Şimdi Ara

HDD yi söküp HARİCİ DİSK kullanmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Sayın arkadaşlar ben 256 gb vertex4 ssd yanında 500 gb sata 2 hdd kullanıyorum bu hdd i söküp pc de tek ssd kullansam harici 1 tb usb3 disk kullansam ne gibi avantajım yada dez avantajım olur . Bunu yapmam daki amac pc ye hz kazandırmak ssd +sata2 kombinasyonunun belki pc yi yavaşlatır diye düşünüyorum ve harcanan elektirikden tasarruf sağlamak bu HDD ler boşta ve yükde ne kadar elektirik harcar acaba.

Birde anakartımda e sata girişi var sata 2 hdd imi söksem bu e sataya güç kablosu olmadan nasıl bağlarım sadece sata kablosu yeterli olurmu ?

• Öncelikle ses açısından hdd siz bir kasa gerekli ince ayarlarda yapıldımı mükemmel olur.Sesini zor duyarsın.256gb ın sana yetip yetmeyeceğini sen belirleyeceksin.Harici usb 3.0 hdd işini görecektir ama sürekli tak çıkar vs zorluk çıkarabilir.

Ayrıca o 500gb lık hdd pc ni yavaşlatmaz.Sen program ve oyunlarını ssd ye kurduğun sürece hiçbir zararı olmaz.

Güç tüketimi açısından 7200 rpm ise 5watt civarı bi şey yakacaktır.Buna çok çok yüksek bir değer değil.Ayda 1 saat az pc kullansan dengelersin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kartalcin

Sayın arkadaşlar ben 256 gb vertex4 ssd yanında 500 gb sata 2 hdd kullanıyorum bu hdd i söküp pc de tek ssd kullansam harici 1 tb usb3 disk kullansam ne gibi avantajım yada dez avantajım olur . Bunu yapmam daki amac pc ye hz kazandırmak ssd +sata2 kombinasyonunun belki pc yi yavaşlatır diye düşünüyorum ve harcanan elektirikden tasarruf sağlamak bu HDD ler boşta ve yükde ne kadar elektirik harcar acaba.

Birde anakartımda e sata girişi var sata 2 hdd imi söksem bu e sataya güç kablosu olmadan nasıl bağlarım sadece sata kablosu yeterli olurmu ?

Kasanın içinde tutsan daha iyi edersin.
    SATA adı üzerinde seri bağlantıdır, her disk ayrıdır, birbirlerinin hızına etki etmezler.

Herhangi bir güç tasarrufu sağlamazsın, kasa içinde SATA ya da eSATA olarak USB 3.0'den daha hızlı çalışır.

Düşündüğün yöntemin eksi yönleri:
    USB bağlantı özellikle kopyalamada sistemi zorlar. Diske aynı anda okuma/yazma yapmaya kalkarsan SATA'dan bağlı olana göre 2 kat uzun sürer.
    Kasanın dışında darbelere daha açık olacaktır. Harici diskler çalışırken sallandıkları ya da hatayla yere düşürüldükleri için kasa içindekilere göre daha sık bozulurlar.
    Kasanın PSU'sunda çeşitli yüksek akım korumaları vardır, sigortası vardır vs, dışarıdan adaptörle çalıştırdığın disk elektrik kesintisinden daha kötü etkilenir.

eSATA çıkışının bağlantısı farklıdır. Piyasada 15-20 liraya eSATA-SATA kablolar oluyor, onlarla bağlayabilirsin.
    eSATA'da yine güç kablosuna gerekli.
    AMD A10 X4 5800K,Gigabyte F2A85X-UP4,2x4GB Kingston HyperX DDR3-1600,1xWD 1TB,4xWD 2TB,2xSamsung 2TB,1xWD 640GB,Zalman ZM600-GT 600W,3R System L600,HP 2211X,Logitech G9X,Microsoft Comfort Curve 2000,Philips MMS430,Powercom IMP1000AP

• Yani hdd yi söküp harici usb3 disk almanın hiç bir faydası yok , ben 100 150 wat elektirik tükettiğini sanıyordum , cevaplarınız için minnettarım.

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.