Şimdi Ara

HDD yere düştü PC görmüyor YARDIM !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
34.775
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar harici Hdd yere düştü ve taktığımda pc görmüyor.

    Bilgisayar yönetimine girdiğimde aşağıdaki pencere çıkıyor ve tamam dediğimde yanlış bir işlev diyip iptal ediyor.


     HDD yere düştü PC görmüyor YARDIM !!!




    Aygıt yöneticisinde harddisk görünüyor.


     HDD yere düştü PC görmüyor YARDIM !!!



    aygıt ve yazıcılar kısmında harddisk görünüyor.



     HDD yere düştü PC görmüyor YARDIM !!!


    Harddiski pc ye bağladığımda sorunsuz yüklendiği gözüküyor.

     HDD yere düştü PC görmüyor YARDIM !!!



    Arkadaşlar dediğim gibi harddisk yere düştü pcye bağladığımda harddiskin içerisindeki disk kısa bir döndükten sonra duruyor dönmüyor.
    Kurtarma programlarını denedim fakat kurtarma programlarında Hdd görünmedi.

    İçerisindeki bilgiler benim için çok önemli veri kurtarma firmaları astronomik rakamlar istiyor.Lütfen yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa yazsın ne yapabilirim içerisindeki verileri nasıl kurtarabilirim.







  • benimde 1.5 TB tasinabilir var 2 haftadir filan kullanmiyordum bişeyler aticaktim az önce şok oldum her şey silinmiş ismide görünmüyor. Annem 3-4 kere yere düşürmüş. Çözüm bulunursa bende memnun olucam bütün arşivim yok oldu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeTaXs -- 3 Şubat 2011; 22:07:12 >
  • çözüm veri kurtarma merkezleri gözüküyor fakat onlarda çok fahiş bedeller istiyorlar.veri kurtarma programlarının hiçbiri bir işe yaramadı.
  • Merhaba geçmiş olsun. İlk foto gözükmüyor ne yazdığını okuyamadım. Ancak şunu salık verebilirim. Diskinizi yatmadan önce bilgisayara takın ve sabaha kadar o şekilde dursun. Eğer disk üzerinde hata varsa (dosya hatası,denetleme) onu yapacaktır.

    Bir de farklı farklı veri kurtarma programları deneyiniz. Birinin bulmadığını diğeri bulur.
  • hdd yi sabaha kadar pc'de açık bıraktım fakat değişen birşey olmadı bir çok veri kurtarma,recovery programları kullandım ama nafile büyük ihtimal diski döndüren motorda problem var hdd yi pcye bağladıktan yaklaşık 10 sn sonra disk dönmüyor.Tek yol veri kurtarma merkezleri gibi gözüküyor ama en aşağı 500 dolar istiyorlar :(
  • quote:

    Orijinalden alıntı: qpiell

    hdd yi sabaha kadar pc'de açık bıraktım fakat değişen birşey olmadı bir çok veri kurtarma,recovery programları kullandım ama nafile büyük ihtimal diski döndüren motorda problem var hdd yi pcye bağladıktan yaklaşık 10 sn sonra disk dönmüyor.Tek yol veri kurtarma merkezleri gibi gözüküyor ama en aşağı 500 dolar istiyorlar :(


    Maalesef yapacak birşey yok. Donanımsal bir arıza. Geçmiş olsun.
  • aynı sorun bende de oldu, şimdi internette araştırırken gördüm bu başlığı. ancak işin ilginç tarafı benim harddisk yere de düşmedi hatta yerinden bile kıpırdamadı, üstelik yeni indirdiğim bir dosyayı harddiske yükledim , sonra bi baktım ki harddiski görmüyor bilgisayar . aynı işlemleri yaptım denetim masasında ki ve tüm yönetimle ilgili yerlerdeki durum arkadaşın paylaştığıyla aynı. bu konuda bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim. not: benden arkadaştan farklı olarak yukarda paylaştığı ilk resimde (denetim masası - yönetimsel araçlar - bilgisayar yönetimi'ni açınca) aynı onaylama ekranı çıkıyor ve tamam'ı tıkladığımda "Yazma koruması var" diyor. yazma korumasını kaldırmak için internette araştırdım ama tam işime yarayacak bir şey bulamadım en azından yazma korumasının nasıl kaldırılabilieceğini bilen varsa sevinirim. harddiskimde flash disklerde olduğu gibi bir anahtar yoktur. yazma korumasını açıp kapatmaya yarayan.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e-mcani -- 14 Şubat 2011; 10:38:17 >




  • arkadaslar bu bahsettıklerınız donanımsal arızalar ve bu arızaları yazılımsal yollarla onaramazsınız donanımsal olarak bellı bır sevıyenın ustunde arızalanmıs bır hdd den yazılımla verı kurtaramazsınız bu tıp durumlarda tek care bozuk parcaların saglam dogru ve saglam parcalarla degıstırılmesıdır bunun dısında cozum yok tabı bu cok detaylı bır ıs ne buraya yazmakla ne de konusmakla bıtmez cok cıddı ekıpmanlar gereklı ve bılgı bırıkımı o yuzden profesyonel hızmet veren sırketler cok para ıstemektedır bu anlattıgınız saffalara ıs geldıgınde sıze bı tek bu sırketler yardım edebılır bunun dısında bu tıp olaylarla karsılasmak ıstemıyosanız arsıvınızın boyutu her ne olursa olsun ıkı farklı depolama aygıtında yedeklı olmalıdır mesela 2tb lık bır arsıvınız var 2tb lık ıkı tane hdd deduzenlı aralıklarda guncellenerek ıcerıgı aynı tutularak bırbırının yedegı olmalıdır bunun dısında yol yok
  • bilgisayarcılarda hdd yi usb ye çevirici kablolar var alıp başka bir bilgisayarda usb den takıp harici disk olarak açabilme şansınız var. bazen bad sector olmuş hdd leri açtığı oluyor denemekte fayda vardır 500$ yerine 20-30 tl ile kurtarabilirsiniz.kolay gelsin...
  • HDD lerin markaları nelerdir yazar mısınız??
  • @carsin

    bahsettiğimiz HDD'ler zaten harici HDD, usb ile bağlıyoruz bilgisayara...

    @proghammer

    Benim Disk'in Markası: Western Digital (WD)

    Düzeltme: Ben bugün ürünü garantiye verdim. çok sık karşılaşılan bir durum olsa gerek ki daha adama hdd'yi verdim hemen "bilgisayar görmüyormu (HDD'yi)" dedi. Tam mümkün oldukça verileri silmemeye, kurtarmaya çalışsınlar derken, "HDD'ler garantide tamir edilmiyor, direkt yeni ürün gönderiyorlar"dedi. "Veri Kurtarma merkezleri , kurtarılacak veriye göre (benim disk 1TB idi) 1000$ tutar, oyüzden yenisini gönderiyorlar" dedi. okadar olmasa bile o fiyata yakın bir fiyat veriyorlardır muhtemelen veri kurtarma merkezleri, isterse 350-400 TL olsun (media markt'ta öyle bişeydi sanırım), yinede verilmez. Mecbur birdaha toplamaya çalışacam verileri, hevesim kaçtı şimdilik, ama bi süre sonra yine toplarım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e-mcani -- 15 Şubat 2011; 20:30:16 >




  • en azından HDD elinde patlamadı ona dua et kardeş sen...

    Bununla geçmiş olsun..
  • Belki harddisk sağlamdır. Kutuda problem vardır. Yani kutuyu açıp hddyi kasaya takarsan verileri kurtarabilrisin. Ama hdd de düşünce zarar gördüyse yani verileri kurtaramazsan kutuyu açtığın için garanti değişim yapmaz.
  • Evet bende arşivin üstüne soğuk su içenlerdenim yıllardır bir araya getirdiğim filmlerim bir iki gün önc yoğurt oldu. Kasanın yan kapağını açarken elim 2 TB WD Studio diske çarptı ilk önce ses sisteminin sonrada yere düştü. Zaten o anda kafamdan soğuk sular dödüldü aldım taktım baktım tık yok 400 liralık fireware 800 harici hdd yalan olmuştu bende harici hdd'yi parçalayıp içinden hdd yi aldım pc'ye taktım bir kaç gündür bir kaç program deniyorum boyut büyük olduğu için çok uzun sürüyor 7-8 saat minimum disk yöneticisinde ayrılmamış alan olarak görünüyordu o kadar uğratımtan sonra dün yeni birim oluştur diyerek normal hale aldım ama içi bomboş şimdi veri kurtarma programları ile birde böyle deniyorum ama umudum yok 2 TB'dan 80 Gb boş alan vardı fenalardayım bir arkadaşın dediği gibi hevesim kaçtı b,r daha o kadar şeyi nasıl bir araya getirirm bilmiyorum. Bundan sonrada bir tane blu-ray alıp oraya yedekleyeceğim sanırım..




  • BEYLER BENDE CREA NIN 50 GB HDD Sİ VAR.DÜŞTÜ VE PC GÖRMÜYOR.YETKİLİ SERVİS VEYA TAMİR EDEBİLECEK YERLER TAVSİYESİ BEKLİYORUM.BAĞCILARDA OTURUYORUM YAKIN YERLER TERCİH EDİLİR BİLDİĞİNİZ YERLER VARSA BEKLİYORUM.
  • Ben Dosya Kurtarma Hizmerleri'ni tavsiye edebilirim :www.dosyakurtarma.com; Bağcılar o kadar da uzak değil
  • meraba benimde hdd bugün takılıyken koltuğa çarptı sonrada gitti takıp çıkartınca ilk başta ses geliyo ama yinede okumuyo napabilirim?(ACİL)garantiye versem para isterlermi?
  • disk yere düşme sonucu kafa yada okuyucusu zarar görmüş olabilirhttps://www.acilverikurtarma.com size yardımcı olur. Elektriksel sorunda olmuş olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi celikhan -- 4 Haziran 2017; 21:8:6 >
  • Merhabalar.

    Aynı durumu bende yaşadım.

    Harici harddiskim 10-15 cm den düz bi şekülde yere düştü.
    Cır cır ses geliyor ilk 15 sn ve susuyor.
    Sürücü bilgisayarımda gözüküyor, tıklıyorum ama hata veriyor açmıyor.

    Harddiski önemsemiyorum ama içindeki veriler önemli. Ne yapmam lazım? Veri okuyucuları satılıyormuş, işe yarar mı?
  • Kafa değişimi gerekli. Kafalar gitmiş. Kendiniz yapmaya kalkmayın. Verilerinizi tamamen kaydedebilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DigitalVeri -- 6 Ocak 2019; 2:58:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.