Arkadaşlar Samsung 1 tb hdd bazen 3-4 saniye gecikmeli cevap veriyor işlemlere. Şöyle ki, mesela Winamp'ta müzik listesi var bu hdd'de olan müzikler. Şarkıyı durdurduktan belli bir süre sonra (10-15 dakika) bir şarkı açmak istediğimde önce kasadan tiz bir ses geliyor. Hdd'den geldiğini düşnüyorum, sesi tarif edemiyorum ama mekanik bir aletin durup yeniden çalışması anındaki bir sese benziyor. Ses gelirken 3-4 saniye geçiyor, bu sırada winamp kilitleniyor tabi. Sonra müzik çalmaya başlıyor. Bu hdd'nin kendi özelliği olabilir mi? Çünkü 1.5 tb'lık WD harici diskimde böyle bir şey varmış, belli bir süre kullanmayınca kendini bekleme konumuna alıyormuş. Aynı şey bunda da oluyor ama herhangi bir ses vs gelmiyor tabi. Hdd'de bir sorun olabilir mi? 5-6 ay kadar garantisi kalmış, gönermeli miyim sizce? Yoksa bir çözümü var mı?
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
hd tune ile bad sektor taraması yaptın mı? bir de şunu sorayım, şarkıyı durdurduktan sonra (10-15dk) pc de başka bişlem yapıyor musun? yani normal olarak çalışıyorsun ama sadece şarkıyı mı durduruyorsun yoksa şarkıyı durduruğ pc başından kalkıp 15dk sonra mı geliyorsun?
belki NCQ özelliği sebebiyle verdiğin komutları sıraya koyuyordur ve bu sürenin kaybını hissediyor olabilirsin.
quote:
Orijinalden alıntı: Öner
hd tune ile bad sektor taraması yaptın mı? bir de şunu sorayım, şarkıyı durdurduktan sonra (10-15dk) pc de başka bişlem yapıyor musun? yani normal olarak çalışıyorsun ama sadece şarkıyı mı durduruyorsun yoksa şarkıyı durduruğ pc başından kalkıp 15dk sonra mı geliyorsun?
belki NCQ özelliği sebebiyle verdiğin komutları sıraya koyuyordur ve bu sürenin kaybını hissediyor olabilirsin.
Gece HD Tune'u taramaya bırakacaktım unutmuşum, taramayı yapıyorum şu anda. Bitince bakacağız artık, aklıma gelmedi değil bad sector.
Şarkı durduktan sonra tüm işlemlere devam ediyorum sorun olmuyor. Bu bahsettiğim şey sadece şarkı için geçerli değil. Bazen bi klasör açarken, bazen bilgisayarda Eveything programıyla arama yaparken (tüm hdd'leri gözden geçirdiği için olduğunu düşünüyorum)
İnce bir ses mi acaba ? Ama ilk şunu kontrol edin Windows kullanıyorsanız,Güç seçeneklerinde hdd kapanma durumuna bakın,hdd zamana bağlı olarak kendini kapayabilir açarken de tekrar içindeki diski çevirmek zorundadır. Ama bu zor bir ihtimal sizin sorununuza göre.
HDD kaç yıllık birde Bad Sector kontrolünü yapmayı unutmayın.SS eklerseniz daha iyi olur.
Öner NCQ ile alakalı olabilir demiş ama zannetmiyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: The@Thing
İnce bir ses mi acaba ? Ama ilk şunu kontrol edin Windows kullanıyorsanız,Güç seçeneklerinde hdd kapanma durumuna bakın,hdd zamana bağlı olarak kendini kapayabilir açarken de tekrar içindeki diski çevirmek zorundadır. Ama bu zor bir ihtimal sizin sorununuza göre.
HDD kaç yıllık birde Bad Sector kontrolünü yapmayı unutmayın.SS eklerseniz daha iyi olur.
Güç seçeneklerinde "sabit diski kapatmak için beklenecek süre: hiç bir zaman" yazıyor. Dediğiniz durum değil yani.
Şunlar da HD tune sonuçları
250 gb'lık olanda Windows kurulu, 1 tb'lık depo.
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
SSD + Seagate 1 TB kullaniyorum Seagate'de sadece yedekler var yani disk surekli faal degil. Kullanmadigim zaman motoru park ediyor icinden bi dosya calistirdigimda yukaridaki tarif gibi calismaya basliyor ve anlik gecikme oluyor dogal olarak.
Herhangi bi rahatsizlik vermiyor bu gecikme bi sorun oldugunu sanmiyorum enerji tasarrufu icin yapilmis muhtemelen. Windows'un yuklu oldugu faal olarak kullanilan bi diskte yapiyorsa normal degil tabi.
quote:
Orijinalden alıntı: LoST_PaTRoL®
SSD + Seagate 1 TB kullaniyorum Seagate'de sadece yedekler var yani disk surekli faal degil. Kullanmadigim zaman motoru park ediyor icinden bi dosya calistirdigimda yukaridaki tarif gibi calismaya basliyor ve anlik gecikme oluyor dogal olarak.
Herhangi bi rahatsizlik vermiyor bu gecikme bi sorun oldugunu sanmiyorum enerji tasarrufu icin yapilmis muhtemelen. Windows'un yuklu oldugu faal olarak kullanilan bi diskte yapiyorsa normal degil tabi.
Daha önceden böyle bir şey yoktu diye hatırlıyorum ama. Varsa da son zamanlarda arttı o heralde dikkatimi çekmeye başladı çünkü.
Müzikleri amp programıylada açıp durumu gözlemlermisiniz... Ayrıca windows optimasyonu ile ilgili bir sorun olabilir ..Alakasız gibi dursada olabiliyor ..Advanced sytem care ilede windows optimasyonunu için tarama yaparsanız kayıt defteri vs. sorunları giderildikten sonra durumu konuya paylaşın tekrar bakalım ...
quote:
Orijinalden alıntı: PHI
quote:
Güç seçeneklerinde "sabit diski kapatmak için beklenecek süre: hiç bir zaman" yazıyor. Dediğiniz durum değil yani.
Müzikleri amp programıylada açıp durumu gözlemlermisiniz... Ayrıca windows optimasyonu ile ilgili bir sorun olabilir ..Alakasız gibi dursada olabiliyor ..Advanced sytem care ilede windows optimasyonunu için tarama yaparsanız kayıt defteri vs. sorunları giderildikten sonra durumu konuya paylaşın tekrar bakalım ...
Winamp ile alakalı olduğunu düşünmüyorum. Yukarıya yazmıştım "Şarkı durduktan sonra tüm işlemlere devam ediyorum sorun olmuyor. Bu bahsettiğim şey sadece şarkı için geçerli değil. Bazen bi klasör açarken, bazen bilgisayarda Eveything programıyla arama yaparken (tüm hdd'leri gözden geçirdiği için olduğunu düşünüyorum)" Yani sadece Winamp'ta olsa dediğiniz doğru olabilir ama bu durumda malesef.
quote:
Orijinalden alıntı: fbkaya
quote:
quote:
Şunlar da HD tune sonuçları [ima ge]http://img14.imageshack.us/img14/1677/hdtuneerrorscansamsunghi.png[/simage] [ima ge]http://img19.imageshack.us/img19/7946/hdtuneerrorscanst325031.png[/simage]
Sanmıyorum ama bu gece taramaya bırakayım bakalım. Olur mu olur.
Virüs taraması da temiz çıktı.
quote:
Virüs taraması da temiz çıktı.
üzgünüm yardımcı olamıyacağım
Simdi anlamadigim bi nokta var. Seagate 1 TB demisssin ama HDTune resimlerine bakiyorum Seagate 250 GB Samsung 1 TB
Hangi diskten dosya calistiginda sorun oluyor ? Windows hangi diskte kurulu ?
quote:
Bende aynı şeyi yaşıyorum fakat hddye girerken, sıkıntı olmuyor ama anladığım kadarıyla çalışmıyorken motoru duruyor
Bu dediğim şey 2 yıldır gerçekleşiyor
Kendi diskimin ozellik sayfasina girdim alttaki gibi yaziyor yani sizin diskte sorun yok muhtemelen ayni olay gecerli. Disk motoru park ediyor bi sure aktif olmadiginda.
Barracuda® 1TB-per-disk hard drives now have advanced power modes to save more energy while in idle states—without sacrificing performance.
Barracuda hard diskler idle modundayken enerji tasarrufu icin ileri duzey guc ozelliklerine sahiptir.
quote:
Simdi anlamadigim bi nokta var. Seagate 1 TB demisssin ama HDTune resimlerine bakiyorum Seagate 250 GB Samsung 1 TB
Samsung 1 tb. İlk mesajımda yanlış yazmışım :)
Müzik arşivi bu 1 tb'lik hdd'de. Örnek verdiğim müzik çalarken takılma olayı bu hdd'de gerçekleşiyor.
hcam imkanın varsa 1 tb ye kur sistemi bi dene bendede vardı o olay düzelmişti
sanırım sıradan şeyler söylemiş olacağım ama hatırlatmakta fayda var. disk birleştirmesi yapıp tekrar deneyin. aimp3 gibi alternatif müzik çalar deneyin. güç seçeneklerinden yüksek performansa alın. ahci driver varsa güncelleyin. sata kablosunu başla bir port ile değiştirin.
yaşanılan sorun bana o bahsedilen "enerji tasarrufu için durdurma" olayından farklı gibi geldi zira green serisi wd kullanıyorum böyle bir sorunla karşılaşmadım hiç...
quote:
quote:
Samsung 1 tb. İlk mesajımda yanlış yazmışım :)
Müzik arşivi bu 1 tb'lik hdd'de. Örnek verdiğim müzik çalarken takılma olayı bu hdd'de gerçekleşiyor.
Tekrar soyleyeyim bu bir hata degil diskin barindirdigi teknolojilerden kaynaklaniyor Mesela sizin diskte NoiseGuard™ SilentSeek™ gibi ozellikler var. Bunlar konunun basindan beri bahsettigim sessizlik ve enerji tasarrufu icin gelistirilmis ozellikler. Altta detayli bilgiler var.
Eger cok sikinti yaratiyorsa 1 TB'lik diski 2'ye bolun 1. kisma windows'u kurun 2. kisim ve diger 250 GB'lik diski yedek olarak kullanirsiniz. En mantikli cozum bu
quote:
Orijinalden alıntı: SystemApps
sanırım sıradan şeyler söylemiş olacağım ama hatırlatmakta fayda var. disk birleştirmesi yapıp tekrar deneyin. aimp3 gibi alternatif müzik çalar deneyin. güç seçeneklerinden yüksek performansa alın. ahci driver varsa güncelleyin. sata kablosunu başla bir port ile değiştirin.
yaşanılan sorun bana o bahsedilen "enerji tasarrufu için durdurma" olayından farklı gibi geldi zira green serisi wd kullanıyorum böyle bir sorunla karşılaşmadım hiç...
Sizin disk aktif olarak kullanimda sanirim o yuzden idle moduna gecmeye firsat bulamiyor disk ama arkadasin oyle degil anladigim kadariyla.
Kendimden ornek vereyim diske 15-20 dak. dokunmadigimda stand by konumuna geciyor. Bi dokuman ya da mp3 acmak istedim diyelim tikladigimda diskin motoru donmeye basliyor yeniden anlik bi gecikmeden sonra aciliyor ondan sonra ne acarsam acayim aninda aciliyor. 15 dak. dokunmasam yine beklemeye geciyor boyle bi kisirdongu iste