arkadaşlar lg a 515 laptop aldım, toshiba 500gb sata2 hddsi var. Alalı yakalaşık bir ay oldu(tabi ikinci el aldım ), sorun bu hafta başladı.Problem bilgisayarda windows 8 pro yüklü, windows 7de vardı başlagıçta boot sırasında işletim sistemi seçerken takılma yapıyordu, çoğu zaman açılmıyo bazen açılıyordu açıldığındada windowsda oyun oynarken falan oyunun ortasında donmaya başladı hiç bir tuş çalışmıyr yani, hdd ledide yanmıyo. Daha sonra chkdsk yaptım, harddiskte ea kaydı falan işlendi bir sürü 1000lerce dosyanın sayısını tam bilmiyom ama onar seçeneğiyle (/f) yapmama rağmen chkdsk tekrar yptığımda yine aynı sayıda hata gösterip onardığını söylüyo fakat hiç bir şekilde düzelmiyor ve boot olmuyor. Hdtune ile full tarama yaptım hepsi yeşil çıktı sorun yk, ayrıca hdtunede smart bölümündeki istatistik bilgilerede baktım hdd 130gün çalışmış ve hiç bir hata görünmüyordu. Bunun üstüne bugn format attım disteki tüm bölümeri sildim tekrar bölüm olşturup windows 8 kurdum, driver ve windows güncellemesi yükleyip yeniden başlattım fakat 2. yeniden başlatmamda yine aynı şey oldu bootta takıldı bende buraya yazma gereği duydum. Low level format bu sorunu düzeltirmi? Yarın akşam laptop ile şehir dışına çıkacağım o yüzden acil olarak onarmam lazım. Sorunu anlamanız için hangi bilgilere ihtiyaıcnız var? tekrar format atıp windowsu bi süreliğine çalışır hale getiririm sanırsam, ordan bilgileri temin ederim. yardı edecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
mk148a
kullanıcısına yanıt
Fotoyu şimdi yeniden format atıp kurduğum windowstan çektim
mk148a
kullanıcısına yanıt
Buda chkdsk ss. şuan salt okunur modda ama dostaykende /f ile çalıştırsamda bu sayılar aynı değişmiyor yeniden başlatıyom yne yapıyom yine aynı sayıda hatalar, sorun nedir sizce?