Şimdi Ara

HDD Western Digital mi Seagate mi Samsung mu ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.976
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • HDD alıcam...160 GB dusunuorm...SATA2 olucak? Kullananlar fln hangi markayı oneriyorlarsa soylerlerse sevinirim.Simdiye kadar aldıgım tum hdd ler gurultulu idi bu sefer sessiz bisi istiyorum..Tesekkurler...

• aslında sorun yaşamadığın hdd iyi olan hdd dir. bazı kullanıcların sorun yaşadıkları markalarda başkaları hiç sorun yaşamıyor. ben seagate ve samsung kullandım..seagate kesinlikle sorunsuz..yalnız dezavantajı sesli olması..önemli değil diyorsan seagate al..şu an samsung kullanıyorum..kullandıklarımın hepsi samsung..şu ana kadar sorun yaşamadım..ses önemli ise samsung al derim..wd kullanmadığım için onun hakkında birşey demiyorum..
  • Seagate

TAM DESTEK
  • SAMSUNG

ŞAMPİYON GALATASARAY
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bende bir hdd alıcam 250GB olucak seagate 7200.10 16mb yada western digital düşünüyorum ne dersiniz
  • seagate çünkü çok dayanıklı daha geçen gün fan fln takılıydı duman fln çıktı sonra yandı sandım üzüldüm sonra fanı çıkardım pc çalıştı hdd baya bi dayanıklı
  • 2tane samsung diskim sırf kasayı temzilerken çıkarttım diye veya arkadaştan arşiv almak için taşıma yaptım diye bozuldu çok dandik..ama seagate istediğin kdr salla kasayı çıkart götür getir tak temizle tek kelimeyle taş gibi ve çok performanslı bi disk tanımam valla üstüne..

• 7200.10 dikey kayıt kullanıyor ama western digitalde bir kalite 2 si arasında kaldım fiyat olarak aynı sayılırlar
  • bence seagate üstüne tanımam adamlar 5 sene garanti veriyo ayrıca ben antalyadayım zati hava sıcaklığı 40 derece civari düşünün hdd nin halini taş gibi bişi olmuyo yandı dedim elektirikten yandı vede değiştirdiler 2 seneden sonra yanisi ile ayrıca bi dip notttttttt

Orjinalden alıntı: free_dj

seagate çünkü çok dayanıklı daha geçen gün fan fln takılıydı duman fln çıktı sonra yandı sandım üzüldüm sonra fanı çıkardım pc çalıştı hdd baya bi dayanıklı

Bu hdd yi kullanmadım ama öneriliyor.
    AMD ATHLON II X4 640 AM3 3.0 GHZ---Biostar A780L3L AM3(DDR3) AMD---Palit GTS450 1GB 128 Bit DDR5---SEAGATE 500GB SATA III NCQ---Philips 221EL2SB/62 21.5" 5ms Dokunmatik Kontrollü Full HD Wide Screen LED Monitör---Vento TA-K52 400W Kasa---A4 Tech KB-8+OP-620D Multimedya Siyah Klavye + Mouse Seti
  • quote:

Orjinalden alıntı: umut*TAF

bende bir hdd alıcam 250GB olucak seagate 7200.10 16mb yada western digital düşünüyorum ne dersiniz

ben bahsettiğin seagate den aldım.
    ilk olarak arkadaşta 2. disk olarak taktık 30 100 100 olarak böldük sorunsuz
    sonra benim makineye 1.disk olarak taktık windows yüklerken ilk boot da sistem yükleme hatası verdi
    daha sonra başka hatalar kurulum sırasında.
    seagate sitesinden seatools (hata kontrol yazılımı) indirdim ve file structure hatası (bütün bölümlerde) verdi.
    daha 2. disk olarak takıp bölümleri sildim.
    birde bu şekilde 30 gb lık alana windows kurdum(bölümleme işlemini windows kurlumundayaptım)
    kalanlarıda windows altında 100 100 diğe ayırdım. (ilk yüzlük birincil bölüm, 2. yüzlük genişletilmiş bölüm)
    sorunsuz çalışyor şu an için harddiski alalı 2-3 gün oldu.
    ANCAK SEATOOLS ile tekrar kontrol ettim. aynı hata var. scandisk ve defrag yapın olmassa fiziksel hat olabileceğinden bahsetti. scandisk ve defrag yaptım. Sonuç aynı. yine sorun buldu.
    Pazartesi iade edeceğim.
    Tabiki bu hepsinin bozuk olduğu anlamına gelmez bu konu hakkında düşüncelerinizi bekliyorum.
    Sanki bana 80 samsung umdan dahaha yavaş geldi. (büyük ihtimalle 2mb)

Bu arada sizce hangisi hızlı.
    160 8mb önbellekli yada 250 gb 16mb önbellekli (diğer marka ve özellikleri aynı) 160 lığın 16mb önbelleklisi yok mu?

• 2002 'de aldığım 40GB Seagate Barracuda hala taş gibi çalışıyor. Neden taş gibi olmasın ki, bir kere Seagate malzeme olarak yüksek kalite çelik kullanıyor. Bir elinize WD diğer elinize de Seagate alın Seagate kesinlikle daha ağır çekecektir çünkü WD HD kasasında alüminyum kullanmaktadır. Alüminyum kasanın işlenmesi daha kolaydır, çünkü çeliğe göre daha yumuşak bir metaldir. Ancak HD gibi toleransların son derece sıkı olduğu bir yapıda kullanılması bence çok iyi değildir. Belki bu yüzden Seagate hala HD kasası olarak çelik kullanmaktadır.
    Seagate 'deki mühendisler manyak mı ki alüminyum kullanmıyorlar? Mutlak bir bildikleri vardır.

4 sene önce Quantum'dan Seagate'e geçtiğim zaman Seagate 'in sessizliğine hayran kalmıştım.

Tüm bunları söyledikten sonra WD için kötü birşey söylemek de istemem aslında cunku 80GB bir tane WD kullanıyorum ve gerek çalışma şekli gerekse ses açısından ondan da memnun sayılırım, ama diyorum ya Seagate bence bir başka.

Hafif siklet , sade , pek sorun çıkarmayacak ve biraz da "ucuz" bir HD istiyorsan WD,
    Ağır, biraz daha donatılmış ve biraz daha "değerli" bir HD istiyorsan Seagate

derim. Samsung için birşey diyemeyecegim çünkü hiç kullanmadım ama gördüğüm kadarıyla onlar daha çok cep telefonunda kullanılan mini-HD'lere yöneldiler bu durumda bilgisayar HD'lerinden ne kadar uzun vadeli sonuç alabiliriz orası şüpheli...

• SEAGATE
    Geri sayım sen doğduğunda başladı! Eğer (9) canlı bile olsaydın en fazla (8) kez kaçabilirdin ölümden! Bil ki (7) düvele sultan dahi olsan yerin (6) mekan olacak sana. En fazla (5) metre kumaş götürebileceksin! Kapatacaksın (4) açsan da gözlerini! Bu (3) günlük fani dünyada Azraile (2) kat olup yalvarsan da nafile. Ecel geldiğinde (1) gün öleceksin! İşte, o an her şey (0) dan başlayacak.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.