Bildirim
HDD olan sisteme SSD ekleme
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Format atıp sistemi ssdye kurmanız gerekiyor
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Temiz format atmalısın uefi kurulum öneririm.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Acronis true image gibi programlarla harddiski birebir ssd ye kopyalayarak (clone) kullanabilirsiniz. -
Clone işlemi ssd ye zarar veriyormu acaba?
Birde ssd yi taktıktan sonra ikinci işletim sistemi olarak mı kuracağız..
Biraz karışık bir işlem sanki
en güzeli ssd ye yeniden format atıp 1 tb hdd tekrar biçimlendirek yolunuza devam etmek -
quote:
Orijinalden alıntı: Supervisor_
en güzeli ssd ye yeniden format atıp 1 tb hdd tekrar biçimlendirek yolunuza devam etmek
İşlem biraz uzun sürer ama en doğrusu dediğiniz gibi yapmak..
Zaten topu topu 20 gb sistem dosyası var
en temiz bu şekilde olur hocam -
temiz format -
Aynısını ben haftasonu yaptım.
500gb eski hdd vardı, ondaki verileri harici hdd ye kopyalayıp 500 gb lık hdd yi formatladım.
Sana tavsiyem SSD'yi asla C-D-E vs diye bölme sadece C olarak kalsın. HDD'yi de D olarak tek parça tutmanı tavsiye ederim.
SSD'ye windowsu kurduktan sonra Bilgisayarım'a sağ tık yap > YÖNET > DEPOLAMA > DİSK YÖNETİMİ kısmında HDD'yi Ayrılmamış Alan olarak görürsün. Üzerinde iken sağ tuş yapıp Basit Biçimlendir gibi birşey çıkacak ona tıkla, sürücüye harf ver, sonra biçimlendir NTFS olarak ve kullan.
Anakart'ın bios ayarlarından AHCI modunun açık olduğuna dikkat et.
SSD'lerde her zaman temiz kurulum en iyisidir. -
windows kurma ile uğraşmak zaman kaybı
klon yöntemini kullan
hiç bir farkı yok
temiz sistem kurulum virüs, dosya veya sistem hatası var ise tercih edilmelidir
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X