Şimdi Ara

HEM SOKET 754- HEM AGP- HEM PCIEXP- HEM DE NFORCE4 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
933
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yaw Umut pintilikten ölecenNe olacak bu kartın o/c performansı incelemedim ama pek fazla birşey çıkmaz.Zaten soket 754 o kadar iyi işlemcide zor bulursun.
  • Umut kim ya
  • arkadaşlar ürünü ayrıntılı inceleyemedim size kabaca bios bilgilerini vereyim
    1- cpu voltaj ayarı bulamadım :-)
    2- ram, chip, fsb, PCI express için frekans sabitleme değerleri mevcut her türlü kombinasyon ve voltaj arttırma değerleri mevcut. RAM 2.8v nforce4 çipi de 1.8v a kadar desteklenmiş. PCI express 100-150 mhz aralığında değişebiliyor. HT arabirimi 1x-5x arası dğerlere atanabiliyor
    3- Corecell ile kendisi otomatik %10 oc yapıyor
    4- ben 2800+ athlon 64 ile ancak 230 fsb yapabildim. işlemcim kötüydü maalesef

Not: Ahh keşke şu sınav dönemi olmasaydı da daha neler yazrdım ben:-( Ama genel olarak çok stabil sorunsuz kullanım ve kutu içeriği ile fiyatını kucaklayan bir ürün. OC için pek uygun olmadığı hem Cpu voltaj değerinin konmamasından hem de üstündeki minicik kondansatör ve regülatörlerden zaten bellii...

BU ARADA YENİ ELİME GEÇEN MSI NX6200 CANAVAT BİŞEY ÇIKTI:-)
    [

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi medware -- 5 Nisan 2005, 16:59:42 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Daywalkerr

Umut kim ya

benim

@zderins

abicim öğrenci adamız biz o kadar para ne gezer bende hem işlemci var sen merak etme yeter ki anakart fsb yapsın
  • xgen anakartından memnunmusun. ben de karar veremedim nf3 mü yoksa bu oc olmayan nf4mü diye
  • valla memnun değilim desem yalan söylemiş olmam. pek fsb yapmıyor malesef, 270 civarında takılıyor. eğer bu nf4-4x iyi o/c olursa hiç düşünmeden alacağım
  • ben de ama çok kararsızım. yapıyo mu yapmıyo mu
  • arkladaşlar maalesef bu boardun 300 FSB ye çıkacağını hiç sanmıyorum. bu akşam 480w tagan gelecek o zaman tam anlamıyla herşey netleşir ama ben 275 fsb yi bile başarı görüyorum...Board teknik özellikleri itibarıyle 4*4 ama oc açısından zaten o işe yönelik olmadığını dışardan belli ediyor
  • merak ettim acaba hem agp hem pciex aynı anda çalışıyor mu?
  • Bu tip melez ürünlerden hep kıllanmışımdır , yanılmıyorsam soyo'nun da bi 754&939 anakartı vardı...

quote:

Orjinalden alıntı: X-GeN

valla memnun değilim desem yalan söylemiş olmam. pek fsb yapmıyor malesef, 270 civarında takılıyor. eğer bu nf4-4x iyi o/c olursa hiç düşünmeden alacağım

asus k8n'i kastediyorsan eğer , aynı fikirde değilim ;

• quote:

Orjinalden alıntı: therapeute

Bu tip melez ürünlerden hep kıllanmışımdır , yanılmıyorsam soyo'nun da bi 754&939 anakartı vardı...

quote:

Orjinalden alıntı: X-GeN

valla memnun değilim desem yalan söylemiş olmam. pek fsb yapmıyor malesef, 270 civarında takılıyor. eğer bu nf4-4x iyi o/c olursa hiç düşünmeden alacağım

asus k8n'i kastediyorsan eğer , aynı fikirde değilim ;

hocam benim bilmediğim bir ayar mı var acaba biosta pci kilitlemek falan mı lazım acep nedir. sen aklına glen önemli ayarları bir yazar mısın

• Umut demiyorsunki işlemcim kazma sucu anakarta atıyosun..
  • *Buçuklu çarpanda bir bug varmış , ve olduğundan 10 fsb felan fazla gösteriyormuş (bunu sonradan öğrendim) , denemelerini buçukluda yapma.

*köprüye 1 kademe fazla voltaj verdim

* normal köprü headsinki yerine coolermaster taktım ve üstünde bir fan vardı.

* anakart üstünde aşırı ısınan bazı noktalar vardı , parmaklama yöntemi ile tespit edip üzerlerine zalman ramsinklerden taktım.

*kilit ayarı felan yok zaten nf çipsetlerde

* 315'de pi 1m testini alıyordum ama 32m almıyordu , ama k8n-e dlx board olsa idi sanırım üst eşik biraz daha fazla olurdu

* ht 3x idi.

Bunlar hatırlayabildiklerim ...
  • "msi 6200 güzel kart "evet mutlaka öyledir birde bizim elimize geçseydi
  • Bu anakarta takacağınız agp ekran kartı pci hızında yani agp1x olarak çalışacaktır. Farklı renkte boyanıp agp slotuymuş gibi gösterilmesi sadece bir pazarlama taktiğidir. Çünkü bu kartta kullanılan nforce4 chipsetinin agp desteği yoktur. Sadece pci-express ve pci desteği vardır. Sizin takacağınız agp ekran kartını da pci ekran kartı olarak değerlendirip çalıştıracaktır. Bu anakartı alanlar mutlaka pci-express ekran kartı alsınlar. Yoksa oyunlarda agp1x hızında sürünürsünüz. Benden söylemesi
  • ben olsam bu anakartı almazdım.Eğer ileriye dönük iş yapmak istiyorsanız s939 alın bence ama yinede hoş anakart hem agp hem pcıx olduğundan.
  • Bana saçma geldi
    kaynak gösterebilir misin? Ayrıca resimde görüldüğü gibi,agp slotunun sarıya boyanmış pci slotu olmadığı açıkça ortada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HandSome -- 6 Nisan 2005, 20:35:14 >
  • abi bu bu bu.. bu kart ne yaa abi ne yapmış adamlar ya neyse sitesinde 3200+ ve yukarısı felan diyo bende 3000+ var olmaz mı acaba bide fiyatı nedir?
  • ben 97$+kdv ye aldım... isteyen olursa yardımcı olabilirm bu arada vbu pcıexpress/agp kilidi olayını ben de çözemedim ne demekse....kesin olan bişey benim şuan oc yapmama engel olduğu:-)
  • quote:

Orjinalden alıntı: HandSome

Bana saçma geldi
    kaynak gösterebilir misin? Ayrıca resimde görüldüğü gibi,agp slotunun sarıya boyanmış pci slotu olmadığı açıkça ortada

Kaynak göstermeme gerek yok. Açın nvidianın sitesinden nforce4 çipsetinin teknik spesifikasyonlarını okuyun. Sonra konuşalım o yuva agp 8x destekler mi desteklemez mi? Adamlar agp ekran kartı takabilmeniz için o yuvayı farklı yapmış ama dediğim gibi takacağınız herhangi bir pci ekran kartından hız olarak farklı olmayacaktır (agp 1x). Denemesi bedava hodri meydan

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.