Şimdi Ara

HDD sessizleştirme için öneriler - kasa HAF912 Advanced...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

kasamdan gelen rahatsız edici tek ses 2 adet Seagate 7200rpm hdd lerin titreşimi ve sonucundaki uğultu.

hdd ler alttaki temsili resimde görüldüğü gibi monte edilmiş yalnız bendeki hdd ler tek plaka olan ince modelden.

her ikisi de yuvaya kasayla birlikte gelen montaj plastik kızakları ile takılmış durumda.

sizlerden bunların titreşimini azaltmak ve sessizleştirmek için öneriler bekliyorum?

kendi kasamdan resimler de geldi:

HDD sessizleştirme için öneriler - kasa HAF912 Advanced...  HDD sessizleştirme için öneriler - kasa HAF912 Advanced...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahafiec -- 11 Eylül 2014; 10:28:17 >

• Pek ince görünmüyor o harddiskler.
    Aynı sorunu yaşıyordum. 500GB - 2TB olmak üzere 2 harddisk ile.
    500'lük olanı SSD ile değiştirip biraz rahatladım.
  • quote:

hdd ler alttaki temsili resimde görüldüğü gibi monte edilmiş yalnız bendeki hdd ler tek plaka olan ince modelden.

şimdi oldu mu hocam?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sahafiec

merhaba arkadaşlar,

kasamdan gelen rahatsız edici tek ses 2 adet Seagate 7200rpm hdd lerin titreşimi ve sonucundaki uğultu.

her ikisi de yuvaya kasayla birlikte gelen montaj plastik kızakları ile takılmış durumda.

sizlerden bunların titreşimini azaltmak ve sessizleştirmek için öneriler bekliyorum?

Hocam aynı dert bendede var. Kasa cool master rc 690 iii. 6 Tane mekanik hdd var. Öyle bir ugultu varki kesinlikle tahmin edemezsin. 3-4 gündür pc nin başına geçmiyom. Resmen paranoyak oldum. Pc den sogudum. Feci bir ugultu sesi var. Dün forumdaki amfibi nickli arkadaşla görüştüm. Haftasonu kasayı götürecem hdd lerin takıldıgı demir aksamları iptal ettirip plexiden kasa yuvası yaptıracam. Inşallah ses sorunundan kurtulurum. Olmadı kasayı camdan aşağı atacam o duruma geldim.

Senin hdd sayısı az. Bu hdd leri tuhafiyede satılan yassı lastikler vardır onunla kızaksız bir şekilde kasaya temas ettirmeden şuanda durdukları yada dvd takma bölümene asabilirsin. Eski kasamda 3 tane hdd yi bu şekilde yapmıştım. Baya etkili oluyor.

• Bisiklet iç lastiğini bul. HDD'nin yan taraflarına göre kes.
    Sonra kasaya takmak için kullandığın sert plastik malzeme ile hdd'nin arasına sıkıştır. Bir nevi conta görevi görecek.
    Sıfır ses olacaktır. Ben öyle kullanıyorum.
    Hddnin çalışması kasa içinde akustik bir ses oluşturuyor.O seste çekilmez oluyor.
    İkinci seçenek ise don lastiği mod.
    Hdd yi yan vida yerlerinden don lastiği ile hdd kafasine asacaksın. Metal plakaya temas etmeyecek şekilde.
  • HAF912 kullanıyorum ben de. Pamuk, kağıt, kauçuk vs. kızakla disk arasına sıkıştırmayı denedim, hiçbirisi etkili olmadı. Tamamen uğultudan kurtulmak istiyorsanız don lastiği tek çözüm.
    Vibratörden devşirme Samsung 502HJ'mi ancak o şekilde kullanabilmiştim.

Hep kasayı suçladım bu uğultu için ama tek suçlusu o değilmiş. Şu an SSD + WD Blue HDD kullanıyorum ve o rahatsız edici uğultu yok.
    Ses çıkaran Samsung'u da başka bir kasada kullanıyorum, yine aynı uğultu ile kafa şişirmeye devam ediyor.
  • eğer yanılmıyorsam hdd lerin takılı olduğu metal aksamlar kasada sabit, onları çıkaramıyoruz.
    yoksa onların altına boydan boya bisiklet iç lastiği döşemeyi düşünmüştüm.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.