Şimdi Ara

HDD gözlerimin önünde eriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar şu an 1tb'lık Samsung HDD kullanıyorum. Tam olarak modelini hatırlamıyorum, gerekli derseniz öğrenebilirim. Sorun şu. Bundan önce iki tane 250 gb'lık HDD kullanıyordum. Kullanırken bilgisayar donup kalıyordu ve kasada HDD'nin kullanımını temsil eden ışık hiç sönmüyordu. Bilgisayarı yeniden başlatmam gerekiyordu ve çoğu zaman direk başlamıyordu. Kabloları değiştirmem, çıkartıp takmam gerekiyordu. Sonradan ikisi de mefta oldu. Şu an kullandığım 1 tb'lıkta da aynı şeyler olmaya başladı. Bunu düzeltmenin bi' yolu var mıdır ? Bad Sector'den şüphelenip Advanced System Care ile gelen HDD programı ile tarattım, problem yok dedi. Windows'un hata düzenleyicisini kullanmadım. Yardımlarınızı için şimdiden teşekkürler.

Sata.

HDTune ile gözden geçirdim. Health Status: Ok. Hata taraması yaptım, hiç çıkmadı. Benchmark'ta minimum transfer rate 100mb/s civarı. Model de 103SJ.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• aynı harddisk var sorunsuz kullanıyorum.donanımsal blr sorununuz olabilir mi?harddiskin ısıgı surekli yandıgı icin sanırım boyle bir sonuca vafdınız sanırım.su bad sectoru tarayan bulan programları kullnmakta bana sacma geliyor.siz ramlare bl bakın derim
  • meraba arkadaşlar konuyu dağıtmak istemem ama başka bi başlık bulamadım kusura bakmayın.bende 500 gb samsung hdd kullanıyorum.format atmadan önce normal çalışırken şu an bi 3 gb lık dosyada bile kes yapıştır işlemi normalinden fazla sürüyor.önceden sata desteği için gerekli dosyalar yüklü değildi ve AHCI modu kullanmıyordum.formattan sonra yükledim ama AHCI moda almadım.nedeni bu olabilir mi?

Abi belediye işçilerinin sopası varya büyük 2 metrelik onla vurdu işte.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _dideban_

meraba arkadaşlar konuyu dağıtmak istemem ama başka bi başlık bulamadım kusura bakmayın.bende 500 gb samsung hdd kullanıyorum.format atmadan önce normal çalışırken şu an bi 3 gb lık dosyada bile kes yapıştır işlemi normalinden fazla sürüyor.önceden sata desteği için gerekli dosyalar yüklü değildi ve AHCI modu kullanmıyordum.formattan sonra yükledim ama AHCI moda almadım.nedeni bu olabilir mi?

Yeni bir başlık açmanı tavsiye ederim, daha rahat yardım bulursun

Abo, ben onu düşünmedim. Fakat HDD'ler yandıktan sonra anakartı değiştirdim. Yoksa, yoksa, yoksa, yine mi ? İkinciyi kaldırmaz bu bütçe, yaz sonunda toplayacağım yeni kasa.

• diğer pc bileşenleriniz nedir marka model olarak yazarsanız, özellikle psu.

3 GB DDR2 667 mhz ram. ( 2gb'ı kingston, 1 gb'lığın markasını hatırlamıyorum. )
    Cooler Master 500W PSU.
    Zotac 1 GB 256 bit DDR3 9600gt.
    Intel C2D E4500 2.20ghz ~ 2.69ghz
    Asus P5KPL-AM SE

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EYB -- 4 Temmuz 2011; 23:40:54 >
  • Hocam benzer sorunlardan bende eskiden 3 tane çeşitli boylarda hdd yaktım.Ama powerımı değitirdikten sonra böyle bir sorunla bir daha karşılaşmadım.Gerçi sizin poweriniz kaliteli ama...
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.