Şimdi Ara

HDD tavsiye? / 2tb vs 1tb+1tb?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bu konuda marka çok fark eder mi? Ne önerirsiniz?
    2 tb lık tek hdd mi yoksa 2 tane 1 tb lık hdd mi?(veri aktarım hızı konusunda ve alandan kayıp konusunda yani hangisini alırsam daha büyük boyut bana kalır? yoksa farketmez mi?)
    Bunlar sata mı olmalı?
    HDD dönüş hızı ve önbellek nasıl olmalıdır? İkisinin de yüksek mi olması gerekir?Intelli Power nedir?Sanırım dönüş hızı ile ilgili.
    Ben yüzde 90 oyun için kullanacağım bilgisayarı. Arada bi film izlerim dizi izlerim hani haftada 50-100 gb falan video kaydederim hddye.
    Tavsiyelerinizi bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mazurek -- 20 Temmuz 2013; 17:17:53 >

• Bence 2 tb'lık tek hdd. Hem daha az yer kaplar hem ileride anakartınızın yettiği kadar daha çok hdd takarsınız kasanızda yer olur. Tek diski taşımakta daha kolay olur hem. Tabikide sata, günümüzde başka port mu var ki Dönüş hızı 7200 rpm ideal gibi, önbellek 64 mb olabilir. Intelli Power hakkında bir bilgim yok.

Özet olarak;

2 TB / 7200 rpm ve ya üstü / 64 mb önbellek gibisinden.

http://www.vatanbilgisayar.com/Dahili%20Harddisk/wd-wd2002faex-35-2tb-caviar-black-sata-30-7200rpm-64mb-cache-harddisk/productdetails.aspx?I_ID=52287

şunu öneriyorum

• Ben de tam bunu soracaktım. Bundan daha iyisi olabilir mi acaba? 400 TL ye buldum. Fiyatı çok mu pahalıdır performansına göre ?

Bide diyelim ki sata hdd aldık. Direk sata kablosu ile bilgisayara bağladıktan sonra herhangi bir şey yapmamız gerekiyor mu? Mesela BIOS a uğramak gibi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mazurek -- 20 Temmuz 2013; 19:38:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sKeleTon_61

Ben de tam bunu soracaktım. Bundan daha iyisi olabilir mi acaba? 400 TL ye buldum. Fiyatı çok mu pahalıdır performansına göre ?

Bide diyelim ki sata hdd aldık. Direk sata kablosu ile bilgisayara bağladıktan sonra herhangi bir şey yapmamız gerekiyor mu? Mesela BIOS a uğramak gibi?

Daha iyisi muhakkak var. Dediğiniz disk hangisi bilmiyorum, performansını internette araştırıp hız testlerine bakabilirsiniz. Aldıktan sonra BIOS'ta bişey yapmanıza gerek yok sanırım tam emin değilim
  • quote:

Ben de tam bunu soracaktım. Bundan daha iyisi olabilir mi acaba? 400 TL ye buldum. Fiyatı çok mu pahalıdır performansına göre ?

hayır direk windows kuracaksın.

2 TB WD BLUE 7200RPM al yeterli olur
  • bir tane 64 gb lık ssd al, kalan paraylada 1 tb alsan oyun ve arşiv için tepe tepe kullanırsın.. sistemi ve çok oynadığın lol, cod ve türevi bikaç oyunu ssd ye, geri kalan herşeyi 1tb lık depoya attığında işlem tamam olur. ha illaki 2 tb istiyorsan çok olsun diyorsan 1+1 tb iki tane disk al raid 0 yöntemiyle bağla, paşa paşa kullan
  • quote:

Orijinalden alıntı: ondorax

bir tane 64 gb lık ssd al, kalan paraylada 1 tb alsan oyun ve arşiv için tepe tepe kullanırsın.. sistemi ve çok oynadığın lol, cod ve türevi bikaç oyunu ssd ye, geri kalan herşeyi 1tb lık depoya attığında işlem tamam olur. ha illaki 2 tb istiyorsan çok olsun diyorsan 1+1 tb iki tane disk al raid 0 yöntemiyle bağla, paşa paşa kullan

bu yöntemle bağlayınca 2 tb likten ne farkı oluyor?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    WD HDD Tavsiyesi
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • windows derecelendirmede önemlimi ki ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: - Know.

windows derecelendirmede önemlimi ki ??

???
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: - Know.

windows derecelendirmede önemlimi ki ??

???

bilmiyosan cevap arama

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Selamlar,
    Bu konuda marka çok fark eder mi? Ne önerirsiniz?
    2 tb lık tek hdd mi yoksa 2 tane 1 tb lık hdd mi?(veri aktarım hızı konusunda ve alandan kayıp konusunda yani hangisini alırsam daha büyük boyut bana kalır? yoksa farketmez mi?)
    Bunlar sata mı olmalı?
    HDD dönüş hızı ve önbellek nasıl olmalıdır? İkisinin de yüksek mi olması gerekir?Intelli Power nedir?Sanırım dönüş hızı ile ilgili.
    Ben yüzde 90 oyun için kullanacağım bilgisayarı. Arada bi film izlerim dizi izlerim hani haftada 50-100 gb falan video kaydederim hddye.
    Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Tek 2 GB iki tane 1 GB diskten iyidir. Daha az yer israf olur. (MFT, BOOt vb yüzünden)
    Az yer kaplar, az güç çeker ve daha ucuza gelir.

Kullanımda okuma-yazma hızında 2 TB olan hızlı olur. ncak iki diskte birinden diğerine aktarırken hızlı olur.

Zaten artık sadece Sata II-III kaldı. Sata III alınır. (Pro olarak SCSI / SAS-FO hariç)

7200 rpm idealdir. Ancak SSD varsa veya sistem başka diske kurulu ise 5400-5900 rpm ömür ve sessizlik açısından iyi olur.
    İntelli power dönüş nızının 5400-7200 arasında yüke göre otomatik ayarlanmasıdır. Sistem diski için önermem.

Cache özellikle küçük dosya erişimlerinde ve anlık kullanımda etkilidir. (uygulama yükleme-DLL yükleme, oyun vb) Büyük dosyaları okuyup-yazarken-kopyalarken pek etkisi olmaz. 64 iyidir, en az 32 olsun. Zaten 2 TB olanlarda çoğu 64 MB belleklidir.

Sisteme takınca görür. Ancak BOOT diski olacaksa BIOS altında ilk sıraya almak lazım. Ayrıca sistem kurulurken işletim sistemi+uygulamalar ile depolama alanlarını ayırmak için bölümleme yapmak gerekir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.