Şimdi Ara

HDMI giriş kafa karışıklığı..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Almayı düşündüğüm sinema sistemi(SONY BDV E380) ile ilgili resimdeki özellik aklımı karıştırıyor.
    Kullandığım media player TrueHD çözebiliyor. Ben de media playerın HDMI çıkışını sinema sistemime bağlayarak TrueHD ses almak istiyorum.
    Ama resimdeki tablo aklımı karıştırıyor.

Media player sesi çözüp gönderdiği için TrueHD ses alabilirim diye düşünüyorum ama bu konuda deneyimsiz olduğum için sizlere sormak istedim.

Bu konuda beni aydınlatırsanız çok sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thinchild -- 13 Temmuz 2011; 14:07:52 >

• Ek olarak şunu da eklemek isterim. Ürünün pdf'inde şöyle bir ifade var:
    quote:

HDMI(IN 1) ve HDMI(IN 2) kopya koruması içeren Super Audio CD veya DVD_audio gibi ses biçimleri söz konusu olduğunda ses girişi sağlamaz.

Koruması olmayan ses girişlerinde bir sıkıntı olmuyor yani değil mi?
    Media Player'dan TrueHD ses gelse HDMI ile bunu çözer mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: thinchild

Ek olarak şunu da eklemek isterim. Ürünün pdf'inde şöyle bir ifade var:
    quote:

HDMI(IN 1) ve HDMI(IN 2) kopya koruması içeren Super Audio CD veya DVD_audio gibi ses biçimleri söz konusu olduğunda ses girişi sağlamaz.

Koruması olmayan ses girişlerinde bir sıkıntı olmuyor yani değil mi?
    Media Player'dan TrueHD ses gelse HDMI ile bunu çözer mi?
    bence kullanma klavuzunda hata var sonuçta true hd sesler hdmi üzerinden iletiliyor optic çıkış bunu desteklemez. almak istediğiniz amfi nin desteği de olduğu için sesleri düzgün şekilde alabilirsiniz.

demiştim ama ingilizce klavuza baktım onda da aynı durum var beni aşar bu iş daha çok bilen varsa açıklık getirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miyankizu -- 13 Temmuz 2011; 17:35:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: miyankizu

bence kullanma klavuzunda hata var sonuçta true hd sesler hdmi üzerinden iletiliyor optic çıkış bunu desteklemez. almak istediğiniz amfi nin desteği de olduğu için sesleri düzgün şekilde alabilirsiniz.

demiştim ama ingilizce klavuza baktım onda da aynı durum var beni aşar bu iş daha çok bilen varsa açıklık getirsin

Alıntıları Göster
    lpcm 5.1 ve 7.1 desteklemiyor, yani true hd ses alamazsınız. Sadece kendi oynatıcısı üzerinden HD sesleri destekliyor, harici kaynaklardan sadece 2.0 alabilirsiniz eğer media player'a çözüp iletirseniz. Alabileceğiniz en iyi ses Dolby Digital ve DTS olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AudioPhilly!! -- 13 Temmuz 2011; 18:49:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: AudioPhilly!!

lpcm 5.1 ve 7.1 desteklemiyor, yani true hd ses alamazsınız. Sadece kendi oynatıcısı üzerinden HD sesleri destekliyor, harici kaynaklardan sadece 2.0 alabilirsiniz eğer media player'a çözüp iletirseniz. Alabileceğiniz en iyi ses Dolby Digital ve DTS olur.

Alıntıları Göster
    İlgi ve mesajlarınız için teşekkürler.
    Ben HDMI girişi olduğu olduğu bu modeli seçmiştim. Ama anlaşılıyor ki istediğim şekilde kullanamayacağım. Sadece BD ile HD ses alabileceğim. :(

HD ses almak için AVR almak şart oldu o zaman.
    B planı olarak SONY STR-DH520 AVR'ye 5.1 hoparlör seti almayı düşünüyorum.
    Hoparlör seti olarak ne önerirsiniz?(Giriş seviyesi 500-600 lira fiyat aralığı)

• fiyat olarak biraz daha fark var ama ben onkyonun avx 380 setini aldım 3d desteği falanda olan giriş seviyesi sistemi kampanyaya denk gelirseniz 600 civarına alabilirsiniz
  • quote:

fiyat olarak biraz daha fark var ama ben onkyonun avx 380 setini aldım 3d desteği falanda olan giriş seviyesi sistemi kampanyaya denk gelirseniz 600 civarına alabilirsiniz
    Nereden aldınız acaba?
    Bu setin içerisinde hem hoparlör takımı hem de AVR var gibi gözüküyor. Tavsiyeniz doğrultusunda bu seti de tercih edebilirim.
  • quote:

Ben HDMI girişi olduğu olduğu bu modeli seçmiştim. Ama anlaşılıyor ki istediğim şekilde kullanamayacağım. Sadece BD ile HD ses alabileceğim. :(

Avr almak daha mantıklıa bir cözüm bence bu aletlerle zaman ve para kaybı yaşarsınız avr almakla en az 5 puan one gecersınız aradakı zaman ve para kaybı ortadan kalkar
  • quote:

Orijinalden alıntı: keyman2

quote:

Avr almak daha mantıklıa bir cözüm bence bu aletlerle zaman ve para kaybı yaşarsınız avr almakla en az 5 puan one gecersınız aradakı zaman ve para kaybı ortadan kalkar

Teşekkürler ilginiz için.
    O zaman sizden giriş seviyesi için AVR'li bir set tavsiyesi isteyeyim.
    Evim küçük olduğu için güçlü bir şey olmasına gerek yok.

Tavsiye(leri)nizi bekliyorum.

• quote:

quote:

quote:

Teşekkürler ilginiz için.
    O zaman sizden giriş seviyesi için AVR'li bir set tavsiyesi isteyeyim.
    Evim küçük olduğu için güçlü bir şey olmasına gerek yok.

Tavsiye(leri)nizi bekliyorum.

Alıntıları Göster
    Ben şahsen teknolojısı de full olan sony str dh520 onerırım ama sankı bır teknık sorun yakaladık cıhazda gıbı onu ss gecersek yanı lokal bır durum ıse bence gayet yeterlı ve makul hop konusunda ıse bence paradan kacmayın olayı cok etkılıyor ustelık avr degıssede hop sabıt kalabılır benım tavsıyem hop olarak

bose acoustımass 6-10 olablır veya harman kardon hkts 7-9-11-30-herhangı bırı olabılır temız 2. el bıle olablır bahsı ecen takım sızı gayet mutlu eder hatta ılk kez kuruyor ısenız ınanılmaz mutl eder

• quote:

Ben şahsen teknolojısı de full olan sony str dh520 onerırım ama sankı bır teknık sorun yakaladık cıhazda gıbı onu ss gecersek yanı lokal bır durum ıse bence gayet yeterlı ve makul hop konusunda ıse bence paradan kacmayın olayı cok etkılıyor ustelık avr degıssede hop sabıt kalabılır benım tavsıyem hop olarak

bose acoustımass 6-10 olablır veya harman kardon hkts 7-9-11-30-herhangı bırı olabılır temız 2. el bıle olablır bahsı ecen takım sızı gayet mutlu eder hatta ılk kez kuruyor ısenız ınanılmaz mutl eder

Alıntıları Göster
    ben saturnden (marmara forum) 800 tl ye almıştım ama bir ara kampanyayla 600 tl civarında bir fiyatla satılmış. evet sete hop. ler dahil. bende çok fazla araştırma yapmadım ürün hakkında özelliklerini gördüm hoşuma gitti ve aldım. deneme şansınız olursa gidip deneyin derim çünkü beğeniler kişiye göre değişir. giriş seviyesi de olsa sinema konusunda beni çok memnun etti belki de çok deneyimim olmadığı için bilemiyorum. ayrıca ilk defa flac formatlı müziği bu sistemle denedim ve gerçekten çok keyifli oluyormuş

• quote:

ben saturnden (marmara forum) 800 tl ye almıştım ama bir ara kampanyayla 600 tl civarında bir fiyatla satılmış. evet sete hop. ler dahil. bende çok fazla araştırma yapmadım ürün hakkında özelliklerini gördüm hoşuma gitti ve aldım. deneme şansınız olursa gidip deneyin derim çünkü beğeniler kişiye göre değişir. giriş seviyesi de olsa sinema konusunda beni çok memnun etti belki de çok deneyimim olmadığı için bilemiyorum. ayrıca ilk defa flac formatlı müziği bu sistemle denedim ve gerçekten çok keyifli oluyormuş

Koyacagınız en kötü ses sitemi bile standar tv sesinden 1000 kat iyidir ama F/P olayı çok muhim tabi sadece F/P de yeterlı degıl zıra butçeye göre F/P farklılık gösterır

• quote:

quote:

Koyacagınız en kötü ses sitemi bile standar tv sesinden 1000 kat iyidir ama F/P olayı çok muhim tabi sadece F/P de yeterlı degıl zıra butçeye göre F/P farklılık gösterır

Alıntıları Göster
    ONKYO AVX380 ev sinema sistemini aldım.
    3 HDMI girişinin üçünü de kullanıyorum.
    DTS ve DD formatlarını başarıyla dinledim ve çok hoşuma gitti.
    Ama kullandığım media player(Dark Media Mania)'dan DD TrueHD ve DTS-HD Master formatlarındaki sesleri alamadım. :(
    Mediainfo programıyla oynattığım dosyaların TrueHD ve HD Master olduğundan eminim.
    Ama bu dosyaları oynatınca AVR'de DD ya da DTS olduğu yazıyor.

Dark Media Mania kullanan ve TrueHD ses alabilen varsa yardımcı olursa çok sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thinchild -- 18 Temmuz 2011; 15:31:33 >

• quote:

ONKYO AVX380 ev sinema sistemini aldım.
    3 HDMI girişinin üçünü de kullanıyorum.
    DTS ve DD formatlarını başarıyla dinledim ve çok hoşuma gitti.
    Ama kullandığım media player(Dark Media Mania)'dan DD TrueHD ve DTS-HD Master formatlarındaki sesleri alamadım. :(
    Mediainfo programıyla oynattığım dosyaların TrueHD ve HD Master olduğundan eminim.
    Ama bu dosyaları oynatınca AVR'de DD ya da DTS olduğu yazıyor.

Dark Media Mania kullanan ve TrueHD ses alabilen varsa yardımcı olursa çok sevinirim.

Alıntıları Göster
    Hayırlı olsun memnun olmanız guzel cihazı tanıdıkca izlenimlerinizde paylaşırsanız diger arkadaşlara referans olur

• şu anda tatilde olduğum için direk deneyerk söyleyemiyorum. Şu şekilde deneyin filmi izlerken kumanda da yada avr nin üstünde bulunan movie tuşuna basın. Her basmanızda farklı biçimde ses veriyor daha doğrusu ses modunu değiştiriyor. theatrical dimensions gibi modları var. Farklı modlara geçtikçe avr nin panelinde dts ışığı yada truehd nin işareti (yanyana hop.) çıkacaktır( tabi film bu sesleri içeriyorsa) bu şekilde bir deneyin
  • ayrıca medya oynatıcınızdaki ses aktarma ayarlarına bir bakın bende raw üzerinden ses iletimi açık. Lpcm yi denediğimde bende ses alamamıştım
  • quote:

ayrıca medya oynatıcınızdaki ses aktarma ayarlarına bir bakın bende raw üzerinden ses iletimi açık. Lpcm yi denediğimde bende ses alamamıştım
    @keyman2 teşekkürler izlenimlerimi buradan paylaşacağım.

@miyankizu dediğini denedim ama olmadı :( medya oynatıcı çıkışı HDMI RAW olarak seçili. medya oynatıcıdan da kaynaklanıyor olabilir belki :s
  • geçen gün yine bir deneme yaptım. Bu sefer bluray iso dosyası oynattım sesi direk truehd olarak tanıdı ve truehd yazı olarak çıktı. Medya oynatıcı ve receiver ayarlarıyla oyna medya oynatıcın desteklemesi lazım o sesleri.
  • quote:

geçen gün yine bir deneme yaptım. Bu sefer bluray iso dosyası oynattım sesi direk truehd olarak tanıdı ve truehd yazı olarak çıktı. Medya oynatıcı ve receiver ayarlarıyla oyna medya oynatıcın desteklemesi lazım o sesleri.

Hangi medya oynatıcıyı kullanıyorsun?
    Benim kullandığım medya oynatıcı True-HD sesi DD olarak gösteriyor. Dark Media Mania kullanıyorum ve kullandığım modelden kaynaklandığını düşünüyorum.
  • o yüzden olabilir o zaman dediğin gibi. Benim medya oynatıcı egreat r6a
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.