Şimdi Ara

HDMI 1.4 ve HDMI 2.0 Aralarındaki Farklar Nelerdir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
4.333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, başlıktan da anlayabileceğiniz gibi kafama ufak bir husus takıldı. Bilgisayarımı Philips 42PUS7809/12 televizyonuma bağlamayı ve oyun oynayacaksam vs 4K çözünürlüğünde televizyonda yapmayı düşünüyorum ve televizyonumun sitesinde şöyle bir şey var:

FHD 1920x1080p'ye kadar @ 24, 25, 30, 50, 60 Hz

4K Ultra HD 3840x2160p'ye kadar 24, 25, 30 Hz'de

Yani ben HDMI 2.0 kablosu da alsam HDMI 1.4 kablosu da alsam 30 Hz' mi ekran tazeleme hızı görebileceğim en fazla? Şayet ikisinde de aynı olacak ise HDMI 2.0 için ek 10-15 TL vermek yerine HDMI 1.4 sipariş edeceğim de bu nedenle sormak istedim. Televizyonumun ürün sayfası:
    philips
    Satın al: Philips 7800 series Ultra İnce Smart 4K Ultra HD LED TV 42PUS7809/12 Ultra İnce Smart 4K Ultra HD LED TV
    http://www.philips.com.tr/c-p/42PUS7809_12/7800-series-2-tarafli-ambilight-ve-pixel-precise-ultra-hd-oezellikli-ultra-ince-smart-4k-ultra-hd-led-tv/ozellikler
    Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim, iyi forumlar...

• HDMI 2.0 veya 1.4 kablo yoktur. Kabloların desteklediği band genişliği vardır. HDMI 2.0 destekli kablo alıyorum diye 10 küsür gbps lik bir kablo alıyor olabilirsiniz. Bu kablo en fazla 4k30hz destekler. Televizyonunuz hdmi üzerinden en fazla 30hz destekliyor. Yani piyasadan düzgün markalı superspeed hangi kabloyu alırsanız alın işinizi görür. İlla derseniz ben ne olur ne olmaz 4k60hz lik bir kablo istiyorum o zaman ülke içinde en fazla 1.5m'lik HAMA marka kablo bulabiliyorsunuz. Daha uzunları için Amazon'a bakmanız gerekiyor.
  • CaSsErDoDo C kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğiniz ürünü monitörümde kullanıyorum ama kablolamayı bozup tekrar uğraşmamak adına ne bilgisayarı salona taşıyıp deneyebiliyorum ne de HDMI kablosunu çıkartabiliyorum, ilerleyen günlerde yine de bir deneyeyim ne olur ne olmaz yoksa dediğiniz gibi teoride 4K30Hz vereceğini söylemişler çoğu yerde. Yardımınız için çok teşekkür ederim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.