Şimdi Ara

HDD söküp SSD takmak mantıklı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
1
Favori
5.970
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba lenovo z580 laptop um var hdd si 1tb 5400rpm sistem açılırken filan insanı sabirsizlastiracak kadar geç açıyor bazen uygulamalar vs (chrome firefox office vs standart şeyler) şimdi ben 120gblik ssd alsam (bütçem 120gblık lara yetiyor) hdd yi de harici kutu varmış taşınabilir hdd ye çevriliyormuş (doğru mu bilimiyorum) öyle yapsak mantıklı olur mu cd rom yerine takmak istemiyorum lazım oluyor. Sürekli elimin altinda olması gereken yüksek boyutlu veriler yok hdd genelde film ve resimlerim flan var laptopu sadece evde kullanırız ben ve eşim. Birde hdd mi taşınabilir hdd ye çevirecek tavsiye ettiğiniz ürünü ve tavsiye ettiğiniz ssd yi de link olarak atarsanız incelerim (veya model ismi/numarası da olabilir)
    Şimdiden değerli yorumlariniz için teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Gayet mantıklı. Kullanım amacınıza göre sizin vereceğiniz bir karar. Ben şahsen böyle birşey yapmam 120 GB bana yetmez çünkü. Diğer HDD'yi de dışarıda üvey gibi gezdiremem. Ama bu şekilde yaparsam daha verimli olacağını düşünüyorum derseniz (hız açısından süphesiz verimli olur) en mantıklı seçenek budur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HAAltuntas

Gayet mantıklı. Kullanım amacınıza göre sizin vereceğiniz bir karar. Ben şahsen böyle birşey yapmam 120 GB bana yetmez çünkü. Diğer HDD'yi de dışarıda üvey gibi gezdiremem. Ama bu şekilde yaparsam daha verimli olacağını düşünüyorum derseniz (hız açısından süphesiz verimli olur) en mantıklı seçenek budur.

Biraz zorlarsam belki 200gblik de alabilirim ama şöyle bişeyde diyim windows + driverler + office + tarayıcılar vs 50gb yer kaplasa banada 50 60 kalır geriye oda herturlu yeter zaten eşimin tek kullandığı uygulama chrome :) onu etkilemez benide etkilemez diye düşündüm bize lazim olan tek şey hız ve performas depolama alani degil.

• quote:

Orijinalden alıntı: enes122

quote:

Gayet mantıklı. Kullanım amacınıza göre sizin vereceğiniz bir karar. Ben şahsen böyle birşey yapmam 120 GB bana yetmez çünkü. Diğer HDD'yi de dışarıda üvey gibi gezdiremem. Ama bu şekilde yaparsam daha verimli olacağını düşünüyorum derseniz (hız açısından süphesiz verimli olur) en mantıklı seçenek budur.

Biraz zorlarsam belki 200gblik de alabilirim ama şöyle bişeyde diyim windows + driverler + office + tarayıcılar vs 50gb yer kaplasa banada 50 60 kalır geriye oda herturlu yeter zaten eşimin tek kullandığı uygulama chrome :) onu etkilemez benide etkilemez diye düşündüm bize lazim olan tek şey hız ve performas depolama alani degil.

Anladım hocam en mantıklısı budur zaten.

Artık zaten bilgisayar toplamak isteyen bir kişi sistem için performans açısından büyük bir kapasiteye sahip olmasa bile SSD tercih ederken HDD'yi ikincil sabit disk olarak depolama olarak düşünüyor.

• Hocam bu arada sanırım anakartınız Sata 2 yani SSD'de tam performans alamazsınız.

HDD'ye göre yine daha iyidir fakat özellikle kopyalama hızında SSD'nin sunduğu maksimum performansa erişemezsiniz.
  • quote:

Hocam bu arada sanırım anakartınız Sata 2 yani SSD'de tam performans alamazsınız.

HDD'ye göre yine daha iyidir fakat özellikle kopyalama hızında SSD'nin sunduğu maksimum performansa erişemezsiniz.

Tam bilmiyorum ama aida64 de hdd sata2 olarak bağlı lenovonun ayıbı diye düşünüyorum sonucda usb 3.0 var pc de 3. Nesil i5 işlemci(gerçi çok performanslı degil ama) var ne bilim sata 3 olmalıydı bence

• enes122 E kullanıcısına yanıt
    Selam
    SSD takmanız elbette şu anki kullandığınız HDD hızından en az 3 katı daha hızlı olacaktır.. En azından Windows açılışı..

İyi yapılandırılmış ve gereksiz
    C:\WINDOWS\SoftwareDistribution\Download,
    C:\WINDOWS\Installer\$PatchCache$\Managed,
    C:\MSOCache\All Users,
    hiberfil.sys, hibernation, Prefetch
    (SSD için gereksiz ve alan kaplayan uygulamalardır) vs. gibi dosya içerikleri temizlenir ve devre dışı bırakılırsa,(Windows 7'ye göre yazıyorum) yaklaşık 30-40 GB gibi bir sistem alanı kullanılır. 50 GB kullandığınızı var sayarsak, geriye 61 GB civarında 2. bir bölüm olmuş olur. 120 GB bir SSD için kullanım boyutu 111 GB civarındadır..

Yedek HDD kutusu için aşağıdaki linke tıklayın ve google amcadan istediğinizi denetleyin. Tavsiyem AKASA USB 3.0 HDD kutusudur.
    Bilginize ve kolay gelsin..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Anakarta ikinci M2 SSD'yi takmak
    2 yıl önce açıldı
    Laptop 2. Ssd takmak
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yorumlariniz için teşekkür ederim.

• quote:

Yorumlariniz için teşekkür ederim.

bana kalırsa benim düşüncem ssd almak için daha erken solid state diskler piyasaya daga yeni yeni oturmaya başladı hem kapasiteleri düşük hemde pahalı solid state diskler yavaş yavaş tutulmaya başlandı ileriki yıılarda daha büyük kapasiteli ve ucuzları çıkacaktır diye düşünüyorum hatta ssdler hdd devirini bile bitirebilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: myo_1433

quote:

Yorumlariniz için teşekkür ederim.

bana kalırsa benim düşüncem ssd almak için daha erken solid state diskler piyasaya daga yeni yeni oturmaya başladı hem kapasiteleri düşük hemde pahalı solid state diskler yavaş yavaş tutulmaya başlandı ileriki yıılarda daha büyük kapasiteli ve ucuzları çıkacaktır diye düşünüyorum hatta ssdler hdd devirini bile bitirebilir

Hocam doğru söylüyorsunuz illaki öyle olur ama birde düşünün yani 1seneden fazla bilgisayarımı ağır şekilde kullanacam 1sene sonra pc eskiyecek :) şimdi den imkan oldumu öyle birşey yapayım yada 7200rpm hdd de olabilir hem uygun olur hemde yüksek kapasite

• Tabi 7200rpm HDD gözle görülür bir performans artışı sağlarsa düşünebilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enes122 -- 13 Mayıs 2014; 20:57:36 >
  • bilgisayarin hizli acilmasi icin degmez o kadar para vermeye
  • quote:

Tabi 7200rpm HDD gözle görülür bir performans artışı sağlarsa düşünebilirim

tabi o konuda sende haklısın aynı sorunu şu anda bende yaşıyorum toshiba l750 1ml dizüstüm var hard disc bozuldu benim dizüstü hard disc 2.5 boyutu destekliyor 2.5 boyutunda 7200rpm hard disc bulamadım 1 tblık 8gb ssd destekleyen bir hard disc buldum onu alacağım
  • quote:

Orijinalden alıntı: speedyrazor

bilgisayarin hizli acilmasi icin degmez o kadar para vermeye

Hocam merhaba sadece pc hızlı açılması için değil de genel olarak tepkime süresini kısaltmak için çünkü bazen yeri geliyor chromu ie yi vs kapatıp açınca 5 10saniye bekletmesi huysuzlastiriyor beni

• quote:

Tabi 7200rpm HDD gözle görülür bir performans artışı sağlarsa düşünebilirim

Şöyle göstereyim gözünüzle görüp karar verin.

• Hmm videoda program açılış hızlarında iki katı fark var neredeyse.. ben birazda 7200hdd leri inceleyeyim

• pc nizin tam özelliklerine bakmadım ama dvd sürücünüz varsa ve kullanmıyorsanız, dvd yuvasına takılan hdd kutusu alıp şimdiki hdd nizi ona yerleştirip normal hdd yuvasınada uygun bir ssd alıp çift hdd ile kullanabilirsiniz. bunuda olasılıklarınıza ekleyebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blue Sun

pc nizin tam özelliklerine bakmadım ama dvd sürücünüz varsa ve kullanmıyorsanız, dvd yuvasına takılan hdd kutusu alıp şimdiki hdd nizi ona yerleştirip normal hdd yuvasınada uygun bir ssd alıp çift hdd ile kullanabilirsiniz. bunuda olasılıklarınıza ekleyebilirsiniz.

Hocam merhaba ilk mesajımda belirttiğim gibi cdrom haftada 1de olsa lazım oluyor. Hdd kutusu gibi dvd rom kutusu vs varsa onu harici olarak kullanabilirim

• örnek olarak iki link vereyim uygun fiyata diskinize göre bulabilirsiniz

birisi harici hdd kutusu, biriside dvd yerine takılan hdd kutusu

eski laptop uma 64 gb ssd aldım birde dvd yerine bu kutulardan aldim normal 500 gb di bu kutuya taktım, ssd yide normal yuvasına taktım işletim sisteminide ssd ye kurdum. eskisinden biraz daha iyi çalışıyor ama sata2 olduğu için tam verim alamıyorum

• bu arada ben link teki hdd dvd kutusunu 30 liraya almıştım 1.5-2 yıl önce baya uçmuş fiyatı demek ki çok tutulmuş :S
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.