Şimdi Ara

Hepimizin Türkiye Sunucusuna 'Destek' olması lazım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
204
Cevap
6
Favori
4.717
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yazıya başlamadan önce, bunun uzun bir yazı olabileceğini ve okumaktan hoşlanmayan insanların gelip de boş yere tartışma yaratmamasını rica edicem. Epeydir aklımda olan, sabrımın taşması sebebiyle yeterince araştırma yapamadan yazdığım bir yazı olması, bolca eksikleri olabileceği anlamına gelir. Olur da denk gelirseniz, söylerseniz mutlu olurum.

Aramak kolay olsun diye yazıyı bir kaç parçaya böldüm,
    Ben: Oyun geçmişimin kısa özeti
    Riot Games
    Riot Games Türkiye
    League of Legends Türkiye
    META GAME!
    Destek Verirsek ne olur?

1- Ben:
    Öncelikle kendimi tanıtarak başlayayım, ismim bazılarınızın da bildiği gibi Selim. 22 yaşında sıradan bir Türk genciyim ki, hayatımı bilmek sizin için pek bir anlam ifade etmese gerek. Ama belki bir kaç kişi oyun geçmişi bilmek ister diye açıklama yapayım. Oyun oynamaya bir çok yaşıtım gibi DOS ve Arcade oyun oynayarak başladım. Sonrasında teknolojinin ilerlemesiyle beraber gelişen oyun sektörü sağolsun, hemen her çeşit konsol ve bilgisayar oyununu kurcaladım diyebilirim.
    Profesyonel oynanan oyunlara ilgim, öncelikle dövüş oyunları ile başladı. Sonrasında ise FPS oyunlarıyla profesyonel ligleri düzenli takip etmeye başladım.
    Ayrıca beni tanıyanlar ya da oyunu takip edenler varsa bilirler, profesyonel seviyede GunZ: The Duel(TPS-Action) oynadım 3 yıl boyunca. Maddi olarak pek bir yararı olmadıysa da tecrübe olarak çok yararı oldu bana. -Çok büyük bir oyun olmasa da, yeterince büyük bir oyundu zamanında.- Her şeyden daha önemli olarak, kazanmayı, kaybetmeyi ve insanları hoş görmeyi öğrendim, ki, kaybetmek daha öncesinde gerçekten bildiğim bir his değildi. Ve oyun kötüye gitmeye başlayınca oyunu bıraktım, account'ı sattım. Bir süre sonrasında ise öylesine oynayayım diye League başladım. (Çeşitli nicklerim oldu, en son, 2009 Spring Tourmanet da şu an ki nickim PhTx3'e geçtim. Detay isteyen varsa PM atsın, uzun uzun anlatıyım.)
    RTS oyunlarından keyif alırdım zaten, ara ara oynamışlığım da vardı. Hiç bir zaman hardcore RTS hastası bir insan olmama rağmen öylesine başladığım LoL, zevk aldığım, ciddi oynamak için çok uğraşamayacağım fakat özellikle izlemekten baya keyif bir oyun haline geldi. Hatta zaman zaman aylar süren aralar vererek oynadığım halde, maçlarını izlemekten sürekli keyif aldım.
    TL;DR: Selim adında sıradan adamın tekiyim. Hemen her seviyede, FPS ve TPS ön planda olmak üzere çeşit çeşit oyun oynadım.

2- Riot Games:
    Riot Games hakkında konuşmadan önce, Riot Games'i Tencent öncesi ve Sonrası diye ayırmak gerekiyor bence. Tencent öncesi Riot Games, bildiğiniz bir oyunun private serverına sahip bir şirketten farksızdı. Bir patch gelince oyun bir hafta oynanamaz hale gelirdi. Oyunda adam akıllı bir denge yoktu. Oyun DotA mı yoksa ayrı bir MOBA mı olması gerektiğini bilmiyordu. Bu demek değil ki Riot Games yeteneksizdi, her zaman yetenekli adamlar vardı, ancak bu tarz konularda tecrübe ve sayı en az yetenek kadar önemli.

Peki Tencent'in Riot'ı satın alması neyi değiştirdi? Öncelikle Riot para sahibi oldu. Turnuva yapabilir, oyuncu destekleyebilir, risk alabilir bir hale geldi. 2011'in başlarına kadar, gelişmekte olan, gelecek vaad eden bir şirketken, büyük, zengin ve istediğini yapabilecek bir şirket halini aldı.
    Bu birleşmeye kadar açılan Tüm serverlar, Riot Games'in değil de başka bir topluluğun altından, onlara hak vererek açıldı ki, çin'in qq.com'u zaten tencent'e ait ve oradaki başarı üzerine Tencent, Riot'ı satın aldı.

3- Riot Games Türkiye:
    Riot'ın Türkleri EU'dan uzaklaştırma politikası! Tıpkı Korelileri, NA'dan uzaklaştırdıkları gibi!
    Şaka bir yana, üstünde çok düşünmeye gerek yok. Dünya oyunu olmak istiyorsan ne kadar çok ülkeye dağılırsan o kadar iyi. Türkiye'de inanın ya da inanmayın, garip bir e-spor kitlesi var. Bu kitle, avrupada yarışabilmek için çok ufak olmasına rağmen gelişmeye açık bir kitle.
    Ve hala daha ağlayan insanlar var da, şu an Garena'da oynayan insanlar, NA'dan IP ban atılarak uzaklaştırıldı. Size seçim şansı verdiler, takımınız varsa direk geçirmediler, seçiminiz geçmemek ise ceza vermediler. Geçiş için hak kullandıktan sonra RP vermeseniz bile accountınızı taşıdıkları oldu.
    Bunun yanında bir çok avantajı daha sayılabilir, en basiti, Türkçe support olur sanırım. Oyunun Türkçe olması, açıklamaların ve terimlerin Türkçeleştirilmesi falan. Bunlar negatif şeyler değil. Ödeme seçenekleri falan da ayrı avantaj tabi ki.

4- League of Legends Türkiye:
    Öncelikle şunu anlamak gerekli, bu sunucuda oynayan herkes RTS ya da MOBA oyunlarından gelmiyor. Oyuna henüz yeni başlamış insanlar var. Bu insanların bir kısmı oyunda başarı elde etmek için oynuyor, diğer bir kısmı ise sadece eğlenmek için. Hangisi daha doğru? diye bir seçim yapmak ise kişinin kendisine bağlı. Bana göre, eğlenmek her zaman ön planda olmalı ve insan kaybettiği oyunda da eğlenmeyi bilmeli.
    Sizin oyunu sadece kazanmak amacında oynamanız, takımınızdaki herkesin aynı fikirde olmasını gerektirmediği gibi, size o kişinin seçimini yargılama şansı da vermez. Bu her oyun modunda, her elo seviyesinde geçerli bir şey. Eğer ki herkesin aynı kafa yapısına sahip olduğu bir oyun oynamak istiyorsanız, sizinle aynı kafa yapısına sahip insanları arkadaş olarak takım kurmayı deneyin. Solo oyunun amacı, süper takım çalışması yapıp, süper şeyler yapmak değil, bireysel olarak kendinizi geliştirmektir. (Yanlış anlamayın, kişinin bilerek ve isteyerek oyunu diğer oyuncular için sinir bozucu hale getirmeye çalışmasından bahsetmiyorum.)
    Bu anlaşmazlığı en aza indirmenin en basit yolu ise sıralama olarak yukarıya tırmanmaktır. Yol kimisi için zor, kimisi için kolay olabilir. Ama hak ettiğiniz yere geldiniz demek, sadece kendi hatalarınız oyunu belirler demek değildir. Yani, hoşgörü göstermeye orda da ihtiyacınız olur.
    Yaş konusuna değinmek bile istemiyorum açıkçası, tamamen saçma bulduğum bir konu. Yaş ile oyunculuk arasında bir bağlantı kurulacak ise, 24-25 yaşında insanlardan çok daha avantajlıdır 16 yaşındaki bir çocuk. (O yaş aralığındaki bir insanın, hayatındaki olması gereken kalabalık bile 16 yaşındaki çocuğa yeterince büyük avantaj sağlar, ki refleks falan olarak da çocuklar daha şanslıdır.)
    Küfür, çok basit bir çözüm. Ignore atın, oyun içinden engelleyin. Sürekli küfür eden biriyle zaten mantıklı bir diyalog kuramazsınız. Sadece argo konuşan biri ise de, uyarırsınız, olmazsa sadece pingler ile iletişim kurmaya çalışacağınızı söyler, engellersiniz. Unutulmaması gereken bir detay var ise, o da oyun sonunda kazansanız da kaybetseniz de sürekli küfür etmiş kişiyi reportlamanızdır. Hoş, herkes yukarda dediğim gibi diğer kişinin seçimlerine saygı göstermeyi bilse, böyle bir şeye gerek bile kalmaz zaten.

5- META GAME! Takımımda Niye Support Yok?! Jungle'sız takım olmaz!!
    Bu sadece zamanla düzelebilecek bir şey. 2011'e kadar, EU ve NA'da da supportsuz oyun atabiliyordun. Ondan biraz daha öncesine kadar ise Jungle 30 leveldan sonra başlayan bir şeydi. Şimdi ise, insanlar hali hazırda olan, işleyen örnekleri gördükçe gördükçe buna uyum sağlamaya başlar. Sıralama için oynuyorsanız başka da, Normal game oynarken nasıl jungle olmaz, supp olmaz diye triplere girmek, o adamın bunu deneye yanıla öğrenmesini engeller. Oyundan çıkmanız ise, bunu adama öğretmeye değil, adamın karşıt fikirlere daha az saygı göstermesini sağlar.
    Peki nasıl mı öğrenir? Basit. Aşağıda 2 kişi oynarlarken bir Supp ve Ad Carry gelir, bunları tertemiz döver. Ya da Jungle oynayan bir adam gelir, oyunun akışını değiştirir. O zaman adam der ki, bu iş baya önemliymiş, ben de böyle yapabilirim belki.
    Tabi bu dediğimin olması için, oyunu bilen insanların da oynaması gerekiyor. Tıpkı Kore sunucusu açıldığında, NA'da ki üst düzey Koreli oyuncuların, Kore sunucusunda oynaması gibi. O insanlardan örnek alarak öğrendi herkes oyunu.

6- Peki Riot'ın Türkiye yatırıma Destek verirsek ne olur?
    Basit bir şekilde, Türkiye de ki yeni nesil oyunlara en az koreliler kadar ilgi gösteriyor. Hadi kore olmasın, ama bir çok avrupa ülkesinden fazla ilgi gösterdikleri bir gerçek. Riot'a destek vermek, Türkiye'nin Oyunculuğu geçim kaynağı olarak göstermesinin bir yolu sadece. Önemli olan şey, bu yolun şu andaki en az riskli ve en çok etki yaratabilecek yol olması. Forumda önceden olanlar varsa bilir, Adeks'in turnuvalarını falan çok eleştirdim ben. Stream yoktu, ödül kötüydü diye. Artık Riot'ın Türkiye ofisi olması, Türkiye'deki Turnuvalar için de bütçe ayrılması anlamına geliyor. TR Go4Lol bile büyük bir adım. İhtiyaç olan tek şey, izleyici ve destek vericek insan.
    Siz destek verirseniz, ürünlerini kullandığınız firmalar destek vermek zorunda kalır. Özellikle destek veren şirketlere, ürün seçimi yaparken ufak da olsa + puan olarak eklerseniz, daha da iyi olur.

Yani son söz olarak diyeceğim şudur ki, bence yeterince hakaret ettik Türkiye'deki oyunculuğa. Artık birazcık olsun destek vermeye çalışsak da, memnun olmadığımız şeylerden, şikayet edip ağlamak yerine, değişmesine yardım etsek?

Not: Tahmin ettiğimden kısa oldu. Zaten büyük ihtimal ile insanlar okumaya üşenir, pek de fazla bir şey değişmez ama olsun. Belki bir gün.
    Not2: Türkçe hiç bir zaman en başarılı olduğum alanlardan birisi olmadı. Umarım yazı anlaşılacak bir seviyededir.
    Not3: Komik olmaya çalışacaklar uzak durursa sevinirim. Ciddi bir şey konuşabileceğimiz bir tane konu olsun şu bölümde.

Edit: Eklemeyi unutmuşum, Riot'ın Türkiye'den destek çekmesi ne anlam ifade eder? diye de düşünmek gerekli. Riot kadar parası bol ve bu işi severek yapan bir şirketin bile Türkiye'den cacık olmaz demesi anlamına gelir ki, sponsor bulmak, fuarlarda büyük turnuvalar izlemek falan çok büyük bir mucize olmazsa tamamen hayal olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PhTx3 -- 25 Aralık 2012; 4:11:46 >

• Yazdığın şeylerde haklısın ama Türkiye ofisi açmaları yeterliydi, Türkiye için ayrı server açmak sadece kötüleştirdi Türkiye'deki e-sports tablosunu. Oyuncular 3 servera dağıldı. Bu kim ne derse desin böyle. TR Go4LoL düzenlemek için de TR serverı açmaya gerek yoktu. E yabancılar da katılır o zaman dersen yabancılar zaten oynuyolar şu an bizim serverımızda. Türkiye serverı ne kadar gelişirse gelişsin benim gibi çoğu insan oraya geçmez. West'te bir sürü yabancı arkadaşım var benim. Ayrıca yabancılarla oynamaktan daha çok keyif alıyorum, başka dillerden şeyler bile öğrendiğim oluyor. Ayrıca nyph, soaz, wickd, wetdream, athene gibi oyuncularla oynama fırsatı buluyorum. Bunları bırakıp neden Türkiye'ye geçeyim? Dandik bi kulaklık veren turnuvaya katılmak için mi? no thx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Auspexa -- 25 Aralık 2012; 4:13:42 >
  • Hocam yine çok güzel yazmışsın, eline sağlık.
    Yazılarını sıkılmadan okuduğum ender kişilerden birisin, sen yeni bir cevap yazmadan yatmaya gideyim, sabah erken kalkmam lazım
  • Okudum Türkiye keşke kore gibi olabilse sektörde ama bu zor gibi malum eğitim,sınav,iş,bulmak,çalışma saatlerinde esnek olunmaması etkenler buna izin vermeyebiliyor.Uzun yazardım.Siyasete girerdim fakat mesajımın silineceğini biliyorum.Güzel yazmışsın eline sağlık.
  • Sahsen hic bir zaman tr sunucusunun acilmasini(aslinda o zamanlar sadece East sunucusuna tr dil destegi gelmesi konusuluyordu) desteklemedim.Cunku herseyin turkceye cevrilmesinin tr dublajli film efekti verecegini ayrica bircok gereksiz kitleyi oyuna getirecegini dusundum.Ancak yinede tr sunucusu acildiysa bizede desteklemek duser diye dusunuyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir artı olarakda Riot'un Türkiyeye gelmesi bakanlık tarafından e-spor federasyonunun daha hızlı yapılanmasını sağladı. Üstüne bir çok kişinin bakış açısıda değişti. Yıllardır diyoruz Türklerden neden oyun yapımcısı çıkmıyor diye. Riot'un gelmesi ile Türkiyedeki sektörde büyüme gösterdi ve daha hızlı büyümeye devam edicek. Yazın için seni tebrik ederim güzel olmuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: stealthmass

Yazdığın şeylerde haklısın ama Türkiye ofisi açmaları yeterliydi, Türkiye için ayrı server açmak sadece kötüleştirdi Türkiye'deki e-sports tablosunu. Oyuncular 3 servera dağıldı. Bu kim ne derse desin böyle. TR Go4LoL düzenlemek için de TR serverı açmaya gerek yoktu. E yabancılar da katılır o zaman dersen yabancılar zaten oynuyolar şu an bizim serverımızda. Türkiye serverı ne kadar gelişirse gelişsin benim gibi çoğu insan oraya geçmez. West'te bir sürü yabancı arkadaşım var benim. Ayrıca yabancılarla oynamaktan daha çok keyif alıyorum, başka dillerden şeyler bile öğrendiğim oluyor. Ayrıca nyph, soaz, wickd, wetdream, athene gibi oyuncularla oynama fırsatı buluyorum. Bunları bırakıp neden Türkiye'ye geçeyim? Dandik bi kulaklık veren turnuvaya katılmak için mi? no thx

Asya sunucuları ilk açıldığında da aynı durum vardı. -Proların NA kalmak istemesi ve IP ban atılması dışında.- Turnuvaya 1 takım yollayıp hiç bir şey yapamadan geri geldiler. Sonraki turnuva AP Mordekaiser ile 1 maç kazanıp, başka hiç bir şey yapamayıp geri geldiler.
    Şimdi ise, senin bahsettiğin adamlar onlarla oynayabilmek, kendini geliştirebilmek için Koreye gidiyor.

Türkiye ofisi açmak yeterli mi değil mi diye tartışılır. Ben katılmıyorum.
    Sebeplerimi de söylüyeyim,

S3 ile haftalık lig yapılcak, Almanya'da eve çıkıyor çoğu takım bu yüzden dolayı. -Almanya olmasa bile eve çıkıyorlar Avrupada.-

Bu oyuncuların hepsi AB üyesi ülkelerden geliyor, Türkiye'den gidince bir sürü evrak işiyle uğraşman gerek. -Hani ilk bir kaç ay vize aldın, sonra nasıl alcaksın. Öyle kafana göre gidip yaşamazsın o ülkerin çoğunda.- Türk takımı olarak gidebilmen ise direk imkansız. -Hiç bir takımın bütçesi yetmez git gel yapmaya.-

Türk takımı olarak profesyonel oynamak istiyorsan yapabilecek tek şey, Türkiye'de turnuva yapılması için umut bağlaman. Bunun için ise en mantıklı şey Türkiye sunucusu olması. Başka hiç bir şekilde sadece Türklerin katılacağı bir Riot turnuvası isteyemezsin. Örneği de yok zaten.

Sonuçta diyorsun ki, Diğer AB ofisleri gibi Istanbul da Dublin'e bağlı olsun. Ama Türkiye AB üyesi değil, rahat geçiş hakkımız falan yok AB ülkelerine. Öyle kafana estiği gibi bağlayamazsın o işleri yani. -Tabi, yazı da da dedim, Avrupa'nın espor takımları falan çok daha önde. Direk bağlayabilsen bile, bizimkileri yutarlar. Zaten bütçesi düşük olan takımlar, oyuncu yollayıp, para kaybetmek de istemez yani. Yavaş gelişmek için ise, tamamen yeni bir scene lazım.-

Yanlış anlaşılma olmasın, geçmek zorundasın falan demiyorum. Ancak dediklerini EU'da yapmaları imkansız gibi bir şey sadece.

quote:

Orijinalden alıntı: hdloader11

Sahsen hic bir zaman tr sunucusunun acilmasini(aslinda o zamanlar sadece East sunucusuna tr dil destegi gelmesi konusuluyordu) desteklemedim.Cunku herseyin turkceye cevrilmesinin tr dublajli film efekti verecegini ayrica bircok gereksiz kitleyi oyuna getirecegini dusundum.Ancak yinede tr sunucusu acildiysa bizede desteklemek duser diye dusunuyorum.

Türkçe Düblaj etkisi zaten var. Ama bu oyunun suçu değil. Tamamen seslendirme sektörüyle alakalı bir şey. Ki, bence abartıldığı kadar da kötü değil seslendirmeler. -Terimlere ve item isimlerine alışmak falan epey zaman alıyor da. Kosova'nın sesi hoş olmuş bence.-
    Çeviriler konusunda ise, alışmak gerekli. İngilizcesi en az Türkçesi kadar iyi olan birisi olarak(üzücü olsa da, gerçek bu yönde) ben tabi ki ingilizce oynayınca daha rahat ediyorum.

quote:

Orijinalden alıntı: * KıL

Okudum Türkiye keşke kore gibi olabilse sektörde ama bu zor gibi malum eğitim,sınav,iş,bulmak,çalışma saatlerinde esnek olunmaması etkenler buna izin vermeyebiliyor.Uzun yazardım.Siyasete girerdim fakat mesajımın silineceğini biliyorum.Güzel yazmışsın eline sağlık.

Benim aslında söylemek istediğim şey, Kore kadar olmasa bile Tayvan kadar olabileceğimiz. Profesyonel oyuncu olmak kariyer olma seviyesine gelirse, eğitim gereksiz derecede büyük etken olsa bile, diğer şeyler o kadar büyük etken olmaz bence. (Eğitim gereksiz demiyorum, ama sistem yanlış diye tartışmanın yeri burası değil)
    Ben de siyasete girmeye yaklaşıyordum da, şu an için, siyasilerin hiç birinin alakası olmayacak derecede "yeni" bunlar. Bizim ülkemiz, hala daha 65+ Amerikanlar gibi, FPS oyunlarının insanları katil yaptığına inanan orta yaşlı insanlarla dolu zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PhTx3 -- 25 Aralık 2012; 5:00:39 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: PhTx3

quote:

Yazdığın şeylerde haklısın ama Türkiye ofisi açmaları yeterliydi, Türkiye için ayrı server açmak sadece kötüleştirdi Türkiye'deki e-sports tablosunu. Oyuncular 3 servera dağıldı. Bu kim ne derse desin böyle. TR Go4LoL düzenlemek için de TR serverı açmaya gerek yoktu. E yabancılar da katılır o zaman dersen yabancılar zaten oynuyolar şu an bizim serverımızda. Türkiye serverı ne kadar gelişirse gelişsin benim gibi çoğu insan oraya geçmez. West'te bir sürü yabancı arkadaşım var benim. Ayrıca yabancılarla oynamaktan daha çok keyif alıyorum, başka dillerden şeyler bile öğrendiğim oluyor. Ayrıca nyph, soaz, wickd, wetdream, athene gibi oyuncularla oynama fırsatı buluyorum. Bunları bırakıp neden Türkiye'ye geçeyim? Dandik bi kulaklık veren turnuvaya katılmak için mi? no thx

Asya sunucuları ilk açıldığında da aynı durum vardı. -Proların NA kalmak istemesi ve IP ban atılması dışında.- Turnuvaya 1 takım yollayıp hiç bir şey yapamadan geri geldiler. Sonraki turnuva AP Mordekaiser ile 1 maç kazanıp, başka hiç bir şey yapamayıp geri geldiler.
    Şimdi ise, senin bahsettiğin adamlar onlarla oynayabilmek, kendini geliştirebilmek için Koreye gidiyor.

Türkiye ofisi açmak yeterli mi değil mi diye tartışılır. Ben katılmıyorum.
    Sebeplerimi de söylüyeyim,

S3 ile haftalık lig yapılcak, Almanya'da eve çıkıyor çoğu takım bu yüzden dolayı. -Almanya olmasa bile eve çıkıyorlar Avrupada.-

Bu oyuncuların hepsi AB üyesi ülkelerden geliyor, Türkiye'den gidince bir sürü evrak işiyle uğraşman gerek. -Hani ilk bir kaç ay vize aldın, sonra nasıl alcaksın. Öyle kafana göre gidip yaşamazsın o ülkerin çoğunda.- Türk takımı olarak gidebilmen ise direk imkansız. -Hiç bir takımın bütçesi yetmez git gel yapmaya.-

Türk takımı olarak profesyonel oynamak istiyorsan yapabilecek tek şey, Türkiye'de turnuva yapılması için umut bağlaman. Bunun için ise en mantıklı şey Türkiye sunucusu olması. Başka hiç bir şekilde sadece Türklerin katılacağı bir Riot turnuvası isteyemezsin. Örneği de yok zaten.

Sonuçta diyorsun ki, Diğer AB ofisleri gibi Istanbul da Dublin'e bağlı olsun. Ama Türkiye AB üyesi değil, rahat geçiş hakkımız falan yok AB ülkelerine. Öyle kafana estiği gibi bağlayamazsın o işleri yani. -Tabi, yazı da da dedim, Avrupa'nın espor takımları falan çok daha önde. Direk bağlayabilsen bile, bizimkileri yutarlar. Zaten bütçesi düşük olan takımlar, oyuncu yollayıp, para kaybetmek de istemez yani. Yavaş gelişmek için ise, tamamen yeni bir scene lazım.-

Yanlış anlaşılma olmasın, geçmek zorundasın falan demiyorum. Ancak dediklerini EU'da yapmaları imkansız gibi bir şey sadece.

Dediklerinde haklısın, HWA turnuvayı kazandı, sonra yarım yamalak Fnatic takımına ezildi, big fish in a small pond. Türkiye'deki hiçbi takım şu anda uluslararası bi başarı elde edemez zaten, Kore'yle kıyaslanamayız o konuda. Ama bi gün bi Türk takımının euw ladder'ında 1.sıraya çıktığını düşün, o zaman sponsor bulmak sorun olmaz bence. Avrupa'ya gitmek de o kadar zor değil. Sadece Türklerin katılacağı bi turnuva zaten dediğim gibi bence pek bi anlam ifade etmiyo. Aksine iyi takımlar için daha kötü bi durum.

• yarım yamalak Fnatic takımı dediğin adamlar TPA'yı yenmedi resmen ezdi ardından Türkiyeye geldi özel maç için aynı hafta TPA dünya şampiyonu oldu.
  • quote:

Dediklerinde haklısın, HWA turnuvayı kazandı, sonra yarım yamalak Fnatic takımına ezildi, big fish in a small pond. Türkiye'deki hiçbi takım şu anda uluslararası bi başarı elde edemez zaten, Kore'yle kıyaslanamayız o konuda. Ama bi gün bi Türk takımının euw ladder'ında 1.sıraya çıktığını düşün, o zaman sponsor bulmak sorun olmaz bence. Avrupa'ya gitmek de o kadar zor değil. Sadece Türklerin katılacağı bi turnuva zaten dediğim gibi bence pek bi anlam ifade etmiyo. Aksine iyi takımlar için daha kötü bi durum.

Yeni Sezon da EUW ladder da 1. sıraya çıkarsan, CLG, M5'ın yanına Lig'e giriyorsun zaten. -Belirli bir süre aralığı vardı gerçi.-

Avrupaya her hafta sonu ya da 2 haftada bir gidemez hiç bir Türk takımı. Hiç birinin bütçesi o kadar masrafı kaldırmaz. Yılda 2 kez gezmeye gitmiyorsun yani..
    Direk yerleşmek için ise çok daha fazla evrak işine girmeleri gerekiyor ki, onu ayarlamak çok daha zor. -Tabi yine dediğime geliyoruz, bunların hiç bir engel olmaması durumu ise, Türkiyedeki takımların yutulması ve gelişememesi anlamına gelir ki, bu da önemsiz.-

Bu tarz şeylerin gelişmesi, sadece espor lar üzerinde değil de, bir çok elektronik de aksesuarda daha iyi destek almamız anlamına gelir bu arada. Aral dışında, Oyuncu aksesuarı diye bir şey getiren yer yok neredeyse Türkiye'de. Hoş, getiriyorlar da, Synapse 2.0 hala daha Türkçe Windows kullanırsan çalışmıyor. Olayı sadece League of Legends Türkiye olarak değil de, Bunun Türkiye'deki profesyonel oyunculuğa yansıması olarak bakarsan, TR Sunucusu açılmadan yapılamayacak şeyler bunlar. Sadece hizmet falan değil yani. Türkçe bir yazıyı ingilizceye çevirmek, TL'yi USD çevirmek falan zor şeyler değil. Bunları sabitliyorsan, oyunu da AB sunucusunda tutamazsın, oraya bağlayamazsın.

quote:

Orijinalden alıntı: iDNZCLK

yarım yamalak Fnatic takımı dediğin adamlar TPA'yı yenmedi resmen ezdi ardından Türkiyeye geldi özel maç için aynı hafta TPA dünya şampiyonu oldu.

Emin olmamak ile beraber, Garena'nın ilk zamanların da TPA'yı yendi onlar, Championship haftası değil. -Yanılıyor olabilirim tabi ki de.-
    Ayrıca, şu da bir gerçek ki, Türkiyede oynayan Fnatic ile IPL5 oynayan Fnatic çok farklıydı. -Bu o takımları bilip, HWA'yı bilmemeleriyle alakalı olabilir. Maçı önemsememek falan da olabilir. Ama IPL5'de ayrı bir boyuttaydı Fnatic.-

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PhTx3 -- 25 Aralık 2012; 5:40:41 >

• Hepsini okudum eline sağlık.
  • bence riot games tr şirketinin en büyük eksiği takımlara şartlar vermemesi. yani 300 senedir hwa diye bi takım var zirvede onun dışında hiç bi takım felan kuran yok, uğraşan yok herkes eğlence olsun diye oynuyor oyunu türklerin. Koreliler başarı için her gün antrenman yapıyor zaten kore'de her gün turnuva düzenleniyor. Türklerde tık yok hepsi eğlence olsun diye oynar ondan sonra niye türkiye takımı çıkmıyor diye ağlıyolar. Ama tabi eğlence olsun diye oynamalarının da bi sebebi var, riot games tr şirketi takımlara yeterince destek göstermiyor. Turnuvalar yarım yamalak spectator yok, yayın bile yapmıyorlar. Neyse iyi yazmışsın tebrikler.
  • Güzel konu oldu uzun aradan sonra.Umarım gündüz baltalanmaz bu konu.Uyku vakti.

• Cok guzel yazmissin hocam ellerine saglik

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • TR sunucusunda oynamak için birkaç şeyin düzelmesi lazım.

1.si sunucunun Türkiyede bir yere alınması gerekli ben westtede 50 pingle oynuyorum denemek için TR'ye girdim oda 50... Eee ne anladım ben bu işten?

2.si Oyuncu sayısının ve "nitelikli oyuncu" sayısının artması lazım. Nitelikliden kastım meta'yı bilen, az buçuk stream izleyen, küfür etmeden oynayan, hatayı kendinde arayan oyuncu tarzı.

West'te gerçekten iyiysen ünlü oyuncularla beraber (SoloQ) oynayabilirsin ki bunun için çok uçuk bir eloya ihtiyacın yok 1.9-2.0 ile şuanlık yapılıyor yani.

Takım olarak iyiysen zaten o turnuvalarda izlediğin takımlarla kapışma şansın her gün var.

• katılmıyorum.
  • Guzel konu. Bunu ben yazmak isterdim ama uyeleri benim yonlendirmem etik olmaz diye dusunuyordum. Neyseki sizler varsiniz.

• west east tr pingim ayni oluyor. kendi serverimda dusuk pingle oynamayi isterim. sunucu isini halletseler gercekten desteklerim main hesaplarimi trye tasirim

• Ben destek görmeden birseye kalkismam. Denedim trde oynanayi ama zor. Eğer kufur edenleri banlarsa ben ve arkadaslarim geceriz. İlk adimin riotun.atmasi gerekir. Suan bile bu forumda.takilip konusmasi bile onemli.

• Sunucu zamanla oturur.EUW,EUNE yada NA'deki prolarimiz gelse bu surec daha da hizlanir.Uzaktan seyrederek birsey olmasi guc.Rankedlarda metaya uygun takimlar var zaten.Normalde her zaman olmasada oluyor tabi fazla fail hareketler oluyor.Bunun disinda yazdiklarinda haklisin.Benim nefret ettigim durum sunucuda zaten kufur ve kendilerini cok zeki sanan var, adam noob olabilir alti ustu bir oyun birseyler ogretip destek olmaya calisip gecerim.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.