Şimdi Ara

HDMI 1.4 - 1.3, 3D ve bilgisayar bağlama sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.207
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Daha 2 gün olmadı Panasonic 3D 800hz 42" bir tv aldık fakat kafa yedirtecek sorunlarım var. Sorunlar tv kaynaklı değil bilgisayarımdan kaynaklı.
    Sorunlar;
    - Siyah giyen adamlar 3d blu ray versiyonunu internetten indirip oynattığımda flash bellekten harika bir görüntü elde ettim. Hatta hayatımda izlediğim en iyi 3d diyebilirim, sinema bile bu kadar iyi değildi. Fakat bilgisayardan hdmi 1.3 kablo ile bağlayıp oynattığımda karakterlerde ve objelerde çift görüntü ve donmalar elde ediyorum 3D modunda. Sorunun nedeni ise 2D den 3D ye çeviriyordu. Direk 3D algılamıyordu, algılattığım zamanda aynı sorunu yaşadım.
    - HDMI 1.3 ile 1.4 arasında ki fark mı bunun nedeni? Hadi öyle ise 1.4 alsam sorun geçer mi?
    - Bilgisayarımın da 1.4 desteklemesi gerekiyor mu? Nereden öğrenebilirim, hiç bir yerde bu bilgi yok. ( Lenovo Y560p notebook)
    - Bilgisayarımda ati 6570M ekran kartı var ve 3d destekliyor.
    - Pes 2012 oynadım 3D modunda fakat tam ekranda donma sorunu oldu ve gözlükler başımı ağrıttı resmen o an. Oysa ki flash üzerinden oynattığım filmde bu olmadı hiç.
    Ve farkettim ki 24hz algılıyordu, 60hz yaptığımda donmalar gitti fakat ekran küçüldü bu seferde. 1920x1080 oldu. Buda bir sorun benim için.
    - Youtube üzerinden video açtım TV'den ve çok iyi sonuçlar elde ettim yine ama test etmek için bilgisayardan youtube girip 3D video açtım ve tv den izlemeye çalıştığımda rezalet bir sonuç aldım.

    Sorun sizce nedir? Bana hdmi kablo gibi geliyor ama bilgisayarda unuttuğum bir ayar varsa bir ihtimal, cevaplarınızı bekliyorum.
    Vakit ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim, saygılar dilerim.







  • aynı sorunları sanrım bende yaşıyorum.
    Bende LG-50PM6800 3D Plazma TV var.
    Televizyonu alırken bilgisayara bağlayalım felan dedik satıcıdan hdmi kablo istedim oda bana "S-LINK SLX-250 HDMI TO HDMI 1.5M GOLD" kabloyu verdi. Kablonun 1.3ü 1.4ü gibi ayrımlar olduğunu farklı farklı şeyleri destekleyip desteklemediği gibi şeyleri bilmiyordum. Ben televizyonu daha yeni aldım 3D gözlükler yoktu yanında ben sipariş verdim ama onlar daha henüz elime ulaşmadı. 3D hakkında yorum yapamıcam ben ancak. çok yüksek kalitede filmi dizüstünde hdmi ile (1.3c yukarıdaki bahsettiğim kablo) oynattığımda filmin kare kare oynadığı anlar oluyor. Pes 2013ü de bu şekilde oynamayı denedim. ondan da oyunun kalabalıklaştığı kornerlerde felan donmalar yaşanıyor. bu donmalar aynı anda bilgisayar ekranında yaşanmıyor ama. eee televizyondan dolayı da bir donma yaşanacak değil sanırım. büyük ihtimal ikimizde de sıkıntı nedeni 1.3 ver. kablo kullanıyor olmamız olabilir. pek sanmıyorum ama bilgisayarın hdmi çıkışıda bu soruna neden olabilir diye düşünüyorum.
    eğer bu sorunlara birileri yorum yapabilirse çok sevinirim bende. rock_zebani arkadaşım eğer sende bir şeyler duyar öğrenir benimle paylaşırsan mutlu olurm. teşekkürler.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.