meraba seagate 320gb 7200.10 hdd'm bozuldu bozulcak.garantiye göndercem.fakat içinde 150gb arşivim var. bunları yedekliycek yer yok.ben de haziran başında toplıycağım pc nin hddlerini erken almaya karar verdim. 2x250gb alıp raid0 yapçam. seagate 7200.11 istiyorum fakat 250liklerde 11 var mı bilmiyrum.bimeksten alcam.11 yoksa 10 alcam mecburen.arada çok fark varmıdr?bide bu ncq olayı noooluyo tam oalrak.7200.10 ların hepsi ncq mu oluyo??en çok kafama takılan ise 11 serilerinin hem tayvan hem çinde üretilmesi.tayvanda üretilenlerin motorlarında sorun oluyo diye okumuştum.AYNI DURUM 7200.10 SERİSİ İÇİN DE GEÇERLİMİDİR???son sorum ise ben şuanki hdd mi vatandan aldım.almaz olaydım.bi daha da almam zaten ordan bişey.ne alsam sorun yaratıyo ve teknik servisi de ortalama 4 ay kadar süründürüyo.fakat mecbur gitçem yine teknik servisine.şimdi ben bu 320lik olanı arşiv olarak kullancam.yani güvenlik çok önemli.hdd'de kafa vurması var.pc bazen açılmıyo.bazen harddis erör diyo.bazen görmüyo.ve sürekli tak tuk sesler gelioyo.yani diskler ölmüş gibi.bu hddyi low level format atıp geri vermezler heralde.hddyi değiştirmelerini nasıl sağlıyabilirim??cevaplar için çok teşekkürler şimdiden.yarın öğlen gibi alıcam yeni hddleri.ona göre cevap yazarsanız sevinirim.iyi geceler
Kesinlikle Seagate 7200.10 410AS.
Bu diskten 2 adet 250 lik alarak raid0 yaptım. Harika bir disk. Ne bir ses ne bir ısı.. Fiyatına göre şuan piyasadan alınabilecek en iyi disk
teşekkürler peki çin-tayvan olayı 10 serisinde de varmı?? birde yine forumda biyerde 11 incelemesini okudum.devre kartı filan ters takıldığı için daha güvenlliymiş vs vs... ondan kafam karıştı ama 250likerde 11 yok sanırım.
şimdi okudum incelemeyi.250liklerde 10 serisi yenilenmiş.
250 410AS Piyasadaki En Disktir. Rahatlıkla Alabilrsin.
teşekkürler tavsiye için.şimdi gidiyorum almaya.inşallah vardır bimekste
aldım diskleri.şimdi formatlıyorum.son 3 tane kalmıştı.2sini ben aldım fakat şuan dosya sistemi raw olarak gözüküyo ve çok yavaş formatlıyo.bu normalmidir??