Arkadaşlar Windows 7 64Bit kullanıyorum ve çok ilginç bir durumla karşı karşıyayım anlam verebilmiş değilim ? Sisteme bağladığım 1. ve sistemin kurulu olduğu HDD de bir sorun yok fakat 2. HDD sanki kendini dinlenmeye alıyor ve sistemde aktif olarak görünmesine rağmen ona ulaşmaya çalıştığımda bir anda çalışmaya başladığını (tık sesiyle beraber bir anlık yüklenmeyi) duyuyorum. Bir nevi dinleniyor sanki HDD ve bunu ilk defa yaşıyorum. HDD lerin hangisini takarsam bu böyle oluyor. Özel bir ayarı varda bu işin ben mi çözemedim windows 7 altında birden fazla disk kullanan arkadaşlardan cevap alabilirsem sevinirim... Bu arada HDD lerde bad sektor falan olmadığına eminim...
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
denetim masası güç seçeneklerinden hdd yi beklemeye al, monitörü kapat, pc yi beklemeye al gibi modlar var. hdd ile ilgili olan ayar açık olabilir. bir kontrol edin isterseniz.
O bölüm sisteme bağlı olan ikinci HDD yi etkiler mi ? Normalde bir işlem yapılmadığı durumlarda sistemin kurulu olduğu kısım için değil midir orası ? Çünkü bu sorun benim normal çalıştığım zamanda da oluyor. Ne zamanki ikinci diske giriyorum o zaman vıınnn çalışmaya başlıyor arkadaş. Neyse tavsiyeniz için teşekkür ediyorum bir de böyle deneyelim bakalım nasıl olacak...
Win7 güç tasarrufu sağlamak için 2ncil HDD'yi uyku moduna alıyor, HDD'e erişim sağlayana kadar gücü kesiyor. Güç seçeneklerinden dilersen , HDD2i hiç bir zaman kapatma komutu verebilirsin..
Cevaplarınız için teşekkür ediyorum. Zaten bariz bir tasarrufa alma durumu olduğu belliydi lakin bu bölümden olabileceğini tahmin etmemiştim. Henüz Win7 nin bütün sırlarını çözemedik Şimdi ayarları değiştirip deniyorum bakalım nasıl olacak gelişmeler...
bende de uyku moduna gırıyordu ne guzel.ama sımdı uyumuyor?hdd tune yı ındırıp kurduktan sonra uyku muyku yok nıye
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme