Şimdi Ara

HDMI ile Görüntü Bulanık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
10.910
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bugün Teknosa'dan LG M227WDP 22" monitörümü aldık Satış görevlisi bize monitörün yanında altın uçlu HDMI kablo almamızı önerdi, "yalnız buradan almayın pahalı olur" diye ekledi Her neyse biz aldık HDMI kabloyu, eve geldik kurduk monitörü ancak HDMI kablo ile görüntü bulanık çıktı. Neyse , VGA kabloyu deneyelim bir de düşüncesiyle taktık VGA kabloyu da, görüntü bu sefer Full HD olarak ve net bir şekilde görünmeye başladı. Her neyse, şu an VGA ile kullanıyorum, görüntü gayet hoş ama neden böyle bir şey olduğunu merak ettim açıkçası
    Kablonun markası botech bu arada.

• ekran kartından olabilir. monitörün driver ı kurulu mu?
  • kablo markası hiç önemli değilben 1.5 euroluk bir kablo kullanıyorum ve süper görüntü alıyorumHDMI kablosunu takınca, ilk önce monitör menüsünden hdmi seçmeli ve varsa hdmi ın alt menüsü orada da PC seçilmeliEkrana tam oturmama gibi bir sorun varsa ve ekran kartı ATI ise CCC den advanced menü de masaüstü ve ekranlar kısmında underscan/overscan kısmından %0 a getirilmeli

• Monitör için driver mı gerekiyor ki
    Ekran kartım Nvidia GeForce 8600 GT
  • quote:

Orijinalden alıntı: RapscallioN

kablo markası hiç önemli değilben 1.5 euroluk bir kablo kullanıyorum ve süper görüntü alıyorumHDMI kablosunu takınca, ilk önce monitör menüsünden hdmi seçmeli ve varsa hdmi ın alt menüsü orada da PC seçilmeliEkrana tam oturmama gibi bir sorun varsa ve ekran kartı ATI ise CCC den advanced menü de masaüstü ve ekranlar kısmında underscan/overscan kısmından %0 a getirilmeli

+1

• Evet arkadaşlar driver'ı kurdum ancak hiç bir şey değişmedi. Yardımlarınızı bekliyorum.
    Teşekkürler şimdiden
  • hocam dediklerimi denedin mi?Yani ekran kartın nvidia ama monitörden mesela HDMI seçili iken HDMI ın yanında da PC gözüküyor mu?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: RapscallioN

hocam dediklerimi denedin mi?Yani ekran kartın nvidia ama monitörden mesela HDMI seçili iken HDMI ın yanında da PC gözüküyor mu?

Öyle bir seçenek yok malesef, sadece HDMI bölümü var.
  • Hocam LG de nasıl bilmiyorum ama HDMI üzerine gelince menüden bir alt menüye geçiliyor olması lazım ki oradan PC seçilebilsinYani bu Samsung larda böyle ve HDMI da bende de olduğu gibi güzel görüntü alınamamasının sebebi genelde bu oluyor,biraz daha kurcalayın bence
  • İyice baktım ama bulunmuyor, sadece HDMI bölümü var, herhangi bir altmenü yok.
  • Bazı ekran kartı sürücülerinin kötü sonuç verebildiğini okumuştum,istersen birde ekran kartı sürücüsünü güncelle yada bir alt sürüme geçBaşka da bir öneri gelirse ancak LG ye özel ve kullananlardan gelebilir...
  • Driver'ımı güncelledim ancak düzelmedi sorun.
    Yukarı
  • en iyi goruntuyu dvi kablo ile alırsın,aynı modelin 23" olanını kullanıyorum
    dedigin gibi hdmi ile baglayınca vga dan bile kotu oluyor
    tv ozelliginden dolayı boyle bir sorun oluyor galiba
    hdmi slotları tv icin,pc sinyal algılama vga ile dvi
    dvi ile baglarsan ses problem olursa kutu iceriginden iki uclu jak cıkıyor,baglantıyı o şekil yaparsın
  • monitörü geri ver hdmi çıkışı arıza de
  • quote:

Orijinalden alıntı: S R T

en iyi goruntuyu dvi kablo ile alırsın,aynı modelin 23" olanını kullanıyorum
    dedigin gibi hdmi ile baglayınca vga dan bile kotu oluyor
    tv ozelliginden dolayı boyle bir sorun oluyor galiba
    hdmi slotları tv icin,pc sinyal algılama vga ile dvi
    dvi ile baglarsan ses problem olursa kutu iceriginden iki uclu jak cıkıyor,baglantıyı o şekil yaparsın

Teşekkür ederim
    Elimde DVI kablo yok, VGA kablo var sadece. Şu an düzgün görüntü veriyor. Umarım oyun konsolu bağladığım zaman benzeri bir problemle karşılaşmam.
    Teşekkürler tekrar.
  • bende de lg 2794.Ne yazıkki ondada bu sorun aynı.HDMI bulanık.Bende satmayı düşünüyorum.Sanırım TV özelliği olmayan bir LCD monitör alacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: boylum

bende de lg 2794.Ne yazıkki ondada bu sorun aynı.HDMI bulanık.Bende satmayı düşünüyorum.Sanırım TV özelliği olmayan bir LCD monitör alacağım.

Bende de aynı monitör/TV var. İlk aldığımda ekrana oturmama sorunu bende de oldu ama yukarıda RapscallioN'un da anlattığı şekilde HDMI girişini PC olarak seçince tüm sorunlar çözüldü.

1 PC HDMI, diğer PC DVI bağlı olarak kullanıyorum ve görüntü her iki bağlantıda da çok güzel.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fato65

quote:

bende de lg 2794.Ne yazıkki ondada bu sorun aynı.HDMI bulanık.Bende satmayı düşünüyorum.Sanırım TV özelliği olmayan bir LCD monitör alacağım.

Bende de aynı monitör/TV var. İlk aldığımda ekrana oturmama sorunu bende de oldu ama yukarıda RapscallioN'un da anlattığı şekilde HDMI girişini PC olarak seçince tüm sorunlar çözüldü.

1 PC HDMI, diğer PC DVI bağlı olarak kullanıyorum ve görüntü her iki bağlantıda da çok güzel.

Hata bundada ayni bence ama arkadas sanirim bulamadi yerini...
  • quote:

Orijinalden alıntı: fato65

quote:

bahsettiğiniz ayar etiketleme olarak mı geçiyor menüde?
    Ben o şekilde hdmi etiketini pc yapıyorum fakat değişiklik yok.

• quote:

bahsettiğiniz ayar etiketleme olarak mı geçiyor menüde?
    Ben o şekilde hdmi etiketini pc yapıyorum fakat değişiklik yok.

Evet, etiketleme olarak geçiyor.

Etiketleme işlemi sonrasında ekran kartı ayarlarınızdan tekrar 1920x1080 60Hz olarak seçtiniz mi? Kart ATI ise ayrıca overscan ayarıda gerekecek. Başka bir ayar gerekmemeli.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.