Merhabalar arkadaşlar hepinize. Benim yaklaşık 2 hafta önce bu sorunum başladı. Sorunum şu şekilde:
Bir gün hdmi kablosuyla her zamanki gibi tv ye laptopu bağladığımda, görüntü karıncalanmaya başladı sonra bu karıncalanma artmaya başladı. Nolduğunu anlamadım ancak neyse diyip devam ettim bi video açtım. Bu videoyu açınca sanki kabloyu çıkartıp takıyormuş gibi tv de ekran gidip geldi. Başta sürekli olduğunu sandım ancak daha sonra denedim ve gördüm ki video açmayınca bir sorun yok. Hatta videoyu açıp sesini kapatınca da bir sıkıntı yok. Sıkıntı ses açmada. Herhangi bir mp3 dosyasını açınca da bu durumun olduğunu gördüğümde emin oldum. Dün akşam Bu sorunu gidermek için Intel HD Graphics 4600 sürücü güncelleştirmesine bastım ve güncelleme yüklendi. Bilgisayarı kapatıp açtığımda sorun düzeldi. Dün gece saatlerce video, yayın, tv her şeyi izledim sıkıntı olmadan. Ancak bu sabah kalkıp tekrar açtığımda aynı sorunlar devam etmeye başladı. Karıncalanma hala var. Hala sesli bir şey açınca görüntü gidip geliyor.
Farklı kablo kullanmak istedim. PS4 ile sorunsuz çalışan hdmi kablomu taktım, bu sefer görüntü hiç gelmedi. Birkaç kere çıkarıp taktıktan sonra görüntü geldi ancak yeşilli morlu ekran bozunması başladı. O kabloyu çıkarıp bir önceki kabloyu taktığımda bir süre yine görüntü gelmedi. Daha sonra yansıt ayarlarını değiştirince geldi.
Yani sorun anlaşılıyor ki bilgisayarda. Kablolarda bir problem olduğunu düşünmüyorum. Olasılıkları daralta daralta sorunun seste olduğunu anladım ancak dün akşam ekran sürücüsü güncelleştirmesi ile düzelmesini anlamıyorum. Belki de sorun ekranda ve ses ile birlikte iletilemiyor. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Biraz uzun oldu ancak kusura bakmayınız. Bilgisayarım Casper Nirvana, 2014te aldım. Kablo ve HDMI girişlerinde herhangi bir sıkıntı yaşanmadı. grafik kartı Intel HD Graphics 4600. İşlemci INTEL i7-4712MQ. içinde GeForce 740M kartı da var. Tv de Philips ama yeni alındı daha 2 ay olmadı yani sorun onda da olduğunu sanmıyorum.
Şimdiden teşekkür ederim. Çok uğraştım, görüşlerinizi bekliyorum. İyi forumlar.