Şimdi Ara

Hdd ide girişi pinlerinden biri kırıldı ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşımdan hdd alcam akşam. 80gb seagate yada samsungmuş. ide kablosunu ters takmaya çalışırken 1tane pini kırmış. geri 39tanesi sağlam ama çalışacağını sanmıyorum. Garantisi hala devam ediyomuş yollasam tamir ederlermi. bariz kullanıcı hatası sonuça.. Yada tamiri yapılan biyer biliyomusunuz??

• nasıl becerdiniz yavv. öncelikle gecmiş olsun diyorum. garantinin para almadan yapacağını sanmıyorum.

kolay gelsin
  • quote:

Orjinalden alıntı: andac___707

nasıl becerdiniz yavv. öncelikle gecmiş olsun diyorum. garantinin para almadan yapacağını sanmıyorum.

kolay gelsin

Evet üstat haklı..Tamir ederler ama garantiye girmez bence..Ücret alırlar..Ama pek tuzlu olacağını sanmıyorum..
  • geçmiş olsun ... lehimle bence kırık parçayı
  • Ya biraz haksızlık olucak ama genede insanlık hali..Bence bu çalışmıyor diye verin gerisine karışmayın
  • quote:

Orjinalden alıntı: ***imp***

Ya biraz haksızlık olucak ama genede insanlık hali..Bence bu çalışmıyor diye verin gerisine karışmayın

Harddisk servisten yeni gelmiş zaten. 0 mı gelmiş tamir edilipmi gelmiş bilmiyorumda geldiğinde pinin sağlam olduğunu biliyorum. Arkadaş kırmış. kırılan uç lehimlenebilirmi bilmiyorumda servise giderse 40tane pin olan socketi komple değiştirirler sanırım. Ücretli yapsalarda bende fazla tutacağını düşünmüyorum.
  • benim başıma da gelmişti benzer bir sorun ben bi tane toplu iğneyi lehimleyip kesmiştim çalıştı eğer bunu yapabilecek bi tanıdığınız falan varsa yaptırın çok basit bir şey tek gereken çok dikkatli olmak lazım eğer lehim yanlış bi yere değerse hdd yanabilir
    kolay gelsin...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • en son ihtimal o olayı yaparım herhalde. baya riskli. mesela pc açıkken kasa oynayıp kablo biraz kımıldarsa o kırılır kısadevre fln olup yanabilir. buda en ucuk olay ama riske gerek yok. servis yapmassa o yöntemi yapıcaz tbi
  • ide kablosunun içindeki bi deliğe (kırık parçanın denk geldiği yer) sok oraya iğneyi ama aynı seviyede olsun .. sonra takinca temas eder o bi dene derim :D
  • tamamda sonra kasanın bi oynamasında temassızlık olupta kısa devre olursa yanmasın hdd :)
    birazdan alıcam hdd yi önce 39 pin li deniycem çalışcağını sanmıyorum ama.. ve kısa devre yapmazsada iğne ile deniyceö
  • iğne olayını yaptım. çalıştı. dosya koyulurmu güvenilirmi sizce ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.