Şimdi Ara

Heavy Metal Kültürü...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
65
Cevap
0
Favori
3.135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Heavy Metal Bana Göre Black Sabbath dır, Led Zeppelindir, Judas Priesttir, Deep Purple Dır ... Heavy Metal Kulağa Hitaben yapılan Çıkar Amaçlı Bir Müzik Değildir bu Yüzden Kulağa hitap Etmesi Gerekmez Anlatılanları Önemlidir ... Türkiyede Bir Kanı var ... Metal Diyince akıla gelen 3 Şey bilirim Metalci Lafı Satanizm Lafı ve Metallica Lafı bunlardan Bıkmış Durumdayım Heavy Metalin İlahı Olarak Türkiyede Metallicanın Görülmesi Beni Rahatsız ediyor ... HEAVY METAL DİNLEYEN BİRİSİ FULL SİYAH GİYMEK ZORUNDA GİBİ BİRŞEY VAR TÜRKİYEDE BEN ÖYLE DÜŞÜNMÜYORUM ... Unutmayalımki Ozzy Osbourne Çocukluğunu Aynı Pantolonla Geçirmiş bir İnsandır ... Tony Iommi Geçimini Sağlamak İçin Fabrikalarda Çalışmış İnsandır ... Heavy Metal Zaten Fabrika İşçilerinin Deşarj Olması İçin İş Vaktinden Sonra Yapılan Şeydir ama Buna İsyan Kavramını Sisteme Karşı Gelme Kavramını Katan Şey 1920 lerde Fabrika İşçilerinin Paralarını Alamadıkları İçin Hepsinin Birden İsyan edip İşi bırakıp Bir Birlerine Zincirle Vurmasıdır ... Bu Gelişmeyle Heavy Metal Kültürü Başlar ve Hiç Bir Zaman Trend Olmaz ... Şimdi Ben Sokağa Motörhead Tshirt ile Çıkmak İstiyorum Ama Çıkamıyorum Neden ? Yanıma Slipknot Tshirtli Birisi Gelir Mal Mal laflar eder Benim Elimden Bir Kaza Çıkar Diye ... Ben Bu Yüznden 1980 den sonra kurulmuş grup dinlemiyorum ... Hiç Biri Gerçek Heavy Metal Yapmıyor Yapamıyor ... Belki Bugün Led Zeppelin Dinlersiniz Size Sert Bir Hava Gelmez ve Sevmezsiniz Bunun Neresi Heavy Metal Dersiniz Ama bilmessinizki Asıl Heavy Metali Yapan Grup Led Zeppelindir Heavy Metalin Kulağa hitabı 2.Plandadır Anlattıkları Önemli Diye Daha Öncede Dedim ... Ama bu Kanıyı Değiştiren Çakma Heavy Metal Grupları Var Günümüzde ... Ben Çocukluğumdan Beri (9-10 Yaş) Rolling Stones, Jimi Hendrix, Led Zeppelin, Pink Floyd la Büyümüş Bir Kişiyim Şükrediyorumki Bazıları Gibi Disturbed, Korn, Linkin Park, Slipknot Gibi Gruplarla Büymedim ... Saydığım gruplar Belki Türkiyeye Gelmemiştir Tanımayada Bilirsiniz Olabilir ... Ama Onlar Seneler Önceki Gitar En Basit Rifflerini Kullanıp Şarkı Yapmayan Yeni Rifller Yazıp emek Harcayan Turntable Rap Vokal Gibi Saçma Şeyler sokup Müzkaliteyi Düşürmeyen Gruplardır ... Heavy Metalden Thrash gibi Yeni ve Güzel Bir tür Çıkartabilirsiniz Fakat Rap Vokal ve turntable sokup Odun Bir Tür Çıkartamassınız ... Günümüz Grupları İse Para İçin Herşeyi Yapar Oldular ...Piyasa Oldular Kısacası ... Ozzy Osbourne bile Piyasa Adamı Oldu Onu Söylüyorum Sadece ... Heavy Metalde En İyi vokalisti Chester Bennigton Sanan Birisine En İyi Vokalist Robert Plant veya Freddy Mercury Derseniz Onları Tanımayabilir ... En İyi Gitarist Mick Thompson Sana Biriyse Jimi Hendrix veya Eric clapton Derseniz Onlarıda Tanımayabilir Siz Gülersiniz ve Dalabilirsiniz ... Ve Bende Burda Noktayı Koyuyorum ... Size Bırakıyorum Sözü ...
    (Alıntıdır) ve ben kişisel olarak kesinlikle katılıyorum...ve forumda bazı avel insanlar çok bi halt bildiklerini sanarak milletin yanlışını düzeltmeye çalışıyorlar bunlarda gözümden kaçmış değil...

• Adam içini dokmus oraya, nerden aldiysan. Gunumuzde o linkin parklar felan bu çakma metalciler yuzunden zengin oldu zaten.
  • Ben adamın sadece Metallica hakkında dediklerine katılmıyorum. Tamam çok özentisi var Metallicayı müzik türü adı zannedenler bile var ama sonuçta bu Metallica'nın metal müziğin en büyüklerinden biri olduğu gerçeğini değiştirmez, değiştiremez.

Bunların dışında atıyorum Linkin Park falan dinleyen insanın karşısına hiç mi Queen, GNR vs. çıkmaz da doğru yolu bulamazlar anlamıyorum...
    Bir de günümüzeki büyük grupların para için herşeyi yapmasına gerek yok adamlarda para mok zaten.

Edit:
    Geçen bir çocukla karşılaştım davul çalıyormuş tanıştık falan. Ben kafama göre takılıyorum bir ara aklıma geldi Frantic çalmaya başladım. Dediği laf -güzel şarkı ama neden böyle iğrenç bir albümden bir şarkı çalıyorsun ki(St. Anger), Slipnat biliyomusun?-
    Ben de haliyle garip garip baktım önce sonra bilmiyorum dedim tabi.
    St.Anger evet sı.ık bir albüm ama Frantic güzel

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slash7895123 -- 28 Nisan 2009; 0:00:08 >

• Black Sabbath'ı,Judas Priest'ı,Iron Maiden'ı anlayan bir insan Metallica'yı da anlamalıdır.

Neden yakarıyorsunuz ki?Nedir yani?Bırakın "Slipknot Dünyanın en iyi grubu , çok fişekliler" diyen desin.Anlamıyorum bunu.Niye başkalarına en iyinin , onun dinlediğinden farklı birşey olduğunu kanıtlamaya çalışıyorsunuz ki?Adam demiş ki "80 sonrasında çıkan hiçbir grubu dinlemiyorum".Ayyy canım benim gel kucağıma otur.Ya nasıl bir zihniyettir bu..Bu adam gözümde bahsettiğiniz müzik anlayışına sahip olan insanların tırnağı değildir.İşte bu ve bunun gibi insanlar kendisine anlık verilen tepkimeleri alır ve algıyı kapatır.kendileri hiçbirşey elde edemez ; sorsan 80 öncesi grupları bilir.Sonra "x adlı grup nasıldır" desen "Ya yok 80 sonrası çöp dinleme sende boşver" falan der.Müzik konusunda 2 kelam etsen , "Evet Judas Priest , evet şu evet bu" der 5. dk'da tıkanır.Çünkü sadece ona verilen anlık tepkimeyi alır ve onu namusu beller , kendinden hiçbirşey katamaz , dinlemez anlamaz ; 80 sonrası grupları hep slipknot zanneder.Hiçbir arayış içine girmeden 80 öncesi grupları dinleyerek kendini Slipknot dinleyen kişilerden üstün görür.Araştırmaz , elle tutulur hiçbir icraat göremezsiniz...

Bahsi geçen hiçbir grubu dinlemiyorum , burada beni bilen bilir.Demek istediğim bu yazıyı yazan arkadaş gibi kendi kendini paradox'un içine düşürmüş kişiler.Şu an Slipknot dinliyor olsaydım eminim bu sadece benim hoşlanıp hoşlanmamamdan kaynaklanıyor olacaktır.Neden bundan zevk almak yerine başkalarına , kendi algınızın benimseyip hoşuna gittiği şeyleri empoze etmeye çalışıyorsunuz ki?

Olabilecek her durum , içinde bulunduğunuz durumdan kötü değildir.Slipknot dinleyip zevk alan bir insan benim gözümde şu yazıyı yazan adamdan daha değerlidir.Kimsenin lafına bakmadan "O grup ezik oğlum" laflarına aldırmadan sevdiği şeyi dinleyip zevk alanda canımdır , canımın köşesidir , ücra noktalarıdır.Yalnızca dinlediği şeyin ne olduğunu anlamayan insanlara kızabilirim , hiçdeğilse o cahilliktendir , müziği anlamamaktandır da sizin ki nedendir?

Bence kimseyi yargılamayın.80 öncesinde kalmak istiyorsanız kalın , müzik algoritmalarınıza yeni bakış açıları getirmek istemiyorsanız getirmeyin ama bence etrafı yorumlayarak , yol göstererek , seçenekler yaratarak yalnızca kendinizi cepheleştiriyorsunuz.Yaptığınız şey tam olarak müziği araç görmeniz , müzik bir zevk değil sizin için , bir doğru olmuş.Siz doğrusunuz onlar yanlış.Ünlü düşünür Gülben Ergen'in de dediği gibi;

"Sen doğru ben baya yanlış , bay doğruyla bayan yanlış"

• İnsanın doğasında olan bir şey bu.Kendi doğrusu her zaman en büyüktür.Bunu da çevresine empoze etmeye çalışır, bilerek yahut bilmeyerek.Öznel konularda bu daima olan bir şeydir.(bknz, Dante) Opeth'e birkaç hayran bağlamak için neler yapıyor arkadaş. O yazdığı yazıyı okuyup "Bir bakalım şu gruba." demeyen kişi yok denecek kadar azdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wIzI_ -- 28 Nisan 2009; 18:22:55 >
  • Kesinlikle yanlış , doğru olan insanın fikirlerini savunması empoze etmesi değil.Seni farklı kılanda bu olur zaten.Senin fikirlerini ve zevklerini benimseyen kişi karaktersiz , benimseten kişi ise sıradanlaşır...

Şu an yaptığım gibi , senin yanlış düşündüğünü ve kendi düşüncelerimi açıklıyorum.Ama sen düşüncenden vazgeçmeyeceksin.İnsanın inandığı şeyi yapması önemlidir , başkalarının söylediğini değil..

Buna binayen , ideoloji ve kültür bakımından bile bana göre bu durum böyle iken , insanın dinlerken zevk aldığı müzikte de kendi kararlarını vermesi en doğal olanıdır.Yani kabaca bahsettiğiniz grupları(Slipknot)dinleyen kişilere dinlediği için değil bilgisiz olduğu için kızabilirsiniz.Bu durumu içinde ukte yapan beyinlerde kendisinin en doğru olduğunu ispatlamaya çalışan , karakteri oturmamış kişiliklerdir..
    Daha Fazla Göster
  • Demek istediğim şu, sen kendi düşünceni anlatmaya çalışıyorsun, bir başkası kendisininkini.Bunu tatlı dille veya kabaca söylemesi insanı farklı kılar.Herkes kendi düşüncesini anlatmaya, kendisininkinin güzel olduğunu benimsetmeye çalışır.Zaten kendi düşüncesidir.Kabaca söylenmesi, "O dandik ya, mal mısın bırak bunları." demesi empozedir, "Şu grubu dinlesen daha iyi olur, ben dinliyorum bayadır, çok güzeldir." demesi tatlı dille bir fikir beyanıdır.Ama her türlü insan kendi fikrini benimsetmeye çalışır.
  • Yok o zaman ben ve tanıdığım insanlar insan değil.Bir fikir açıklanırken bana mantıklı gelirse ben benimserim karşımdaki insan bana benimsetmiş olmaz.Bana mantıklı geldiği için benimserim veya hiç benimsemem ama bu onun öyle düşünmesini engellemez , benimde görüşlerimi değiştirmez.

Yukarıdaki üslup kesinlikle kendi görüşünü dikte etmeye çalışan bir görüş.Buna karşıyım işte...
  • Ben farklı bir şey mi demişim. Benimseyip benimsememek senin elinde, ama karşındaki sana bunu benimsetmeye çalışıyor, ama bu senin kararın.Elbette mantıklı gelirse benimseyeceksin.Senin benimsemen, aynı zamanda onun da benimsetmesidir.Kendi kendime benimsedim diye bir şey yok, çünkü o fikri sana o açıkladı, o söyledi, sen kendi kendini oturup böyle bir fikir ortaya sürmedin.O bir fikiri benimsedi, sana anlattı, sen de benimsedin.Seni benimsetti olmuş olur bu, kendi kendime benimsedim olmaz.

Bu tür tartışmaları hep sevmişimdir.

• Hayır demek istediğimi anlamıyorsun.Karşındaki elbette ki sana fikirlerini söyleyecektir.Önemli olan bunu söyleyiş amacıdır.Fikri söyleyip benimsetmek ayrı , fikri söylerken amacın benimsetmek olması farklı.Görüşümü besimsetme amacı gütmeden söylerim , benimsemek ve benimsememek sana kalmıştır.

Sen her desteklenen olgunun benimsetme amacı güttüğünü söylüyorsun ki bana göre bu böyle değil.Burada da senin üzerinde bunu uygulamaya çalışmıyorum , sadece beni anlamanı sağlıyorumEn iyi örnek şu an konuştuklarımızdır.Ben şu an açıkladıklarımı benimstmeye çalışmıyorum , sadece söylüyorum , sende katılmayacaksın belli

Edit:Birde şu var.Görüş üzerine tartışıyoruz ama konu müzik yani belli bir zevk.Zevki dikte etmek çok komik geliyor bana."80 öncesi tanrıdır" doktrini tamamen zevk altyapısıyla oluşmuş bir olgu.O yüzden zevkin benimsetilmesi yanlış bana göre.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PuRE HaTReD -- 28 Nisan 2009; 20:21:12 >

• Anladım dediğini. Ama bir felsefe kitabı okumuştum, adı hatırımda değil, orada dediğimi anlatır nitelikte bilgiler geçiyordu.Yani ilk mesajımda demiştim ya, bilerek veya bilmeyerek diye.O işte, senin amacın benimsetmek değil, bilmeyerek böyle oluyor.İlk başta ben de yanlış demiştim bu bilgiye, ama sonra kendime gerçek tartışma anında baktım, cidden öyle.
  • Tamam anlıyorum ustalara elbette sayğımız var ama 80'den sonra çıkan çok baba gruplarda var bence 1984 yılında kurulan Iced Earth, Manowar, 1980 yılının sonunda kuruldu Pantera, 1981 yılında, Sepultura 1984 yılında bunlarıdamı dinlemiyorsun yada bunlardamı Trash yada Power yapmıyorlar?Hem bende sevmem Nu metal denen zımbırtıyı ama Slipknot'un çok güzel parçalarıda vardır mesela = Wait and Bleed - Eyeless - Spit it Out falan filan ama elbette ustalar bunların yanında hakikatten usta bırakın çıraklar ellerinden geleni yapmaya çalışssınlar...Buda benden size armağan olsun bi yerde bulmuştum çokta güzel bi yazı kesinlikle okuyun!

İş Yerindeki Metalci

*iş yaşamının müzik zevkini değiştirmediği insandır.şirkette bilgisayarından
    metal gruplarının ezgileri yükselirken,serviste gömlek kravat üzeri walkman
    yada discmani ile görülürler.
    *beyaz yakalı olmalarına rağmen içlerinde hala siyah metalci tişörtleri
    taşıyan bu tiplerin bir de kendi arabalarındaki cd çalarlarında sepultura
    dinleyenleri vardır, müziği kendileri için dinlerler, halbuki bu durumda
    statüleri gereği çoktan ambient house dinlemeye geçmiş olmaları gerekir*,
    yaşıtları öyle yapar çünkü*, ama bunlar bir de ara sıra kemancı'ya gidip
    anthrax la headbang yaparlar, iyi de olur..
    *cogu zaman plazalardaki insanlar tarafindan bir garip bakilirlar, daha
    isimleri ogrenilmeden haklarinda fisir fisir konusulur
    *dişi versiyonları beyaz yakalı mini etekli metalci modelidir. serviste
    walkmandan yükselen sesleri can kulağıyla dinler iş arkadaşları uzaylıya
    bakar gibi zira türk pop dinlemesi gerekmektedir (!)
    *bir işin yapılması için mail atarken "acele yapılmasını rica ederim" yerine
    "be quick or be dead" yazmak isteyen insan ornekleri..
    *ayrıca gece 12:00'den sonra bira içip manowar dinleyen hayvanlara dönüşen
    insanlardır.
    *beyaz yakalı olması heavy metal tutkusundan vazgeçtiği anlamına gelmez.
    masa başı işindeyse bilgisayarında music klasörü yerine metal klasörü
    vardır, mp3leri buradadır. iş çıkışında serviste, yolda, otobüste bangır
    bangır müziğini dinlemeye devam eder. dinlerken de aklında olan en önemli
    şey eve gidip gömlek ve pantolondan kurtulma isteğidir.
    *beyaz yakali olan metal sever arkadasin maddi durumunda da lise yillarina
    gore gelisme olacagi icin lisedeki gibi walkman yerine artik mp3 player gibi
    daha cagdas ensturmanlari calmayi ogrenir.
    *beyaz yakali tanimi sadece yaptigi isin idari oldugunu belirtmek icin
    kullanilan, gonlundeki rock, heavy metal aski olmemis olan insan tipidir. is
    cikisi eve ugramadan uzerinde tayyorle, takim elbiseyle gittigi rock barda
    kendisine tuhaf tuhaf bakan uzun sacli, deri ceketli kisilerden muzik zevki
    acisindan bir farki yoktur. zaten rock'n'heavy ruhu sekilden bagimsiz degil
    midir? her deri ceket, yirtik kot giyen uzun sacli erkekler "metalci"dir de,
    is icabi takim elbise giyenler muhallebi cocugu mudur?
    *sabah işyerine geldiklerinde bilgisayarlarını açtıktan sonra sıkı bir parça
    dinleyip uyanayım * derken daha introda "ben kimim ? burası neresi ?" deyip
    yabancılaşmak suretiyle uzunca bir süre hayatlarını sorgulayan sonra uyanmak
    bir yana daha da depresyon kaynaklı miskinleşme sürecine giren kişilerdir
    *makam mevki sahibi olup ta dinlediği müzikten taviz vermemiş olan övünülesi
    insan modeli.
    *saat 18:00 olduğunda ofisinde ya da en yakın tuvalette üstünü değiştirip,
    manowar konserine, hala eskisi gibi büyük bir heyecanla giden kişidir.
    istediği konsere bilet alması artık sorun değildir. konser günü şirketten
    çıkarken "aaa, bu pazarlamadaki x bey değil mi? ne yapmış kendine?" gibi
    konuşmalara kulak asmayan kişidir, mutlu olandır.
    *pazartesi sabahları işe giderken gözlerinin altı mosmor olabilir; saat 4 e
    kadar içer, eğlenir özgürmüşçesine... ama artık sorumlulukları ağır basar.
    küfrederek iş yerinde gider ve bilgisayarının başında hemen mp3 lerine bir
    göz atar. uyuz bilgi işlemci çocuklar onun mp3lerine uyuz olurlar,
    silerler... kavga çıkarır beyaz yakalı metalci...

• 1-"Ben metalin kölesiyim,fanıyım"diyip 80'lerden(Hele ki 80'ler Metal dünyasının en görkemli çağıdır bence.)bi haber olan kişilerin gerçekten metal dinleyicisi olduğunu düşünmüyorum.

2-Yeter artık bıktırdınız Metallica'ya çamur ata ata.Onu kötülemek için ezberlemişsiniz 2-3 şey,biz "ee,başka?" deyince tıkanıyorsunuz.Geçin bunları.

3-Hele metali 70'lerden ibaret zannedip Black Sabbath,Led Zeppelin,Judas Priest'i(Saygımız sonusz onlara yanlış anlaşılmasın) bilenlere soracaksın Anthrax'tan,Sepultura'dan,Pantera'dan birkaç soru,bakalım kalıyor mu "metalciliklerinden".
  • metal müziğin altın çağı 80-95 yılları arasıdır bence. 80 den önce altyapı çalışmaları ile geçmiş 95 ten sonrasıda bölünmelerle devam etmiştir. bazı kesimler kurt cobain e çok kızarlar. metal müziğin altına dinamit koydu derler ben katılmıyorum bu görüşe. metal müziğin altına dinamit koyan biri var o da MTV saçmalığıdır. sırf metal müzik fanlarını kanala çekmek için nu metal ve rapcore gibi türleri yaratan MTV den başkası değildir. daha doğrusu yaratmak değilde desteklemek desek daha doğru olur.

ben metal dinleyicisini 4 e ayırmak istiyorum.

1- geleneklere bağlı ve çizgisini koruyan heavy metal (power, thrash,death tende uzak kalmayan) dinleyicisi
    2- fanatik black metal fanları
    3- nu metal, rapcore tarzı takılan teenage kesim
    4- fark gözetmeden hepsini dinleyenler

konu başlığıyla ilgilide birşey söylemek istiyorum

heavy metal kültürü 2000 lerin başından itibaren düşüşe geçti. müzikal anlamda değil belki ama yaşam tarzı açısından. eski ve orjinal heavy metal kitlesinin çoğu zaten artık evli barklı. artık o uzun saçlar yok deri ceketler yok yüzükler kolyeler yok. alttan yetişen kitledede bu tarz insanlar çok az kaldı. MTV, internet ikilisi sayesinde de kolpa metalci kesimi yüzünden bu orjinal adamlar artık arada kaynıyorlar. çünkü artık hertarafta metalci giyimli tipler dolu. bu tiplerin müzikal bilgisinden hiç bahsetmek bile istemiyorum acınası durumda sadece bunu biliyorum ve söylüyorum.

son olarak artık bu saatten sonra eskisi gibi olmasını beklemesin kimse. bu tr dede böyle avrupada da böyle dünyada da böyle. bizim ülkemizde biraz daha fazla bu durum çünkü acayip derecede kültür karmaşası yaşayan bir milletiz biz. çabuk etkileniyoruz çabuk yozlaşıyoruz. şimdi artık MTV tr saçmalığıda var 8-9 yaşında çocuklar bu saçmalıkla büyüyecekler ileride metal kitlesini daha kötü günler bekliyor o yüzden.

saygılar iyi forumlar.

• Sen herkes 80-95 arası kalsın istiyorsun veya müziğin bu yolda devam etmesini istiyorsun ki bence birgün herşeyin değişebileceğini unutuyorsun...

Arşivimde bütün Heavy Metal babaları vardır ama şöyle bir bakıyorum mesela herhangi birini en son dinleme zamanım "25 Ağustos 2008" 'miş.Yani birşeyin aynı kalmasını kimseden ve hiçbirşeyden bekleyemezsiniz.Buna binayen , değişime ayak uyduramazsanız ; o müzik sizin için kapalı kutu olacaktır.

Artık büyük heavy metal grupları bu müziğe vereceklerini vermişlerdir.Bu grupların çıkardıkları albümlerden 80'ler etkisi beklemek çok gülünç olur.Nasıl ki 70'ler 80'leri hazırladıysa ; 80-90 da 2000'leri hazırlamıştır.Halimden çok memnunum , piyasada hala büyük heavy metal gruplarından etkilenmiş çok yetenekli sanatçılar var.Piyasa bana göre kötü değil mükemmel yerlere gidiyor.10 sene önce çalınması hayal bile edilemeyen şarkılar çalınıyor , müthiş yetenekli müzisyenler çıkıyor.Tabii "rapcore" falan derseniz demogoji yapmış olursunuz.Rapcore bu başlık altında konuşulmamalı bile..Bütün rapcore ve türevleri zırvalıklara deneysel müzik deyip geçme hakkınızı kullanabilirsiniz..Müzik zevkimde benimle birlikte gelişiyor ve kulağım çok daha kaliteli grupları ayırt edebiliyor.internetten çok memnunum çünkü 10 senede geliştirebileceğin müzik zevkini 3-4 senede geliştirebiliyorsun.Yenilik güzel birşey , dejenere olmadıkça güzel birşey , bilgilendikçe ; kendine ait zevk ve tarz yarattıkça çok güzel birşey.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PuRE HaTReD -- 30 Nisan 2009; 13:15:04 >

• PuRE HaTReD

benim msjımın içeriği daha çok yaşam tarzıyla alakalıydı, işin müzikal kısmına pek değinmedim. Evet bence haklısın müzikal olarak harika şeyler yapılıyor özellikle son 3-4 senedir harika albümler çıkıyor hem eski baba grupların hem yenilerin. maiden, judas, metallica, testament, motorhead, acdc, exodus, kreator v.s.v. birsürü baba grup adeta silkelendiler ve harika albümler yaptılar. yeni gruplar çıktı birçok. ama benim bahsettiğim olay daha çok metal müzik dinleyen kesimin yaşam tarzıyla alakalıydı yoksa müzikal anlamda yapılan şeyleri bende çok beğeniyorum.

quote:

Linkin Park metal değil zaten nu-metal

yanlız su geyige cok kotu sinir oluyorum onu belirteyim yok heavy metal işçiler 1920' de demirleri birbirine vurmuslar ordan cıkmıs, git lan işine. o kadar derine ineceksek eski kabileler bir tehlike durumunda birbirlerine haber vermek için yüksek sesli müzik yapıyorlardı. rockta ordan cıktı o zaman. su tüm müzik tarihini soyle ozetliyorsunuz ya ne diyeyim yahu size.

artı yazıyı yazan insanda tam liseli kız tribi varmış "heavy metal dinleyenler siyah giyinmek zorunda diyorlar ben oyle düşünmüyorum, berkcan. ayrıca siyah oje sürmemeli bence erkekler itici geliyooo."

@poseidon_19

Linkin Park Nu-Metal'de yapmaz , nu-metal çok ayrı birşeydir.Linkin Park'a deneysel müzik deyip geçebilirsiniz..
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.