Şimdi Ara

''Hello World'' virüsü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
879
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Son bi kaç gündür cebelleşiyorum bi türlü çözemedim
    Tarayıcılara bulaşan bu şeyi söküp atamadım
    birde sayfanın ortasında çıkan reklam var
    kısacası tarayıcı virüsü olduğu belli ama bu ikişeyden nasıl kurtulacağım bilemedim
     ''Hello World'' virüsü

''Hello World'' virüsü

• lanet olası her iki virüs ben de de var. sistemi yeniden kurdum fayda etmiyor.
    laptop ve akıllı telefonlarda yani kablosuz ag ile bağlandığım cihazlarda sorun var.

tp link modem den şüphelenşyorum açıkçası ve çözümü bulamadım.

Orijinalden alıntı: bomba4

lanet olası her iki virüs ben de de var. sistemi yeniden kurdum fayda etmiyor.
    laptop ve akıllı telefonlarda yani kablosuz ag ile bağlandığım cihazlarda sorun var.

CCleaner ile tarayıcıyı temizledim ön belleğini
    Hello world gitti ama reklam çıkıyor adb..ck kullandığım içinde reklamıda göremiyorum

reklamı kaldırabilirsen cevap yaz bana

Orijinalden alıntı: KarmaLia

quote:

lanet olası her iki virüs ben de de var. sistemi yeniden kurdum fayda etmiyor.

CCleaner ile tarayıcıyı temizledim ön belleğini
    Hello world gitti ama reklam çıkıyor adb..ck kullandığım içinde reklamıda göremiyorum

reklamı kaldırabilirsen cevap yaz bana

modemin nedir? tp linkten mi kaynaklanıyor acaba ?

Orijinalden alıntı: kızgın güneş

TP Link ile ilgisi yok.

Sebebi nedir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • antimalware kurup taramanızı tavsiye ederim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

quote:

Orijinalden alıntı: kızgın güneş

TP Link ile ilgisi yok.

Sebebi nedir?

İkaz Adobe AIR yazılımı ile ilgili. Adobe AIR versiyonunuzu güncel versiyon ile karşılaştırın. Güncel değilse revoUninstaller ile kaldırın. Sistemi yeniden başlattıktan sonra güncel versiyonu sisteme indirip kurun.

İndirme ve kurma esnasında 3.parti yazılımların indirilme ve kurulmasına müsade etmeyin. Gözünüzü dört açın.

Kurulum sonrası sistemi yeniden başlatıp problemi gözlemleyin.

Buraya kadar her şeyi yapmışsanız ve hala aynı sorun devam ediyorsa sisteminizin Loglarla incelenip gerekenin yapılması gerekir.

• aynı virüsü ben gördüm ve temizledim sorun modem kaynaklı modemde bulunan ara yüzdeki java script kodlarında bulunan bir açıktan faydalanmaktadır format dahi atsanız windows' a bir anlamı yok. ben bu sorunu yaşayan makinaya müşterimde tam 25 kere format attım diski tarattım fdisk yaptım mbr fix yaptım Linux format attım ntf ve fat kullanmadan ama nafile yine çıkıyor. adsl modemi resetlemeniz lazım ve hiç bir şekilde resetleme ve sonrasında bilgisayarınıza bağlamayınız. windowsu formatlamanız lazım format işleminden sonra modem ile bağlantıyı kurup sistem ayarlarını yaptıktan sonra sorun geçici olarak çözülüyor. tp-link firması artık eski model ara yüze sahip cihazlara firmware desteğini kestiği için farklı sorunlar yaşamanız mümkün. ya airties modeme para bayılacaksınız yada aynı fiyatlara 170 liraya 8970 ve üzeri bir model alacaksınız. zyxel modemler ve diğer modellerede bulaşıyor menet sadece tp-link, asus , zyxel, modellerinin üst seviye modelleri etkilenmiyor. airtiesin arayüzündeki eski yada yeni diye bir durum söz konusu olmadığı için 70 liralığınıda alsanız sorun yok virüs problemi yaşamazsınız.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.