Şimdi Ara

HDD mi SSD mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şuan Sistemimde (Corsair 240GB MP510 M.2 SSD) var. bunun yanına HDD yada SSD almayı düşünüyorum. sizce ne almalıyım Hem Depo Hem Oyun için Kullanıcam.

Fazla Bütcem Yok Aslında 400-500 Tl civarında bişey almak istiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fortimlive -- 30 Aralık 2019; 22:53:31 >

• incehesapta 550₺ ye 960gb ssd satıldı tutupda 240gb ssd ye 400₺ verecekseniz gidin 1tb hdd alın evet pc niz geç açılabilir ama kendinizi daha özgür hissedeceksiniz öbür türlü birtane oyun sil yükle sil yükle olacak.
  • oyun ve film sayısı fazla olacaksa 1-2 tb lik hdd olabilir, elinizdeki ssd yi windows ve programlara kullanırsınız
    1 tb hdd + 240 ssd (normal oyunlar hdd ye, yükleme süreleri geç olan oyunlardan 3-4 tanesine 240 ssd yeter)
    2 tb hdd + 120 ssd (film-dizi ağırlıktaysa hdd de çok yer olur, ssd de en fazla 2 oyuna gider)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MogoLKhan kullanıcısına yanıt
    Şuan Sistemde Zaten 240gb NVme M2 SSD var Kullandığım. Ben Bunun Yanına Ne Alabilirim demiştim ama
  • Texassm0ke kullanıcısına yanıt
    Şuanki 240 m2 ssd 2-3 oyun yüklü zaten de yetmediği için 2. olarak hdd-ssd arasında kaldım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fortimlive

Şuanki 240 m2 ssd 2-3 oyun yüklü zaten de yetmediği için 2. olarak hdd-ssd arasında kaldım.
    tek başına ssd yi depolama, oyun ile öldürmemek gerekli, o zaman 1 tb hdd + 240 gb ssd en mantıklısı olur, basit oyunlar hdd ye yüklenir, yüklenme süresi geçen olan 3-4 oyunu daha ssd ye atarsınız tam doldurmamak kaydıyla

• En iyisi 500gb-1tb boyutlarında m2-ssd almak.
    Arşiv için de harici disk almak.
    Sürekli takılı halde duran hdd çabuk bozulur çünkü, harici alarak arşivinizin ömrünü uzatmış olursunuz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SSD HDD den RAM OLUR MU ?
    14 yıl önce açıldı
    Arsiv icin Ssd mi Hdd mi?
    5 yıl önce açıldı
    SATA 3 MÜ YOKSA SATA 2 Mİ?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 240 ssd tam doldurmadım %60-70 felan şuan
    hdd ne önerirsin peki hangisini alabilirim.

1TB lık Harici HDD de var aslında bende
    m2 ssd varda 240gb 2. yuva yok 1 tane takabiliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fortimlive -- 30 Aralık 2019; 23:22:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fortimlive

240 ssd tam doldurmadım %60-70 felan şuan
    hdd ne önerirsin peki hangisini alabilirim.

1TB lık Harici HDD de var aslında bende
    m2 ssd varda 240gb 2. yuva yok 1 tane takabiliyorum.
    1 tb harici hdd film gibi depolama için kullanılabilir, yukarda yazdıkları gibi de 500-550 tl ye indirimde m2 960 gb ssd alınabilir

• Texassm0ke kullanıcısına yanıt
    m2 tek slot 2. takamıyorum
  • fortimlive kullanıcısına yanıt
    Bende 240gb ssd + 2tb wd takılıydı ve wd hdd bozuldu.
    Harici olarak 1tb wd daha eski olmasına rağmen hala çalışıyor.
    Seagate yurtiçi muhattap olmadığı için wd disk almanı öneririm, 4k filmlerin 50gb üstü ve oyunların 100gb üstü olduğunu hesaba katarak alabileceğin en yüksek kapasiteli diski almaya bak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jac0B0 -- 31 Aralık 2019; 0:15:16 >
  • Yerinizde olsam 240 gb m2 ssd yi soker yerine 500 luk m2ssd alirim bunu tek m2 yuvaniz oldugu icin soyluyorum eger 2 adet olsaydi ve raid destegide olsaydi 1 adet daha 240lik ayni diskten alip raid 0 yapardiniz hem kapasiteyi hemde performansi 2ye katlardiniz

• Ama ben m2 yi degistirmicem ve oyun oynayacam derseniz 2 yol var onunuzde ya 500 luk ssd yada 4tb lik depolama diski alin derim bugun 240 hernekadar dusuk bir kapasitede olsa gunumuz oyublarindan 1 veya 2 adetini kurup oynayabiliyorsunuz yok ssd alacamderseniz oyunlarda fark eder ama sunu bilinki performans noktasindan bakinca siralama raid pci ssd -pci ssd-raid m2 sata ssd-m2 sata ssd- raid sata ssd-sata ssd-raid sata hdd- sata hdd seklindedir. Pci ssdlerdahacok kurumsal server seviyesindedir ama m2 sata ssd lerden raid yaparsabiz pci ssd seviyesine yaklasirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakdc -- 31 Aralık 2019; 1:11:18 >
  • burakdc B kullanıcısına yanıt
    şuanki aklım olsa PCIe SSD 240 almazdım 500 alırdım. yeni zaten PCIe SSD onu kullanıyım diyorum.
    Yanına 2. olarak M2 takamadığım için SSD alıcam. 1TB da Harici HDD var zaten

Ne Önerirsin Peki Model ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fortimlive -- 31 Aralık 2019; 16:56:25 >
  • Samsung evo pro en babasi sonra cesitli modeller var ben sahsen sandisk kullaniyorum sorun yasamadim

• 500TL bütçe ile kabaca indirimsiz fiyattan 500gb SSD alınabilir o da oyuna yetse bile arşiv için yetersiz kalacaktır. O nedenle dahili HDD öneririm ki yine bu fiyat seviyelerinde biraz zorlarsanız 3tb Western Digital Blue alınabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.