Şimdi Ara

Hdd power switch güvenli mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hdd güç kesmek için çeşitli pci yuvasından ve 5.25 yuvadan takılan on/off power switchler var almayı düşünüyorum dörtlü veya altılı olanlardan.. Bunlar sizce güvenli midir kısa veya uzun vadede diske zarar verir mi ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi merrowbro -- 30 Mart 2019; 23:17:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Windows ve ya Linux gibi bir sistemde çalışan HDD'yi aniden kapatırsanız bad sector oluşma riski yüksektir. Amaç pasif durumda olan diskde enerji tasarrufu yapmaksa Windows'un güç seçeneklerinden kullanılmayan disklerin belli bir süre sonra kapatılması sağlanabilir.
  • poko001 P kullanıcısına yanıt
    Güç tasarrufundan ziyade sesten kurtulmak istiyorum. Hddleri ek diskler olarak kullanıyorum üstünden bir program çalıştırmıyorum çoğu zaman bazı az oynadığım oyunlar var üstünde. Masaüstünde sistem boşta iken kapatsam bad sector oluşur mu veya kafa vurma sorunları çıkabilir mi böyle yapa yapa?

    Web tarayıcı kullanırken pdf okurken falan sadece işlemci fanı 500rpmde çalışıyor sıfır ses kullanırken ara sıra kendi kendine gereksiz yere açılan disklerin windows durdursa bile az da olsa gelen sesini istemiyorum. O diski disk yönetiminden çevrimdışı yaptıktan sonra bile devam ediyor motor sesi o şekildeyken kapatsam sorun olur mu onu öğrenmek istiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi merrowbro -- 1 Nisan 2019; 19:59:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merrowbro M kullanıcısına yanıt
    Windows altında çalışan diskin elektriğini ansızın keserseniz bad sector oluşması mümkün. Siz diskde herhangi bir işlem yapmasanız bile Windows arkaplanda bir şeyler yapıyor olabilir ve veri yazma işlemi sırasında elektrik kesilirse bad sector riski yüksek.

    Windows güç seçeneklerinden disk kapatıldığında o disk elektriği kesilmiş gibi kapanır yani hiç ses gelmez. Bunun dezavantajı siz diski hiç kullanmazsanız bile bazı arkaplan hizmetleri ansızın diske erişmek istediğinde disk tekrar çalışacaktır.

    Sonuçta düşündüğünüz işlem riskli, bad sector oluşmasının dışında disk farklı hasarlar da alabilir. Bunu mutlaka yapmak istiyorsanız Windows güç seçeneklerinden diski kapatacak şekilde ayarladıktan sonra disk kapandığında siz manuel olarak elektriği kesebilirsiniz bu durumda sistem diski değilse ve arkaplan hizmetleri o diske ihtiyaç duymuyorsa sorun olmaz ancak herhangi bir yazılım/servis kapalı diske ulaşmak isterse Windows hata verir.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.