Arkadaşlar merhaba. 1TB lik toshiba HDD var ve bunu güvenli çıkarmak istiyorum. Mac bilgisayarda güvenli çıkardığımda HDD'nin içindeki disk duruyor ama Windows 10'da disk güvenle çıkarıldı diyor fakat disk hala dönmeye devam ediyor. kabloyu çıkarıncada kafa atma sesi geliyor bu da HDD'nin ömrünü kısaltıyor. Yardım edebilecek biri varmı?? |
HDD Güvenli Çıkarma
-
-
Merhaba, Win 10 da aynı problemi yaşayan bir çok kişi var, bazen bende yaşıyorum HDD kullanılmıyorken bile "Disk kullanımda çıkarılamıyor" gibi hata veriyor. Size tavsiyem netten "USB Safely Remove" programını aratıp free ya da basitçe full sürümünü bulup indirin, diski çıkartma ve daha bir çok özelliği mevcut bir araştırın ve kullanın derim.
-
Ekranda gördüğünüz , Güvenle çıkarabilirsiniz uyarısına itibar etmeyin. Diskin ışığının söndüğüne, motorunun durduğuna emin olana kadar bekleyin.
Geri planda çalışan başka programlar diskin durmasına engel oluyor olabilir.
Diskte donanımsal veya yazılımsal sorun varsa diskin durmasına engel oluyor olabilir.
Motor uzun süre beklemenize rağmen durmuyor ise, verileri yedeklemeniz, yapacaksanız denemeleri daha sonra yapmanızı tavsiye ederim.
Aniden çıkarılan disklerde donanımsal hasar oluşabilir. Bu , verilerinizi tamamen kaybedebilecek düzeye de çıkabilir.
-
Teşekkür ederim ama işe yaramadı. :(
-
Evet, bilgisayar çıkarıldı diyor ama motor hala dönüyor. Mac'te güvenle çıkardığında motor duruyor. Herhalde Windows bu SATA reader'ın driver'ını desteklemiyor
-
O kadar pamuk ipliğine bağlı değil. Güncel disklerde, enerji kesilmesinde kafayı otomatik olarak yerine çeken mekanizma mevcut. Yoksa her elektrik kesilmesinde diskte kalıcı bozuk sektörler görürdük. Çok eski disklerde (bahsettiğim belki 20 yıllık diskler) elektrik kesildiğinde kafa, disk plakasının üstüne düşerdi.
Güvenle çıkarabilirsiniz dedikten sonra motorun hala dönüyor olması normal, çünkü enerji kesilmiyor, sadece uygulamaların disk ile erişimi kesiliyor. Bilgisayarım dan bakarsanız zaten diskin kaybolduğunu görürsünüz.
-
Yazdıklarınız tahmine dayalı. ve yanlış.
Ben profosyonel veri kurtarma yapıyorum. Deneyimlerimi paylaşıyorum. Sizin yazdığınız bilgilerde kaynağınız nedir ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DigitalVeri -- 28 Nisan 2021; 11:52:34 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X