğer adsl modem yada interneti wireless yayın yapan cihazda da wds özelliğini açmayı unutmayın, ayrıca bazen problem olabiliyor, smartnet ARCW4BR in dhcp özelliğini kapatmanız gerekebilir, lan settings altında DHCP Server disable yapabilirsiniz.

Not: Wds özelliği wpa/wpa2 şifrelemeyi desteklemez, wep şifreleme kullanmızı öneririm

2 adet NETMASTER W213G 'yi birbirine bağlayıp LAN kurmaya çalıştık ama mümkün olmadı. Belki de mümkündür biz yapamadık. Forumda Nisan 2007'de başlık açıp bu konuyu sorduk fakat yardımcı olan çıkmadı. Yani iki kablolu ağı, iki kablosuz router ile birbirine bağlamaya çalıştık ama başarılı olamadık. Sonradan 1 adet NETMASTER W213G ile EDIMAX'in uygun fiyatlı bir AP cihazı ile sorunu çözdük. İlginçtir NETMASTER W213G WDS desteklemiyor.

1 yıl önce bunları öğrendim ama işler değişmiş dediğiniz gibi. Router'lara WDS ve AP özelliği standart olmuş sanırım.

Dallamos, bilgilendirme için, emek verip beni aydınlattığın için teşekkürler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.