Şimdi Ara

Hem backlight bleed hem ölü piksel. Değişim olur mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2 gün önce Vatandan aldığım Samsung P2250 mönitörde yukarıdaki sorunlar çıktı.
    Fon ışığı yüksek parlaklıkta neredeyse 4 kenardan da sızıyor. Yarım santim kadar.
    Siyah zeminde de çok dikkatli bakıldığında yeşil bir piksel görünüyor.
    Monitörü geri götürsem değiştirirler mi?
    Böyle bir deneyim yaşamış arkadaşların yorumlarını bekliyorum.
    Tek korkum değişim olursa yeni monitörde olabilecek daha beter hatalar...

• Arka ışık sızdırması'ndan dolayı değişim yapılacağını sanmıyorum ama Vatan Bilgisayar'da P2250 için 1 ay ölü piksel garantisi vardı.
    Bu arada diğer konuda cevap verirken bendeki sızdırmanın alt kenardan çok az olduğunu söylemiştim ama yüksek parlaklıkta hiç denemedim. Hatırladığım kadarıyla "İnternet" profilinde kullanıyorum monitörü. Akşam en parlak ayarlarda deneyip bilgi veririm.
    Neden en parlak ayarlarda kullanıyorsunki, gözlerin rahattsız olmuyor mu?
  • En parlağı deneme amaçlı yapmıştım. Yoksa dediğin gibi gözleri çok alıyor. Diğer profillerde de denedim. Hepsinde sızma var. Sızmadan dolayı değişim yapmayacaklarsa götürmemin bir anlamı yok. Çünkü ölü pikseli de 2. gün farkettim. (1. gün detaylı bakmama rağmen) Hafif parlak ve yeşil. Çok zor farkediliyor. Ama ben yine de bir şansımı denemek istiyorum. Bakalım...

p2250 de arka ışık ayarı yok galiba ya da ben mi bulamadım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erulu -- 1 Ekim 2009; 11:45:49 >
  • 2. gün değil 29. gün farketsende farketmez çünkü 1 ay ölü piksel garantili demişler.
    Ölü piksel çok zor farkediliyor diyorsan işin zor. Ordaki aydınlık koşullarda, görmek istemeyen gözlerle hiç farkedilmez o zaman.
    Ölü piksel herkesin farkedebileceği durumda diyorsan ve tereddütlerle gidersen uyanığın birine denk gelip elin boş dönebilirsin. Bahsettikleri garanti koşullarını internetten araştırıp öyle git bence.

Ölü pikselin diğer renklerdeki durumu nedir? Diğer renleri düzgün verebiliyorsa ve sadece siyahta hafif sızdırma yapıyorsa ölü piksel sınıfına gireceğini sanmıyorum.

Düzeltme: İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 7Mhz -- 2 Ekim 2009; 18:10:35 >
  • akşama tekrar bakıcam ama diğer renklerde de sorun yoktu Sadece siyahta hafif yeşil. Ben bile zor gördüm.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.