Şimdi Ara

HDD Seçimi 3 veya 4 TB?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 700 liraya kadar bütçem var, HDD almak istiyorum.


    Daha önce Seagate Constellation ST4000NM0053 sipariş ettim ama ürün bozuk geldiği için iade ettim (Bu arada aynı ürün şuan 1000 liraya yaklaşmış HDD Seçimi 3 veya 4 TB? ). Bi bilgisayarcı tanıdığım 4 TB olanların daha sıkıntılı olduğunu, 3 TB seçmemin iyi bi fikir olacağını söyledi.


    Fiyatlar bu kadar kısa sürede uçmuşken danışayım dedim: Oyun, film arşivi ve safi depolama için kullanacağım harddisk konusunda hangi markayı, hangi kapasiteyi bu fiyat aralığında tercih etmeliyim?




  • Biri bana Seagate iyidir demişti, onların da Skyhawk, Barrucuda, Ironwolf, Constellation veya ST ile başlayan kodlu modelleri var. Bunlar arasında ne gibi fark var? Yalnızca arşiv içinse ucuz olanı alıp geçeyim mi?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheAnalyzer -- 10 Mayıs 2021; 1:33:15 >
  • Hard diske yazılan veriler bir daha silinmeyecekse en ucuzu alın geçin.


    Ancak sürekli silme- yazma yapılacaksa SMR disklerden uzak durun, CMR disk alın.


    Seagate BarraCuda SMR, Seagate BarraCuda "Pro" CMR hard disklerdir.

  • Seagate en çok bozulan markadır, en çok bozulan modeller ise 3TB barracuda'lardır ve aşırı yüksek bozulma oranlarından dolayı dava konusu olmuştur. Constellation disk'ler üretimden kalmış eski disk'lerdir, halen satılanların büyük bölümü refurbished (fabrikada tamir görmüş ürün) olduğundan güvenilir oldukları söylenemez. Seagate'in desktop disk'lerini önermem, Skyhawk veya Ironwolf olabilir fakat daha ucuza ve daha güvenilir bir marka olan Toshiba'nın ürünleri tercih edilebilir. WD de kötü bir markadır, eski adı HGST olan Ultrastar serisi en güvenilir disk olmasına rağmen diğer modellerinin performansları düşüktür ve bozulma oranlarında Seagate'den sonra ikincidir.

  • poko001 P kullanıcısına yanıt

    Merhabalar hocam, wd elements destop usb harici 6TB ve 8TB lerden hangisini önerirsiniz? Birinden birinde bilmedigim bir hata var midir? Veya birinin artisi? Teşekkürler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kunGFu -- 10 Mayıs 2021; 14:24:36 >
  • kunGFu kullanıcısına yanıt

    İçinde hangi disk var bilmeden yorum yapmam doğru olmaz fakat shucking yapanlar bu kutuların içinden WD White etiketi yapıştırılmış eski HGST disk'lerin çıktığına dair iddialarda bulunuyorlardı. HGST en güvenilir disk fakat iddialar doğruysa WD eski disk'leri bu şekilde elinden çıkartıyor demektir ve üretimden kalkmış eski disk almak tercih meselesi.

  • poko001 P kullanıcısına yanıt

    Söylediginiz konuyu hemen araştırıyorum,


    teşekkür ederim hocamHDD Seçimi 3 veya 4 TB? 

  • kunGFu kullanıcısına yanıt

    WD Elements Desktop alacaksanız 8 TB ve üzeri modelleri tercih edin.


    8 TB ve altı modellerde WD, SMR disk kullanıyor. 8 TB ve üzeri modellerinde ise sunucular için üretilmiş CMR diskler çıkıyor.


    Kendi kullandığım 8 TB modelden WD Red HDD çıktı. Kurulumunda yardımcı olduğum NAS sisteminde kullanmak amacıyla söktüğüm WD Elements Desktop kutularından HGST Ultrastar DC HC320 model HDD çıktı.


    Disklerin üzerindeki etikette üretim tarihi Kasım 2020 yazıyordu. Yukarıdaki mesajda yazdığı gibi eski veya elde kalan ürünlerin kullanılması gibi bir durum yok.


    Tek eksi noktası ise bu diskler sunucular için üretildiği için plastik kutu içinde fazla ısınıyor. WD Red helyum dolu olduğundan ısınma sorunu yok.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Armag3d0N -- 13 Mayıs 2021; 15:4:30 >
  • Armag3d0N A kullanıcısına yanıt

    Eyvallah hocam, o zaman tercihi yani sans faktörünü, 8TB üzerinden kullanayim, ne cikarsa bahtimiza artik :)) 2-3 yil evvel acilan konulari buldum, poko hocaminizin dedigim olay aynen orda yer aliyor, redditte 3 adet konu okudum. Ama simdi 2021 deyiz sizin anlattiginiz gibi bir degisiklik yapmis olmalari muhtemeldir. Teşekkürler 

  • Armag3d0N A kullanıcısına yanıt

    2020 üretimi HGST çıkması enteresan. HGST 2012 yılında WD tarafından satın alındı, 2018 yılında HGST markası kaldırıldı, 2018'den sonra WD Ultrastar adı altında üretim devam ediyor. WD'nin kendisi kutuların içine hangi disk'i koyduğunu açıklamıyor, kutuların içinde ne var bilmiyorsunuz fakat bilmediğiniz disk'lerin yeni olduğunu iddia ediyorsunuz.

  • kunGFu kullanıcısına yanıt

    Değişiklik konusunda emin olmayın. WD dürüst bir politika izliyor olsaydı kutuların içinde hangi disk olduğu açıklar gerekiyorsa farklı disk'lere farklı model isimleri verirdi.

  • poko001 P kullanıcısına yanıt

    Kutuların içinde ne olduğunu plastik kutuyu açıp hard diskin etiketine bakarak biliyorum.


    İçinden çıkan diskin üzerinde HGST Ultrastar DC HC320 değil, WD80EDAZ-11TA3A0 yazıyor.


    Ultrastar DC HC320 modeliyle aynı olduğunu da diskin RN kodundan anlıyorum (US7SAN8T0).


    WD, HGST firmasını satın aldıktan sonra sadece etiketlerde değişiklik yaptı. Ultrastar serisi WD tarafından hala üretiliyor.


    https://www.westerndigital.com/products/data-center-platforms/ultrastar-dc-hc300-series-hdd



    Umarım yeterli olmuştur. Bilmediğiniz konularda yanlış bilgiler vererek insanları yanıtlayın.





  • Armag3d0N A kullanıcısına yanıt

    Bu tür bir konunun ispatlanabilmesi için dünyanın farklı bölgelerinden satın alınmış ürünlerin incelenmesi gerekir ve sizin böyle bir inceleme yapmadığınız kesin. Önce HGST çıktı deyip sonra farklı bir etiketten bahsediyorsunuz kaldı ki WD80EDAZ-11TA3A0 etiketi varsa eski üretim bir disk'e yeni etiket yapıştırılmış olması mümkün. HGST markası konusunda bilgileri zaten verdim tekrarlamanızın manası yok.


    Umduğunuz olmadı, yeterli olamadı. Verdiğim bilgiler içerisinde tek bir hatalı bilgi gösterin ?

  • Fiyat olarak cok uyguna geliyor hocam sorun yok, 8TB 139eu. Alalim dursun garantisi gitmiyorsa icini acip bakar söylerim. 6TB lik 117eu ama eger 8TB yukarisinda server harddiski varsa ondan alalim diyorum ama bilemedim, yakinda fiyatlari artar diye biraz korku ve el cabuklugundan aliyorum. Lazimda üstelik. WD Black P10 4tb aldim yine uygundu 89eu, ama saglam isiniyor, yarim saatte 55-56 derece oluyor, hizli ve portable. Birde yerlesik olsun dedim. NAS kursam pahaliya gelecek.


    @Armag3d0N Cevaplar icin ikinize de tesekkür ederim. 8TB lik yarin gidebilirsem alirim, buraya güncelleme yaparim, icinden ne cikacak süpriz artik :) sorun yok, sans isi... Alternatif seagate var lakin seagate e güvenemiyorum nedense...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kunGFu -- 12 Mayıs 2021; 9:49:31 >
  • kunGFu kullanıcısına yanıt

    Sonuçta hangi disk'in çıkacağı belirsiz ama seçenekler biraz belli, seçim sizin.

  • Tekrardan merhabalar hocam,



    ürünü aldim 8TB Turuncu wd logolu bir karton ile geldi,



    HDD Seçimi 3 veya 4 TB?



    icini acsam mi acaba HDD Seçimi 3 veya 4 TB? 


    bunu icini acmadan ögrenebilir miyiz? cok merak ettim suan.



    @Armag3d0N bende durum budur hocam, senin 8tb in cdinfo seri nosu farklidir büyük ihtimalle...




    edit: suan antivirüs tarama yapiyor sanirim 46 dereceye cikti.


    suan 1,3TB kopyaliyorum 58 derece, normal midir?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kunGFu -- 12 Mayıs 2021; 21:1:37 >




  • Kutusunda turuncu WD logusu varsa yeni üretimdir.


    Ayrıca plastik kutusunu sökmenize gerek yok. CrystalDiskInfo programında içindeki diskin model numarası yazıyor. Sizde de benim söktüklerimle aynı olan WD80EDAZ-11TA3A0 model HDD çıkmış. Bu HDD, sunucular için üretilen Ultrastar DC HC320 modeliyle aynıdır. En önemlisiyse SMR değil, CMR kayıt teknolojisi kullanır.

  • Armag3d0N A kullanıcısına yanıt

    Eyvallah hocam cok tesekkür ederim.. Ultrastar DC HC320 ler normalde 5 yil garantili satiliyor ve bir gecede 196eudan 300eu ya cikan modeller bunlar. 55-56 derece normal o zaman. Sevindim, insallah hayrini görürüz :)


    edit: 3 saattir kopyalama devam ediyor %76 da ve sicaklik 58 derece...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kunGFu -- 12 Mayıs 2021; 20:45:20 >
  • Armag3d0N A kullanıcısına yanıt

    Yazdıklarınız gerçek değil hayal ürünü. Biraz kafanızı kullanıp araştırsaydınız imajda yer alan disk'in 5400 rpm olduğunu fakat Ultrastar DC HC320'nin 7200 rpm disk olduğunu ve 81.00A81'in Red ve Red Pro disklere ait firmware olduğunu öğrenirdiniz.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.