Şimdi Ara

Hdd in HD tune değerli hakkında yardım cok anormal mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
747
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar anlamadıgım ıcın sadece test yaptım fakat bı anormallik var gibi.. Bu konuda yardım eder mısınız.. Bılgısayarımın asıl sorunu su.. Tam acılırken Sıyah ekran da Hdd ram taraması sırasında donup kalıyuor.. Sonra komple elektrıgı kesıyorum power gırene kadar fısten cıkarıyorum tekrar takıyorum ve bu denemede acılıyor.. Bazen uc bes deneme sonunda acılıyor.. Sorun ne ıle alakalıdır

     Hdd in HD tune değerli hakkında yardım cok anormal mi ?







  • RAM'lerinizi Memtest86+ yazılımı ile test edebilirsiniz, ancak sorun muhtemelen HDD'de, ''Windows Loading Bar'' denilen o yüklenme çubuğunun geçisi esnasında RAM'ler de bir sorun varsa o yüklenme çubuğu donmak yerine kesintisiz bir şekilde sürekli hareket eder, 100 dakikada geçse açılmaz ya da sistem açılışında BİOS Post ekranı dahi gelmez. Ancak ''Loading Bar'' da oluşmuş bir donma bahsettiğim gibi HDD'ye işaret etmektedir.

    HDD'nizin SATA/İDE kablosunu değiştiriniz. Bunun yanı sıra yine HD Tune adlı yazılımın ''Health'' sekmesinin bir SS'sini, ''Error Scan'' sekmesinin ise taramasını yaptırıp sonucu yine aynı şekilde buraya ekleyiniz. ( Tarama uzun sürebilir. ) HDD'niz yeni nesil bir mekanik disk değil, en yüksek okuma hızı çok düşük olmasada, en düşük ( Minumum ) okuma hızı çok düşük disk okuma esnasında neredeyse durma aşamasına gelmiş 0.8 Mb/sn HDD'niz de sorun bulunduğunu göstermektedir. Ortalama değerlerde hiç iç açıcı gözükmemektedir. Eğer ki verileriniz varsa yedeklemenizi de öneririm.

    Not: Error Scan taramasını ''Quick Scan'' seçeneği aktif konumda iken başlatmayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 5 Şubat 2011; 22:18:16 >




  • makedonn Bey cevabınız ıcın cok tesekkur ederim..Suan pc yanımda degıl yanı dıger evde kaldı.. Sımdı yarın ılk ısım dedıklerınızı yapmak ve tekrar resım eklemek.. Yedeklerımızı alıp yenı bır Hdd edınmek cozer mı acaba.. Ve o acılmasındakı sorun ram mı Hdd onu tam anlayamadım ustadım
  • Bu tür sorunlarda en etkin yöntem deneme, yanılma yöntemidir. Buna açıkçası mecburuz. Çok büyük bir ihtimal HDD'de sorun var, dediğim gibi donma problemleri RAM'den çok HDD üzerinden oluşmaktadır. Ancak dual modül RAM'leriniz varsa teker teker dönüşümlü bir şekilde denemeniz, RAM'leri fiziksel olarakta elememizi sağlar.

    RAM'ler de oluşmuş sorunlarda genelde BSOD ekranı düşmektedir, sistem kilitlenmesine de nadir de olsa sebebiyet verebilir. RAM modüllerini denemek en efektif yöntemdir. Tek modül mevcutsa ''Memtest86+'' .iso imajlı yazılım bir CD'ye yazdırılıp, Bootable olarak Post ekranından sonra tarama yaptırılıp, durum gözlemlenebilir.

    Şimdi direk şöyle bir kanı da oluşmaması gerekir; sistem dondu, o zaman sorun HDD'de. Cevabımız elbette 'Hayır !' olacaktır. Sizin özellikle HDD'den şüphelenmeniz ve HDD'nin ''Benchmark'' sonucunu buraya eklemeniz, bizim sorunu çözmemizde zaman kaybını azaltacaktır.




  • Tesekkur edıyorum aslında ben HDD ı ''Error Scan'' olarak taratmıstım kucuk sıyah kareler tek tek tek yesıl oluyor.. Sonra orada bırsey map yazan yer vardı oraya tıkladım bazı bolumler kırmızı gorunuyordu az az kısmı yanı.. Ama anlamadıgım ıcın sonucunuda anlamadım
  • Kırmızı bölümler ''Badsector'' adı verilen kısımlardır. Teknik açıklamasına temel olarak değineyim.

    Badsektör; Adından da anlaşılacağı üzere iyi bir şey değildir, HDD'nin içerisinde okuma/yazma durumunu denetleyen ve sağlayan ( Heads ) adı altında yer alan kafalar bulunmaktadır. Bu kafaların HDD durduğu esnada konumlandığı bölüme ''Landing Zone'' adı verilir, olağandışı bir şekilde ( voltaj dalgalanması, elektrik kesilmesi vb. durumlarda oluşabilir. Bazı durumlarda zaman aşımına bağlı olarak ta oluşabilir. PSU'nin kalitesinin önemi büyüktür. ) kafanın ''Landing Zone'' bölgesine değil de, o esnada disk üzerindeki plağa düşmesi sonucu ( Mekanik diskler, sektör adı verilen bölümcüklerden oluşur. ) o bölgedeki sektöre zarar verir ve kullanılmaz hâle getirir.

    Yarın sonucu siz genede bir ekleyin, görelim. Ayrîyeten, elinizde başka HDD varsa kasanıza montajlayıp işletim sistemi kurarsanız durumu da yine aynı şekilde gözlemleyebilirsiniz. Bence sorun kesinlikle HDD'de ancak ben kesin ifadelerden genellikle kaçınırım ( % 100 sorunlu olduğu tespit etmekte fayda vardır. ), SATA/İDE kablo değişimi de yapın siz. Sonucun değişmemesi çokta mühim değil. HDD'de bir takım sorunların olduğu kesin, her halükârda o HDD'de veri barındırmanız sakıncalıdır. Farklı bir HDD ile hem performans ( erişim ) artacaktır, hem de muhtemel sorunlarınız çözümlenecektir.

    İyi geceler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 6 Şubat 2011; 1:02:21 >




  • Sayn Makedonn bugun anormal bir durumla karsılastım.. Bu konu actıgım pc yanımda degilde ve test edip resim koyma durumum olmadı fakat evdeki yanı suan kendı kullandıgım bılgısayarıma yeni sistem kuracagim icin bilgilerimi Harici Hdd yedek almaya basladım..Fakat 3-4 dosya ıcın "sistem istenilen kesimi bulamıyor" gibi bir hata vermeye basladı... Bende onun dısında kalan butun bılgılerı yedek aldım..

    Sımdı bu Pc ye HDD Tune programını kurdum ve yedekleme ıslemım bıttıkden sonra taramaya baslayacagım.. SOrunların resımlerını butun degerlerı resım olarak buraya ekleyecegım.. hdd 3-4 yıllık.. Yenı sıstemı sanırım yenı aldıgım Hdd kurmam daha saglıklı olacak.. Eskı Hdd de bozulmus olabılır veya sorunları duzeltılebılır mı..

    Saygılarımla
  • resım ıkı

     Hdd in HD tune değerli hakkında yardım cok anormal mi ?
  • BUda bırıncı resım... Ilk resım kotu oldu.. Kucultuyum derken.. Ama kırmızı bolgeler ve sarı olan kısımlar belırgın yınede..

     Hdd in HD tune değerli hakkında yardım cok anormal mi ?
  • ''Sürücü istenilen kesimi bulamıyor'' hata iletisi genellikle disk sağlıklı ise eğer ''Dosya Sistemi'' hatalarından kaynaklanır, ''chkdsk'' komutunu Ms-DOS üzerinden çalıştırmak sorunu kotarabilir. Ancak durum belli ki donanımsal, HDD' üzerinde yer alan verilerin bir kısmı bozuk olan sektör üzerinde yer alıyorsa, erişim esnasında veya kopyalama esnasında bu tür sorunlarla karşılaşılacaktır.

    HDD'niz de badsektörler mevcut, açıkçası yayılmış durumdadır. Badsektörlerin tamiri mümkün değildir, bir kesim 3.Parti yazılımlar ile belirli bir bölgedeki badsektörler ayrılabilir. Ancak sizde bu grafik yayılmış durumda ve ayırmayıda tavsiye etmem. Verilerinizi yedeklemişsiniz, farklı bir HDD'ye işletim sistemi kurulumu bu sorunu aşmanızı sağlayacaktır. Elinizde farklı bir HDD mevcut ise format atıp, verilerinizi aktardıktan sonra durumu buraya bildirirsiniz.




  • Degerlı Makedonn aynı HDD tekrar tarattıgımda sımdı de bu resım ortaya cıktı..

     Hdd in HD tune değerli hakkında yardım cok anormal mi ?
  • Bad sector oluşmuş Hddyi felan yedekle kurtar
  • yedeklerın varsa hemen al sonra hdd yi at çöpe
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.