Şimdi Ara

HDD Etkinlik Süresi %100 Problemi Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

bilgisayarımda uzun zamandır herhangi bir donanım değişikliği yapmadım. neredeyse 2 yıldır herhangi bir sorun yoktu.

windows 10 ssd diskte kurulu, ek olarak bir tane hdd diskim var. bunu da diğer dosyalar için kullanıyorum.

2 gündür bazı işlemlerde oldukça yavaşladığını farkettim ve görev yöneticisinden performans bölümünü incelediğimde hdd etkinlik süresi %100 olarak gözüküyor. 100 mb bir dosya sıkıştırmak istediğimde, dosyayı kopyalarken vb işlemlerde bu durum yaşanıyor.

bilgisayar boşta iken veya ssd disk ile ilgili bir sorun yok. sadece hdd diskte bu durum yaşanmakta.

- windows defender ve kaspersky ile ayrı ayrı full virüs tarama yaptım.
    - windows search özelliği kapatarak denedim.

sizce ne denemeliyim ? teşekkürler.

• HDD disk sağlığını kontrol edin. Hdtune benzeri programlar ile bad sector ve performans testi yapın. Yüksek ihtimalle hdd nizde sorun var. Onemli verilerinizi yedeklemenizi öneririm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DigitalVeri

HDD disk sağlığını kontrol edin. Hdtune benzeri programlar ile bad sector ve performans testi yapın. Yüksek ihtimalle hdd nizde sorun var. Onemli verilerinizi yedeklemenizi öneririm
    öncelikle teşekkürler.

hdtune ile health bölümünden baktığımda 2 madde hariç hepsi ok gözüküyor. sarı gözüken 2 madde şöyle :

Reallocated sector count : current = 60 - worst = 60 - thresold = 36 - data = 53520
    Current pending sector : current = 96 - worst = 1 - thresold = 3 - data = 808

bir öneriniz olur mu acaba ?
  • majeronn M kullanıcısına yanıt
    Benchmark testi yapıp grafiğin resmini koyabilir misiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: DigitalVeri

Benchmark testi yapıp grafiğin resmini koyabilir misiniz
    öncelikle yardımseverliğiniz için çok teşekkür ederim.

son mesajımdan sonra ilgili diskteki verileri kopyalarken bile çok uzun sürmeye başladı. sonrasında ise hiç işlem yapmadı.

varolmayan bir aygıt belirtildi şeklinde hata verdi. kapatıp açtım ve şuan diski görmüyor.

bu durumda verileri kurtarmam için en sağlıklı yol nedir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi majeronn -- 19 Mayıs 2020; 3:53:57 >
  • Reallocated olan tamir edilmiş bozuk sektörler, Current Pending olan tamir edilmeyi bekleyen bozuk sektörler. Disk Windows'da sürücü olarak görünüyorsa komut istemi altında chkdsk /f /r komutu ile tamir deneyin, tamir tamamlanabilirse HD Tune'un error scan bölümünden uzun test yaptırın (quick scan olmayacak) kırmızı kutular görünürse o disk bir daha güvenilir hale gelmez. Disk Windows'da görünmüyorsa HDD Regenerator gibi boot özellikli bir programla tamiri deneyebilirsiniz fakat HDD Regenerator ile tamir çok uzun sürebilir ve düşük de olsa verileri kaybetme riski vardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: poko001

Reallocated olan tamir edilmiş bozuk sektörler, Current Pending olan tamir edilmeyi bekleyen bozuk sektörler. Disk Windows'da sürücü olarak görünüyorsa komut istemi altında chkdsk /f /r komutu ile tamir deneyin, tamir tamamlanabilirse HD Tune'un error scan bölümünden uzun test yaptırın (quick scan olmayacak) kırmızı kutular görünürse o disk bir daha güvenilir hale gelmez. Disk Windows'da görünmüyorsa HDD Regenerator gibi boot özellikli bir programla tamiri deneyebilirsiniz fakat HDD Regenerator ile tamir çok uzun sürebilir ve düşük de olsa verileri kaybetme riski vardır.
    teşekkür ederim.

disk windowsda gözükmüyor şuanda. HDD Regenerator ile deneme yapacağım.

sağlam olan ssd diskimde herhangi bir veri kaybı riski varmı ? bozuk olan hdd'de olabilecek veri kaybını göze aldım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    SSD'de tarama yapmadan bunu cevaplamak mümkün değil fakat sistemde düzgün çalışmayan bir HDD Windows farklı bir sürücüye kurulmuş olsa bile çalışmasını negatif yönde etkiler. SSD eski değilse veya çok veri yazılmadıysa hata olması düşük olasılık.
  • quote:

SSD'de tarama yapmadan bunu cevaplamak mümkün değil fakat sistemde düzgün çalışmayan bir HDD Windows farklı bir sürücüye kurulmuş olsa bile çalışmasını negatif yönde etkiler. SSD eski değilse veya çok veri yazılmadıysa hata olması düşük olasılık.
    teşekkürler.

ssd'de tarama yaptığımda herhangi bir sorun vs gözükmüyor. sadece işletim sistemi için kullandığımdan çok fazla veri yazılmamıştı. çok eski de değil.

ben bozuk olan hdd'deki dosyaları en kolay nasıl yedekleyebilirim ? şuan hiç erişim sağlayamıyorum hdd'ye. dvd kablolarını hdd ye bağladığım zaman disk yöneticisinden görebiliyorum ama bir süre sonra ordan da kayboluyor.

easeus gibi programlar ssdye zarar vermeden yedekleme yapabilirmi ?

Kullanıcıların yaptığı en büyük hata , diskte problemler başladıktan sonra düzeltme denemeleri yapmak oluyor. Bu esnada yapılan her işlem ile risk alınıyor. Diskte sıradışı davranışlar başladığında hicbirsey yapmadan ilk iş kıymetli verileri almak olmalıdır. Kimi zaman bu yapılırken dahi sizin yaşadığınız şekilde verilere tamamen erişilememe durumu ile karşılaşılabiliyor.

Bu ikazları yapınca çoğu kişi ticari cümleler kurduğumuz kanısına varıyor. (Sizi tenzih ederim) Sizinki biraz talihsizlik olmuş gibi anlıyorum.

Şu aşamada profosyonel destek almak en uygun yol olacaktır.

HDD regenerator , scandsk gibi uygulamalar fiziksel hasar bulunan diskler için kesinlikle onermedigim işlemler.
    Bir diskte anormallik hissedildiğinde ilk iş verileri yedeklemek olmalıdır.

Profosyonel destek için özelden yazabilirsiniz.
    Üzüldüm gerçekten

Disk Windows'da sürücü olarak görünmüyorsa Stellar Data Recovery veya benzeri dosya kurtarma yazılımları ile dosya kurtarmayı deneyebilirsiniz. Dosya kurtarma işlemlerinin bir riski yoktur fakat HDD Regenerator kullanırsanız nadiren veri kayıplarına neden olabilir.
  • quote:

Disk Windows'da sürücü olarak görünmüyorsa Stellar Data Recovery veya benzeri dosya kurtarma yazılımları ile dosya kurtarmayı deneyebilirsiniz. Dosya kurtarma işlemlerinin bir riski yoktur fakat HDD Regenerator kullanırsanız nadiren veri kayıplarına neden olabilir.
    peki bozuk olan hdd'yi usb ile laptopa bağlayarak veri kurtarma programı çalıştırsam olur mu ?

mevcut bilgisayarımdaki ssd diske herhangi bir zarar vermemek için riski minimuma indirmek istiyorum. bu nedenle önemsiz bir laptopa bağlayıp denemek daha mantıklı sanırım.

verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.
    Disk A'da yapılan veri kurtarma işlemi Disk B'ye zarar vermez. Veri kurtarma ile bozuk sektör tamiri farklı konular o yüzden korkmanıza gerek yok. Veri kurtarma işleminde yazılım tarama yapar ve okunabilir verileri kurtarır o kadar. Veri kurtarma yapacaksanız kurtarılan verilerin kopyalanacağı ikinci bir disk gereklidir yani sistemde iki disk takılı olmak zorunda. Disk'in USB'den bağlı olması, harici veya dahili olması önemli değil.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.