Canlı Yayın
Apple, yılın ürünlerini tanıtmaya hazırlanıyor. iPhone 17 serisi, AirPods'lar, yeni nesi işlemci, Apple TV, AirTag ve dahası...
Şimdi Ara

Hem Evrim Hem de Tanrı Vardır (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
188
Cevap
0
Favori
4.771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    neye gülüyorsun
    ayımı oynuyor

cebrail ile görüştüğünü
    ve MESİH olduğunu ilan etti reşat halife
    git adamın kendi yazmalarını oku.....

bunun ötesinde
    ebced nedir ne işe yarar bunuda öğren
    ben ebced zırvacılığı ile seni
    donald trump'ın büyük babası yaparım

son 2 ayet 126-127dir mi
    nediyorsun

reşaf halifeye göre tevbe suresinin son 2 ayeti
    AYET değildir
    eklemedir.
    19 sistemine bel bağlayacaksan onları allah sözü kabul etmeyeceksin

" matematiği tanrı yaratmıştır "
    bunu söyleyerek
    felsefii kapasiteni de matematiksel olarak kanıtladın
    bu konuda yorumda bulunmama gerek yok
    bulunsamda anlamazsın

efendi tabiki tanrıdır
    tanrıda yasaları koyandır
    diğer adıyla feodal devlettir
    tanrı kimle iletişime geçiyorsa (peygamberler, halifeler bilmem neler)
    senin efendin odur

islam denen şeyde
    senden itaat ister
    böylece efendilerine baş kaldırırsan
    cehenneme gideceğini düşünürsün.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi razor6247 -- 13 Mart 2017; 20:27:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: razor6247

muhaha muhaha
    neye gülüyorsun
    ayımı oynuyor

cebrail ile görüştüğünü
    ve MESİH olduğunu ilan etti reşat halife
    git adamın kendi yazmalarını oku.....

bunun ötesinde
    ebced nedir ne işe yarar bunuda öğren
    ben ebced zırvacılığı ile seni
    donald trump'ın büyük babası yaparım

son 2 ayet 126-127dir mi
    nediyorsun

reşaf halifeye göre tevbe suresinin son 2 ayeti
    AYET değildir
    eklemedir.
    19 sistemine bel bağlayacaksan onları allah sözü kabul etmeyeceksin

" matematiği tanrı yaratmıştır "
    bunu söyleyerek
    felsefii kapasiteni de matematiksel olarak kanıtladın
    bu konuda yorumda bulunmama gerek yok
    bulunsamda anlamazsın

efendi tabiki tanrıdır
    tanrıda yasaları koyandır
    diğer adıyla feodal devlettir
    tanrı kimle iletişime geçiyorsa (peygamberler, halifeler bilmem neler)
    senin efendin odur

islam denen şeyde
    senden itaat ister
    böylece efendilerine baş kaldırırsan
    cehenneme gideceğini düşünürsün.....

Sen daha tevbenin eklenmiş ayetlerinin 128-129 olduğunu bilmiyorsun.
    Ebced sistemini senden öğrenecek değilim. Mesih olduğunu iddia ettiği veya cebrail ile görüştüğünü yazdığı yazıyı at bakalım neredeymiş. Sen daha 1974 tarihini 1968 ile karıştırıyorsun. Söylediğin şeyler palavra araştırmamışsın bile. Felsefe dediğin olay kişiyi bağlar bunu bildiğini sanıyordum. Kişi kapasitesi kadar felsefe yapabilir. Her insanda azda olsa felsefe bulunur. Az mı çok mu buna sen karar veremezsin. Verdiğin karar kendine göre olur. Evrensel konuşurken deliller sunman gerekir. Bir söze başlamadan önce "Bence" yi eklemeyi unutma. Efendi yalnız Tanrı'dır. İnsanlar kuldur. İtaat istenilen sistemi şuradan tanıyabilirsin:http://19.org/tr/musluman-kim/ bak bakalım kölecilik ile ilgili bir şey var mı? Ek olarak ebced ve 19 sistemi hakkında bir kaç fotoğraf ekliyorum 2-3 dakika göz gezdir.

Son olarak konuşma üslubunuza dikkat etmenizi öneririm.

Hatırlatma: Yazım hatalarınızı Google'dan düzeltebilirsiniz.
     Hem Evrim Hem de Tanrı Vardır Hem Evrim Hem de Tanrı Vardır Hem Evrim Hem de Tanrı Vardır Hem Evrim Hem de Tanrı Vardır Hem Evrim Hem de Tanrı Vardır Hem Evrim Hem de Tanrı Vardır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sunsetz -- 13 Mart 2017; 20:44:9 >

• tevbenin eklenmiş ayetlerinin hangileri olduklarını
    biliyorum da
    bilmek zorundada değilim,
    kimse de değil

sakın ha o ayetleri
    ekleme bunlar, allah sözü değil diye
    internetsiz, halis muhlis orta doğu müslümlerinin içinde
    inkar edeyim deme
    kafanı baltayla
    balta bulamazlarsa traş bıçağıyla keserler

cebrail ile görüşen mesih
    kendi duyurularından alıntı :https://www.createspace.com/pub/community/give.review.do?id=1175973

1974 tarihini 1968le falan karıştırmıyorum
    1968, reşat şizosunun
    19 şeysini ilk ortaya attığı
    senedir
    pakistanlı ilahiyatçı abbas hüseyin 'in
    değişimin dalgaları adlı kitabında yazan bu

kapasiten kadar felsefe yaptığın belli zaten.
    felsefenin kişiyi bağlaması önemli diil
    dürüst olunup olunmadığı önemli....

tanrı diye birşey yoktur
    sen kendi kafanda kulsun sadece.
    din
    seni kodamanlara karşı pasifleştirmek üzere üretilmiş
    bir zihinsel zımbalama tekniğidir

olsa (ydı) bile
    bu tanrı denen şeyin
    allah denen şey olması başka konudur

ebced hakkında
    salak salak sitelerden fotoraf eklemene gerek yok
    ebced
    A B C D demektir (arapça elif ba cim dal)
    köken olarak semitik alfabelerine ait
    eski arapçada değişime uğramış bir numerolojidir ve tabiiki
    saçma sapan bir şeydir.

eski yunancada
    pisagordan gelen başka versiyonları vardır
    hepsinin kökeni de eski mısırdır.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi razor6247 -- 13 Mart 2017; 23:4:39 >

• şu 19 olayı benim de ilgimi çekti sonunda.

bir gemiye bindim var bir gözcü,
    yöneldim nefsini öldüren kimseye sırf vahiyle ölmüştü,
    bir liman gördüm işte oraya,
    bir demirle bağladılar öncüyü,
    öncü aynı kaderi paylaşan iki kişi,
    ikisi bir kardeş gibi,
    yol aldılar bir hayra,
    hamile olanına,
    bu hamile olanın o gün rahmi yoktur doğum nasıl yapsın,
    ve bir kimse melekileşmiştir de ilhamını sırf vahiyden alsın
    ve bir kul erkek yönelsin yaradana mevt etsin,
    ölsün bir rusul daha.

bana göre 19 vahyi alan ve o tealadan başkasına kapalı olup ilhamla yol almamış bir kimse olarak gerek nefsin ölümü gerekse melekileşmesi adına ilhama tabi olmayan bir rasul aleyhisselamdır. onun dünyasında hayra hamile olanın rahim dediği unsuru yoktur. yani bir kadın hamile olsa bakarsın ve dersin ki rahmi olmayan nasıl doğum yapsın.

total olarak dikkat çekici unsur olması yönünden 19 ilhama kapalı vahye açık olanın doğum denen hali görmediği bir an veya alemdir denebilir.

daha da açıklarız istenirse...

• quote:

tevbenin eklenmiş ayetlerinin hangileri olduklarını
    biliyorum da
    bilmek zorundada değilim,
    kimse de değil

sakın ha o ayetleri
    ekleme bunlar, allah sözü değil diye
    internetsiz, halis muhlis orta doğu müslümlerinin içinde
    inkar edeyim deme
    kafanı baltayla
    balta bulamazlarsa traş bıçağıyla keserler

cebrail ile görüşen mesih
    kendi duyurularından alıntı :https://www.createspace.com/pub/community/give.review.do?id=1175973

1974 tarihini 1968le falan karıştırmıyorum
    1968, reşat sizosunun
    19 şeysini ilk ortaya attığı
    senedir
    pakistanlı ilahiyatçı abbas hüseyin 'in
    değişimin dalgaları adlı kitabında yazan bu

kapasiten kadar felsefe yaptığın belli zaten.
    felsefenin kişiyi bağlaması önemli diil
    dürüst olunup olunmadığı önemli....

tanrı diye birşey yoktur
    sen kendi kafanda kulsun sadece.
    din
    seni kodamanlara karşı pasifleştirmek üzere üretilmiş
    bir zihinsel zımbalama tekniğidir

olsa (ydı) bile
    bu tanrı denen şeyin
    allah denen şey olması başka konudur

ebced hakkında
    salak salak sitelerden fotoraf eklemene gerek yok
    ebced
    A B C D demektir (arapça elif ba cim dal)
    köken olarak semitik alfabelerine ait
    eski arapçada değişime uğramış bir numerolojidir ve tabiiki
    saçma sapan bir şeydir.

eski yunancada
    pisagordan gelen başka versiyonları vardır
    hepsinin kökeni de eski mısırdır.....

Kimin ne dediği veya ne yaptığı umurumda değil. İnsanlardan korkum yok. Attığın sitede Cebrail veya Gabriel yazısı göremedim Messenger of God var buda Tanrı'nın elçisi demektir. Var ve göremediysem bir işaret ile belirt. 19 sistemi 1974 yılında çıkmıştır 1968'de değil bunu öğrenmek için YouTube'a 19 Reşad Halife yazman yeterli 1 saatlik video sana her şeyi açıklar. Başkalarının ağzından yazılan kitaplara bakmak yerine orjinallere göz gezdir. Geçmişte insanlar ebced sistemi olarak Arap harflerini sayı olarak kullanırlardı biliyorsun, işine gelmeyene saçma demen senin düşüncede seçici olduğunu belirtiyor olabilir. Biraz da aşağılık veya üstünlük kompleksi sezdim. Hakkında hayırlısı. Barış ile.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• "Cebrail, bunu duyurmamı emretti: Ben öldükten sonra, milyonlarca inanan, benim, Yahudilerin bekledikleri MESİH olduğumu, Hıristiyanların ümit ettikleri İSA olduğumu, müslümanların dua ile umdukları MEHDİ olduğumu bilecekler. BEN, Büyük Antlaşma'nın Elçisiyim!"
    Reşad Halife (İtaâtin Açısı, Eylül 1989)

19 sistemi
    1974'te filan çıkmamıştır
    zart die çıkmış bişey deildir çünkü
    reşat şizosu tarafından bikaç yılda oluşturulmuş birşeydir
    çalışmalarada 1968de başlamış ve yine ilk o dönemde dile gelmiş.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi razor6247 -- 13 Mart 2017; 23:3:25 >
  • quote:

"Cebrail, bunu duyurmamı emretti: Ben öldükten sonra, milyonlarca inanan, benim, Yahudilerin bekledikleri MESİH olduğumu, Hıristiyanların ümit ettikleri İSA olduğumu, müslümanların dua ile umdukları MEHDİ olduğumu bilecekler. BEN, Büyük Antlaşma'nın Elçisiyim!"
    Reşad Halife (İtaâtin Açısı, Eylül 1989)

19 sistemi
    1974'te filan çıkmamıştır
    zart die çıkmış bişey deildir çünkü
    reşat şizosu tarafından bikaç yılda oluşturulmuş birşeydir
    çalışmalarada 1968de başlamış ve yine ilk o dönemde dile gelmiş.....

Konuşma üslubunuz çok bozuk. Reşad'ın Elçi olduğunu biliyorum. Cebrail'den aldım dediyse doğrudur. Mehdi kuranda geçmez. 19 sistemi 1974 de bulunmuştur anlama sorununuz var sanırım. 1968'de ilk kez bilgisayara aktarmıştır Kuran'ı. Doğru düzgün araştırın. Bu üslup ile daha fazla muhataba almayacağım sizi. Sizin düşünceleriniz size, benim düşüncem bana. Barış ile.

• Başkaları hakkında başkalarından duyulan sozlerle o kişi hakkında yorum yapmak uygun olmaz. Ateizme göre her şey ilahın yuzudur yani bi yaratıcı varsa karşılarındadır. Bu yaratıcının sözlerini anlamamak mumkun ki araştırıyoruz deniyor kainatı. Kendi ilahının anlaşılmazlığına rağmen tartışılabilen anlaşıldığı duşunulen bi kitap var diyorlar.

Bu da değerlendirmeye tabi bi konu. Ben kendime rasul desem a rasul dedi deyip sozume inananın zina yapma yalan söyleme denince o genel geçer ahlak o zaten ateistte var deyup kıvırması işine gelen sozu söz kabul etmesinden başka Bi şey değil.

• Ebcet bence çarptırılmış bi şey.
    Elim be te se cim ha hı dal ....

Burdan ebced yazmak yerine ebeti yazılsa mezkur hesabın önceki dinlerle ilişkisi kesilirdi.

Elif be te... Ebeti (hz.lutun aleyhisselam kızları)

Ebced sumeroloji ya da kabalist bi geçmişe sahip olmakla hesabı denkleştirme adına ebeti hesabı hem evrimi hem de kainat ve kitap matematiğini açıklar.

Homo erectus homo sapiens ve hz lut alehimusselamın dişil oğe belirteci evrim ve kitabın matematiğini denkleştirir.

Kitapta sırlı sayı aramak gizlenen niyetleri ya da kerametli çocukları kitaba maletmek olmaz.

Ebeti hesabını bilen evrim ve kitabın ortak matematiğini anlar.

Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 14 Mart 2017; 11:50:3 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HADO77

Ebcet bence çarptırılmış bi şey.

Burdan ebced yazmak yerine ebeti yazılsa mezkur hesabın önceki dinlerle ilişkisi kesilirdi.

Ebced sumeroloji ya da kabalist bi geçmişe sahip olmakla hesabı denkleştirme adına ebeti hesabı hem evrimi hem de kainat ve kitap matematiğini açıklar.

Homo erectus homo sapiens ve hz lut alehimusselamın dişil oğe belirteci evrim ve kitabın matematiğini denkleştirir.

Kitapta sırlı sayı aramak gizlenen niyetleri ya da kerametli çocukları kitaba maletmek olmaz.

Saygılar

Ne demek istediğinizi tam anlayamıyorum. Ya benim bilgim kısıtlı ya da siz sözlerinizi tutarlı seçmiyorsunuz. Kelimelerinizin içinde günümüz türkçesinde kullanılan kelimelerden farklı kelimeler kullanıyorsunuz. Kelime ve anlatım düzeniniz karışık. Her neyse,

Ebced'in kökenini araştırınız eskiden Arap harflerini sayı olarak kullanırlardı. 2dklık videoya göz atınız:https://www.youtube.com/watch?v=hIAWNofQTgQ

Ayrıca ateist ile bir tartışma koyuyorum razor arkadaşımız da izlesin. Sende göz at:https://www.youtube.com/watch?v=JiPEkANIiYM

Şuradan Ebced ile alakalı bölümü okuyunuz:http://19.org/tr/mustafa-islamoglu-2/

• İlgi için teşekkürler.

Benim mantalite biraz farklı olduğundan pek anlaşılabilir olamıyorum. Bu sebebten orta noktada buluşmak zor oluyor.

Anlama yetisi konusunda üst mesajımı da okursanız bi şeylerin ters gittiğini de anlayabilirsiniz.

Ben gidiyorum okula Ben okula gidiyorumdan daha mantıksız oluşu anlama gayretimizi ortaya koyabilir.

Çok şey bizi zorladığı halde istek ve amaç onu anlama yetisini geliştirir. Bence kuranı anlama derdi pek yok gibi geliyor.

Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 14 Mart 2017; 14:23:52 >
  • quote:

Ebcet bence çarptırılmış bi şey.

Saygılar

Dini öğretilerin evrimle bir alakası mı var? Yoksa ben mi yanlış anladım?
    Yani evrim ve din birbirine mi bağlı?

• HADO77 kullanıcısına yanıt
    Attığım tartışmayı bir izleyin, aklınızı karıştıran bir kaç soruya belki cevap bulabilirsiniz.
  • İlgi için teşekkürler.

Bi insanı sozlerinin tamamıyla değerlendirmek ve son tahlilde sizi şu şekilde yorumladım bi yanlışımız olabilir mi demek en doğrusu.

O zaman o kişi belki de sizin yorumladığınız düşünceler sizin için soylemediğini soylerse oluşan butun kanının da yanlış yoruma dayalı oluşamayacağı da apayrı bi konudur.

İnsan denen varlığın arayışı konusunda bulacağı cevapların bi kısmı mevcuda getireceği son hal olan taşa toprağakarışmış bedeni ile değerlendirilmeye tabi tutulsaydı, yani sizin hayat hakkındaki son sozunuz ben toprak olacağım ve oldum olacak ise bu toprağın ilk veya son evriminde oluşacak şeyin ilahı konusunda birisinin olumden sonra hayat yoktur demesiyle birinin bunu ilah diriltecek demesi arasında fark yoktur.

Toprağın evrimine inanmakla ilk insanın topraktan yaratıldığını söyleyen şey neden yeniden toprak olduğu zaman ayrışıyor? Bence soru bu olmalı. Ve cevap bakımından her iki hale de verilesi cevaplar iki kesimi de kendine getirmeli.

Saygılar...

• quote:

İlgi için teşekkürler.

Bi insanı sozlerinin tamamıyla değerlendirmek ve son tahlilde sizi şu şekilde yorumladım bi yanlışımız olabilir mi demek en doğrusu.

O zaman o kişi belki de sizin yorumladığınız düşünceler sizin için soylemediğini soylerse oluşan butun kanının da yanlış yoruma dayalı oluşamayacağı da apayrı bi konudur.

İnsan denen varlığın arayışı konusunda bulacağı cevapların bi kısmı mevcuda getireceği son hal olan taşa toprağakarışmış bedeni ile değerlendirilmeye tabi tutulsaydı, yani sizin hayat hakkındaki son sozunuz ben toprak olacağım ve oldum olacak ise bu toprağın ilk veya son evriminde oluşacak şeyin ilahı konusunda birisinin olumden sonra hayat yoktur demesiyle birinin bunu ilah diriltecek demesi arasında fark yoktur.

Toprağın evrimine inanmakla ilk insanın topraktan yaratıldığını söyleyen şey neden yeniden toprak olduğu zaman ayrışıyor? Bence soru bu olmalı. Ve cevap bakımından her iki hale de verilesi cevaplar iki kesimi de kendine getirmeli.

Saygılar...

Toprağa ait olan toprağa dönüyor. Benim sorum bundan ziyade insanın dönüşümünde ya da evrilmesi ile ebced arasındaki bağlantı.
    Yani fizik hesaplamaları gibi evrimin de matematiksel ya da kodlanmış bir sırrı mı var?

Yanıtınız için teşekkür ederim.

• Şöyle söylemek daha akil kitapta aradığınız şeyin matematiksel bi sır olmasını istiyorsanız veya fiziksel bi sır arıyorsanız ve bu fizik ve matematik bildiğiniz matematik ve fizikse bu bilgiyi kitabullaha aksettirebilecek bi şablonunuz olmalı.

Bu şablonu mesela e " mc2 için uygulanacak ise e kitapta ne demek m veya c ne demek bunları şablon hale getirmeniz lazım.

E faraza elife m mime c cebraile yani meleğe benzesin diyelim.

O halde elif mim ve cim fizik ilminde nasıl yorumlanır bunun bi on sozu lazım.

Bunları yaptığınızda bi şeyler bulursanız o zaman kitabın fiziği kimyası matematiği anlaşılır.

Saygılar

• Evrim diye bir şey yoktur. İnsanları uyutmak için çıkarılmış bir şeydir. Zenginleri ayakta tutmak için çıkarılmış bir araçtır. Tanrı diye bir şey de yoktur. Allah vardır, Kuranı Kerim vardır, Peygamberimiz (Aleyhi Salatu ve Selam) ve sünneti vardır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • EfsaneÜye E kullanıcısına yanıt
    İyi de Tanrı Türkçe zaten Allah'la aynı anlama geliyor.
  • Ben Allah'ın 99 isminde öyle bir isim görmedim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim için sorun yokta yalnız bi problem var gibi.

şimdi la türkçede bi nota da demek la ilahe notadan ilah mı oluyor?

ilah kelimesi tanri diye çevrilmez değer olarak denk görülür. e o zaman la da nota olarak bi değerdir denirse ne olacak?

igra elif esra buşra kubra nurullah rahman rahim yasin elif melek felek vs. ALLAHU teala, melek felek, insan aynı adda.

mualla mücella muberra vs esma-i rasul. şimdiki kadın isimleri eril olanda.

ilk ayet igra son sure iza caeymiş (tevvab) da son sure ayeti.

igra kız ismi bizde tevvab diye bi erkek de vardır arap yarımadasında bol bol tevbe ettiriyordur şu aralar. şimdi igradan aşağısının tevvabdan yukarısının aralarını dolduruyoruz gibi.

son ayet de buymuş.Öyle bir günden sakınınız ki o günde Allah'a döndürüleceksiniz. ayetin sonu yuzlemun zalimler, zalim olan, zulmeden.

insandan başka nefsine zulmeden de yok. ahanda bu da insan vasfı.

kısaca şunu anlatayım kitabullahın insanların dillendirmesi ile olabilitesi mümkün olan tek yaratma hali herhalde ey insan seni yaratan annen değil mi demesi olmalı? yani ben ona ihtiyaç duymadan yoktan da yaratırım diyebilir ancak biz bunu anlayamayız.

bu açılardan düşünülecek olursa türkçede bi şey aslında bu şey derseniz kitabın anlamı sıkıntıya uğrayabilir.

kısaca tanri denmesi caiz olmayabilir.

en güvenilir kaynak: aslında yok ama sorunlarla hado77

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 14 Mart 2017; 15:57:52 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.