Bilgisayarın parçalarını satmıştım lakin HDD var elimde onu tuttum çünkü içersinde önemli bilgilerim var ;
Şimdi yeni bilgisayara takarken HDD yi C ye format atılması gerekiyor C nin içindeki bilgilerde lazım bana ve yeni bilgisayar alana kadarda vaktim yok şimdi ben bu HDD yi bilgisayara takmadan sanki hariciymiş gibi nasıl C deki ve D deki verileri dizüstü bilgisayara nasıl aktarabilirim ?
quote:
Orijinalden alıntı: KURSAD.
Bilgisayarın parçalarını satmıştım lakin HDD var elimde onu tuttum çünkü içersinde önemli bilgilerim var ;
Şimdi yeni bilgisayara takarken HDD yi C ye format atılması gerekiyor C nin içindeki bilgilerde lazım bana ve yeni bilgisayar alana kadarda vaktim yok şimdi ben bu HDD yi bilgisayara takmadan sanki hariciymiş gibi nasıl C deki ve D deki verileri dizüstü bilgisayara nasıl aktarabilirim ?
Selamlar, hdd'yi takıp güvenli moddan girmeyi deneyiniz lütfen eyer öyle'de girmiyorsa yapacağınzı şey çok basit. Kabloyu pek bilmiyorum fakat her yerde vardır fiyatı max. 10 veya 20 tl arası hdd'den bilgisayara takılan bir kablo o kabloyup alıp harddiskinize takıp daha sonrasında internet kafe veya başka bir bilgisayarınız varsa takıp usb bellek gibi içindeki bilgileri alabilirsiniz araştırırsanız azcık iyi forumlar.
Ayriyetten kabloyu İDE veya SATA kablosu zannetmeyin öyle bir kablo değil bir ucu hdd'ye takılan diyer ucu bilgisayarın usb girişine takılan türden bir kablo.
zaten kabloyla olucak yani diz üstü bilgisayarına aktarıcam yukarda da belirttim , tamam bir ucu usb diğer ucu sata bir kablo gibi birşey bulcam lakin HDD nin güç girişini nasıl halledicem ?
quote:
Orijinalden alıntı: KURSAD.
zaten kabloyla olucak yani diz üstü bilgisayarına aktarıcam yukarda da belirttim , tamam bir ucu usb diğer ucu sata bir kablo gibi birşey bulcam lakin HDD nin güç girişini nasıl halledicem ?
USB İle bilgisayara taktığınız'da hdd elektiriği bilgisayardan alacaktır genellikle böyle olur. Bu kısmı hiç dert etmeyin gerekirse kasanın kapagını acar içerisinden 1 tane kablo çeker güç girişine takar oyle usbye takarsınız :)
Harici harddiskleri usb den bağlamak için üretilmiş HDD kutuları mevcut.Kutularda elektrik ve sata girişleri var gerekli bağlantıları yapıp harddiski bağlatabilirsiniz.arkadaşın dediği gibi sadece usb kablosuyla yapabileceğinizi sanmıyorum çünkü bu harddiskler usb den gelen elektrik akımından daha fazla akım istiyor bu nedenle dışarıdan beslemek şart.
Evet arkadaşın dediği gibi 3.5 hdd kutusu almaktan başka çare yok 35-40tl civarı sanırım,yani masaüstü pcye takmadan tek çözüm bu sanırım,herhangi bir bilgisayara bağlayabilseydiniz kolayca verilere ulaşılırdı.