Şimdi Ara

hdmi vs displayport?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
1
Favori
20.795
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hangisi daha iyi bir arabirimdir? ve nvidia 680 gtx e hdmi koyupta 690 a neden koymadı acaba? aydınlatın lutfen

• bence hdmi daha iyi bir arabirimdir, çünkü en çok kullanılan ve en kompakt tasarıma sahip olan odur.ben de hdmi kullanıyorum ve bir eksisini görmedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeepEnergy

hangisi daha iyi bir arabirimdir? ve nvidia 680 gtx e hdmi koyupta 690 a neden koymadı acaba? aydınlatın lutfen

Display port hem görüntü hem ses iletir. Monitörde hoparlör varsa çok kullanışlı birşey. GTX690 zaten herşeyin en iyisini yapıyor bunu da öyle yapmış

Edit: Cehalete bakınız hdmi sanki ses iletmiyor :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Khan Aitmatov -- 16 Temmuz 2016; 16:12:29 >
  • Her ikiside dijital dir. Veri taşıma kapasitesi olarak dp daha iyidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yeni Dünya Düzeni

quote:

hangisi daha iyi bir arabirimdir? ve nvidia 680 gtx e hdmi koyupta 690 a neden koymadı acaba? aydınlatın lutfen

Display port hem görüntü hem ses iletir. Monitörde hoparlör varsa çok kullanışlı birşey. GTX690 zaten herşeyin en iyisini yapıyor bunu da öyle yapmış

hdmi da hem görüntü hem ses ne alaka?

• peki teknik olarak dp 1.2 mi hdmi 1.4 mu daha iyi?
  • quote:

peki teknik olarak dp 1.2 mi hdmi 1.4 mu daha iyi?

her türlü dp.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    hdmi ve wifi destekli HD receiver
    14 yıl önce açıldı
    USB Hub ve Displayport
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: B.M.W

quote:

her türlü dp.

anladım tesekkurler.

bu arada msi 7970 lightning satıyorum ilgilenen varsa goruselım
  • quote:

quote:

quote:

her türlü dp.

anladım tesekkurler.

hani 1300 mhz i geçemeyen, referans tasarım kartlara geçilen lightning mi?

• Display port ile HDMI kullanımında pratikte görüntü kalitesinde herhangi bir fark olur mu? Benim bildiğim kadarıyla HDMI 1.4 120hz veremiyor, 120hz destekleyen monitörlerde DVI Dual yada Display Port 1.2 kullanılmalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alpcan Aksoy

quote:

quote:

quote:

her türlü dp.

anladım tesekkurler.

hani 1300 mhz i geçemeyen, referans tasarım kartlara geçilen lightning mi?

ben vga oc den anlamam da ati driverlarını ve bf3 performansını begenmedıgımden satıyorum

bu arada bmw nın oc anlatımıyla bır oc denemesı asamsındayım :D voltaj vermeden 1150 cpu hızında hata verıyor :( 1140 a cektım :D dedıgın dogrudur belkıde ama malzeme kalıtesı felan baya ıyı dısardan bakınca

• quote:

quote:

quote:

her türlü dp.

anladım tesekkurler.

Bende daha iyisi var almıyım

• sana demedım zaten ortaya soyledım

bu arada herkes karta tepkı gosterıyorda madem bu kadar bılgılısınız anlıyosunnuz ekran kartından 7970 lıgtnıngın forumdakı ılk ınceleme konularında yazsaydınız bu durumlarıda alacak olanlarda bılgılenıp yanlıs tercıh yapmasaydı
  • quote:

sana demedım zaten ortaya soyledım

bu arada herkes karta tepkı gosterıyorda madem bu kadar bılgılısınız anlıyosunnuz ekran kartından 7970 lıgtnıngın forumdakı ılk ınceleme konularında yazsaydınız bu durumlarıda alacak olanlarda bılgılenıp yanlıs tercıh yapmasaydı

Hocam boşverin Allah lık olmuş o kişi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Leroyy

quote:

sana demedım zaten ortaya soyledım

Hocam boşverin Allah lık olmuş o kişi.

haklısın...
  • quote:

Orijinalden alıntı: sky__walker

Display port ile HDMI kullanımında pratikte görüntü kalitesinde herhangi bir fark olur mu? Benim bildiğim kadarıyla HDMI 1.4 120hz veremiyor, 120hz destekleyen monitörlerde DVI Dual yada Display Port 1.2 kullanılmalı.

Hocam max kaç hz destekler bu meret? benim tv 2000 hz maşallah. max kaç hz verir bana bu ? DP ye yönelmemin sebebi HDMI ile en fazla 60 hz alabilmem ve pc ile tv arasında gecikmeler sezmem.
  • HDMI ve Display port bir birbirlerine eş değer standartlar en büyük fark DP nin ücretsiz oluşu. HDMI üreticileri her cihaz başına lisans ödemek zorunda DP de ise yok.
    Band genişli DP nin daha büyük olması onu biraz daha uzun mesefelerede kullanılmasında ön plana çıkarabilir. Malum mesafe uzadıkça bant genişliği azalır ama normalde yüksek olduğundan azalsada görevini yapar.

@sky__walker
    Bu 1080p120(100) hdmi1.4b derstekler. Görüntü kalitesi bazı durumlarda fark eder ama ikisi içinde aynı durum geçerli. DP band genişili daha iyi olduğundan yaklaşık 2 katı bir adım öndedir. Eğer band genişliği düşerse kabloda aradaki bağlantı için renk kalitesini düşürebilir. 24bit 32bit rgb nin yanında başka renk uzayları kullanılabilinir.Bunlarda haliyle rgb ye göre azda olsa kaliteyi düşürür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: IUnknown

HDMI ve Display port bir birbirlerine eş değer standartlar en büyük fark DP nin ücretsiz oluşu. HDMI üreticileri her cihaz başına lisans ödemek zorunda DP de ise yok.
    Band genişli DP nin daha büyük olması onu biraz daha uzun mesefelerede kullanılmasında ön plana çıkarabilir. Malum mesafe uzadıkça bant genişliği azalır ama normalde yüksek olduğundan azalsada görevini yapar.

@sky__walker
    Bu 1080p120(100) hdmi1.4b derstekler. Görüntü kalitesi bazı durumlarda fark eder ama ikisi içinde aynı durum geçerli. DP band genişili daha iyi olduğundan yaklaşık 2 katı bir adım öndedir. Eğer band genişliği düşerse kabloda aradaki bağlantı için renk kalitesini düşürebilir. 24bit 32bit rgb nin yanında başka renk uzayları kullanılabilinir.Bunlarda haliyle rgb ye göre azda olsa kaliteyi düşürür.

sencede dp genel olarak hdmi den daha iyi anladigim kadariyla

• bu aralar bu konuyu biraz araştırdım ve bilgi için yazıyim buraya konuyu hortlatarak çünkü bilgi olsun. bu konuyu da araştırırken buldum zaten başka denk gelenler bilgilensin.
    kullanıma göre hdmi ile DisplayPort'u veri aktarım hızları ile karşılaştırırsak

2015 itibari ile 3. gelişmiş DisplayPort teknolojisi var.
    ilk çıktığı zaman 2006 DisplayPort.
    Bunun hızı 8.64 Gbit/s data aktarıyor.
    Yani 10.2 Gbit/s data aktaran HDMI'dan daha az.

2009 sonunda DisplayPort 1.2 çıkmış.
    Şu anda çoğu DisplayPort çıkışı bu model.
    Bunun aktarım hızı 17.28 Gbit/s yani HDMI'ın neredeyse 2 katı.

Bide 2014 sonu çıkan DisplayPort 1.3 var.
    Bunu ben görmedim hiç ürünlerde daha.
    Aktarım hızı 32.4 Gbit/s. 5K görüntü aktarımı yapabiliyormuş. IMAX herhalde 5K.
    TV'lerde 8K. Daha 4K'ya geçemedik gerisini siz düşünün ileri teknoloji herhalde.

Kaynak
    http://en.wikipedia.org/wiki/DisplayPort

• Displayport gerek HDMI, gerek DVI'a göre daha üstün bir veriyoludur.

HDMI'yla karşılaştırıldığında dijital interferanstan çok daha az etkilenir.

HDMI'ın desteklemediği 1080p 120hz ve daha üstü tazeleme oranlarını destekler bir yandan da ses aktarımı yapabilir. Bunu birkaç monitör için aynı anda yapabilir.

Güncel bir ekran kartına 3 veya daha fazla monitör bağlamak istediğinizde DP kullanmak zorundasınız. DVIx2 + HDMI gibi bir kullanımı ekran kartları desteklememektedir. En fazla DVI + HDMI, DVI + DVI (DVI + HDMI sayısı en fazla 2 olucak şekilde) ve 2-3 adet DP monitör desteklemektedirler.

G-sync, Freesync gibi teknolojiler de DP üzerinde geliştirilmektedir. HDMI ve DVI bunu desteklememektedir.

edit. Ve bu kadar hikayeye rağmen GTX 9xx serisi kartların DP kullanımı sorunludur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brightmist -- 21 Şubat 2015; 22:35:19 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.