Şimdi Ara

HDD'yi NASIL TEST EDEBİLİRİM? (BOZUK MU DEĞİL Mİ DİYE) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
3.459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • bazı bioslarda hdd yi tamamen formatlayan secenekler bulunuyo bi biosuna bak sitersen bu format fiziksel olmayan cogu sorunu halleder diye düşünüyoum

bendekiler bad sectör dimi mi? peki bunun fiziksel olup olmadığını nasıl anlarım?
    quote:

Orjinalden alıntı: |Demirlek|

bazı bioslarda hdd yi tamamen formatlayan secenekler bulunuyo bi biosuna bak sitersen bu format fiziksel olmayan cogu sorunu halleder diye düşünüyoum
  • Biosta böyle bir seçeneğin olacağın hiç zannetmiyorum,eskiden böyle bir seçenek varmış ama sonraları tehlike yaratacağı düşünüldüğü için kaldırılmış.Ben öyle biliyorum,,,

Sanırım siz Maxblast kullanmışsınız,eğer maxblast düzeltmemişse bad sector fizikseldir diye düşünüyorum.
    Fakat sen Lowlevel da dene derim.(Lowlevel için Hiren Boot cd bulmaya çalış,web sitesiwww.hiren.info)

Yukarıda belirtiğiniz gibi eğer bi süreliğine bile olsa harddiski kullanmak istiyorsanız lowleveldan sonra xp kurun ve deepfreeze yükleyin ben bi süreliğine böyle kullandım

Başarılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ßy Spécops. -- 12 Ocak 2008; 22:34:51 >

• arkadaşım o ne öyle yahu..o hdd ye verini emanet etme bir an önce at çöpe..httune tararken bad sectör olan yere gelince zorlanınca attırır reset..

maxblast zaten lowlevelin alasını atıyor..o kurtaramadıysa bırak at gitsin başını belaya sokma..3 gb kopyalarsın bi şey olmaz..bi 200 kb resim dosyası atarsın çat reseti yersin..
  • bencede o hdd yi at gitsin diyorum ..zaten 3-5 yaşını geçtiyse vazifesini yapmıştır ...yakında bi hdd satacaktım bu hddtune resimleri koymak iyi fikir olur diye düşünüyorum ...(health kısmıyla birlikte tabi)
  • yalnız resimde görülen hızlı taramada yapılmış bir de yani bunu normal taramada düşünemiyorum..tulum olarak kıpkırmızı çıkar artık hdd..millet kırmızı renk bulmaya çalışıyo senin yeşilleri aradan seçmen gerekecek gibi

Orjinalden alıntı: ZEUS__

yalnız resimde görülen hızlı taramada yapılmış bir de yani bunu normal taramada düşünemiyorum..tulum olarak kıpkırmızı çıkar artık hdd..millet kırmızı renk bulmaya çalışıyo senin yeşilleri aradan seçmen gerekecek gibi

evet quicle normal arasında fark çıkıyor denedim ...quicte tamamen yeşilken normalde 7-8 tane kırmızı bulmuştu ..

• quote:

Orjinalden alıntı: ZEUS__

yalnız resimde görülen hızlı taramada yapılmış bir de yani bunu normal taramada düşünemiyorum..tulum olarak kıpkırmızı çıkar artık hdd..millet kırmızı renk bulmaya çalışıyo senin yeşilleri aradan seçmen gerekecek gibi

+1

bu program ile test yağarken mutlaka normal taramayı kullanın...

• hızlı taramada bad sector yok birde normal taramayı deniyom normaldede bi sorun yoksa maşallah derim ben bu hdd me
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.