Şimdi Ara

HDMI Çoklayıcı (Splitter)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.817
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Konuyu en çok buraya uygun buldum. Şimdi tek HDMI girişi olan LCD TV ye sahip olanlar için yavaş yavaş HDMI Splitter aparatlar piyasaya çıkmaya başlıyor, Yabancı sitelerde 10-15$ a satılmaya başlandı bile.

Sorum şudur ki, HDMI splitter kullanarak PS3 veyahut başka bir cihazı bağlarsak, HDMI Splitter kullanmadan LCD TV nin orijinal HDMI girişine PS3 bağladığımız kalitenin aynısını alabiliyor muyuz? HDMI Splitter kullanırsak orijinal bağlantı ile aynı kalitede görüntü alabilir miyiz yani?

Bu ilk soruydu, diğeri ise bunun gelişmişi

Şimdi TV ye bağlamak istediğimiz 3-4 tane HDMI çıkışlı cihaz var. (Örneğin, PS3, HD Receiver, Home Theatre vb.) Bu cihazları tek HDMI girişe sahip LCD TV ye bağlamak için de, 3-4 tane HDMI Splitter almak gerekiyor. Bu HDMI splitterları birbirlerine bağlayarak yine kalitenin düşmesine sebep olurmuyuz. Şema şeklinde gösterecek olursam;

Orijinal HDMI girişli LCD TV <---- HDMI Splitter x2 <----- HDMI Splitter x2 <------ HDMI Splitter x2 (Tabii her splittera diğer splitter ı bağladığımız için, splitterların bağlandığı splitterların bir HDMI girişi o splitterlar tarafından dolmuş olacak (of çok karışık yazdım anlayın lütfen ))

Bu şekilde bağlayınca elde oluyor 3 adet HDMI girişi İşte cihazlarda bu şekilde bağlantı yapınca, hiç splitter kullanmadan bağladığımızda aldığımız kaliteyi alabilecekmiyiz yine?

Off terledim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 28 Mayıs 2007; 1:09:13 >

• hdmı giriş dvi çıkışa çeviren aparat yokmu ???
  • Var fakat sorduğum soruyla alakası yok :)
  • Şöyle bir hdmi switch alırsanız tek girişten 5 çıkış elde edebilirsiniz. Sanırım bu da birçok ev için fazlasıyla yetecektir.

http://www.monoprice.com/products/product.asp?c_id=101&cp_id=10110&cs_id=1011002&p_id=2777&seq=1&format=2&style=
  • Tugay strese girdim hocam senin şu yazıyı okuyunca, dur bi yüzümü yıkayayım...

HDMI Çoklayıcı (Splitter)

Sen şimdi yukardaki aparatla bağlantı yaparsak çevirici olduğu için görüntüde kalite kaybı yaşar mıyım demek mi istiyorsun, gerçekten emin olmak lazım önce ne dediğine dair...

• @Ozan Baseski, Bu cihaz da çok iyiymiş ya 5 li olanların olduğunu bilmiyordum. Peki bununla bağlayınca görüntü kalitesi, hiç aparat kullanmadan bağladığımızda aldığımız görüntü kalitesiyle bir olur mu?

@Weycell Evet onu demek istiyorum ama yukarıda yazdığım, 1 HDMI yi 2 tane yapacak olan aparatlarla ilgiliydi. Yani arka arkaya birbirlerine bağlarsak görüntü kalitesi düşer mi onu demek istedim fakat bu verdiğiniz aparatlar ile tek sefer 5 tane bağlayabiliyoruz demek. Yukarıdaki soruyu unutun o zaman böyle bir çevirici kullanınca, kullanmadan orijinal halinde aldığımız görüntü kalitesi ile birebir görüntü kalitesi alır mıyız?

Az bi karışık oldu gene yazdığım ama. Çözemezseniz decoder hediye edecem çözmeniz için

Sonra alırım ama decoderi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 28 Mayıs 2007; 1:53:11 >

• Anladık anladık bana metafor yapma...

Dediğin şekilde ben tahminen görüntü kaybı yaşayacağını düşünüyorum, araya o kadar çevirici sokup da sen görüntü alacağına dua et bence.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    spdif kablo
    10 ay önce açıldı
    Hdmi - rca çevirici yardım
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • O kadar çeviriciye gerek yok zaten. 5 tanesine bir anda kavuşuyorsun linkini verdiğim cihazla. Ben bu yaz Amerika'ya giden bir arkadaşıma sipariş edip aldıracağım eğer Kadıköy civarında uygun fiyata bulamazsam. Hiçbir görüntü kaybı yaşanacağını da sanmıyorum bu şekilde
  • Yok o kadar çevirici değil. Sadece 1 tane çoklayıcı koysak da görüntü kalitesi düşer mi acaba Yoksa koyduğumuz çoklayıcının kalitesine mi bağlı :S

@Ozan Baseski, peki TR de satılsa fiyatı pahalı olur mu acaba? Ya da TR de satılan var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 28 Mayıs 2007; 2:00:20 >
  • Şu fiyatlara bakın

http://www.protel-elektronik.com/asp/listgroup.asp?group=8.3

Yuh diyorum ya onu alacağıma başka bir LCD TV daha alırım

En uygunu bu sanırım:

http://www.ranteks.com.tr/index.php?cmd=urun_goster&urun=694

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 28 Mayıs 2007; 2:04:44 >

• Bu ne biçim fiyat böyle adamlar uçmuş. Gösterdiğim cihaz 55-60 dolar gibi bir fiyata sahip.
  • TµGy bunlar çevirici değil çoklayıcı.Amacı takılan hdmi girişlerini switch vasıtası ile tv ile haberleştirmek.Görüntü kaybı olacağını düşünmüyorum çünkü çevirmiyor sadece 3 tane girişi(veya 5 her ne ise) gerektiğinde tvye iletmeye yarıyor.Benim şahsi fikrim hiç bir kayıp olmayacağıdır.Tvde 3 tane hdmi girişi olması ile bu çeviricide 3 tane olması aynı şey.Daha önce scart çoklayıcı kullanmıştım,görüntüde hiçbir farklılık yoktu ve içindeki malzeme çok dandik değilse hiç sorun olmaz.

Sadece kendi fikrim ve az çok deneyimim.Bence bu olay çok mantıklı ve kullanışlı.
  • Hdmi tarzı digital bağlantıda görüntü kaybı olmaz bence..Ucuza bulursan bende alim Tugay..
  • Eğer uygun speklerde kablo ve uygun donelerde yapılmış bir çoklayıcı ise normal şartlar altında mantıken görüntüde bir kayıp olmaması lazım zira gelen sinyal dijital.Ne zamanki aktarılmada bir sorun yaşanır (mesafe,kablo,vasat çoklayıcı vb) o zaman mantıken bir kayıp söz konusu olabilir.
  • Hm tamam o zaman en kısa zamanda edinmek lazım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ozan Baseski

Şöyle bir hdmi switch alırsanız tek girişten 5 çıkış elde edebilirsiniz. Sanırım bu da birçok ev için fazlasıyla yetecektir.

http://www.monoprice.com/products/product.asp?c_id=101&cp_id=10110&cs_id=1011002&p_id=2777&seq=1&format=2&style=

Bu cihazdan bende var, hatta ben aldıgımda 80 küsür dolardı fiyatı daha da düşmüş, kesinlikle tavsiye ederim. Görüntüde gözle görünür herhangi bir kalite kaybı gözlemlemedim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.