Arkadaşlar HP DV6 notebook kullanıyorum. Bilgisayarımda görünmeyen fakat Disk yönetiminden görünen bir bölümü etkin hale getirdim. Şimdi bilgisayar c bölümünü göremiyor ve hiçbir şekilde açılmıyor. Açılınca X diye bir bölümden boot ediyor ve direk HP kurtarma konsolu geliyor. Kurtarma bölümü de silindiği için bir işlem de yapamıyorum. Sorun şu işletim sistemini açmadan disk yönetiminde C bölümünü etkin hale getirmek istiyorum yardım edebilecek var mı acaba?
Çözüm için yaptıklarım (hiçbirisi olmadı) Linux tabanlı stax cd si ile başlatmaya çalışma (olumsuz mavi ekran hatası) Live XP CD si ile başlatmaya çalışma (olumsuz mavi ekran hatası) yeni bir XP işletim sistemi kurmaya çalışma (olumsuz mavi ekran hatası) Windows sistem kurtarma diski (olumsuz)
arkadaşlar çöazümü deneyerek buldum. Belki birgün birine lazım olur nasıl yaptığımı anlatayım. Başka bir bilgisayarda Windows kurtarma diski oluşturdum ve boot ettim. CMD komut sistemini açtım oradandiskpart komutuyla önce diski seçtim sonra partitionu seçtim sonra da sistemimin kurulu olduğu bölümü "active" ettim. Daha sonra yen,den başlattım sorun çözüldü.