Merhaba arkadaşlar.. Bilgisayarıma XP kurmak için format attım.Kur dosyalarını kopyaladıktan sonra kuruluma başlamak için bilgisayar restart atıyor ve bu esnada bilgisayarım "Disk Okuma Hatası" veriyor.Hiçbir şekilde XP kurulumunun 2. aşamasına geçemiyor. Sorun nedir aceba?
Harddiskte sorun olsa kur dosyaları kopyalanmazdı öyle değilmi?
Saygılar..
%99 hd sorunu.elektrik kesintisi filan olduysa diskler zarar görmüş olabilir.eğer öyleyse tamiri yok maalesef.ama sen bi kontrol et badsector var mı die.yazılımsalsa düzeltebilirsin.ama fizikselse(muhtemelen öyle) tamiri yok maalesef.kolay gelsin
Ama xp kuru çalıştırdığımda partları gösteriyor.hatta format atıp dosyaları kopyalıyor.bazıları ide kablolarını değiştir dedi yaptım fakat hiçbirşey değişmedi.format atmadan önce böyle bir sorunum yoktu.yeni ram aldım o yuzden format atmıştım.eski ramleri takıp denedim ama sorun duzelmedi.
birde cd ni değişitir istersen. bellimi olur ama arkadaşların da dediği gibi hdd gibi geldi banada
Dostum KUR DOSYALARI KOPYALIYOR ekranında mı hata veriyor? Öyle ise yüzde 99 ramden yapar da
tam olarak hangi ekranda eriyo anlamadım dakika olarak geri sayarkenmi
Xp kurarken once hangi parta kurulmasini istiyorsam onu seciyorum.formata basliyor format bıter bitmez dosyaları kopyaliyor ve pc kuruluma gecmem icin restart atmamı istiyor.tamam diyorum yeniden baslıyor pc.windows logosu cıkmadan daha dos ekranindayken hatayı veriyor.
Öncelikle cd nin ve cdromun sorunsuz olduğundan emin olduktan sonra, Ramlarini kontrol et.Tekrar çıkarıp takabilirsin iyice oturduğundan emin olarak.Olmadı eskiramlarini takarsın tekrar. HDD de son anda sorun çıkmışta olabilir yanı en son kapatırken acele eder fişi çekersin fln ,bir anda diski bozabilir. Küçük bir ihtimal ama bakmakta fayda var.Pc ile uğraşırken cpu fanını gevşetmiş olabilirsin.Eğer spu fanını gevşetmişssen ve uzun süredir takılı ise tafsiyen iyice söküp temizleyip yeni macun sürerek monte etmendir.Eski macun kuruduğundan sağlıklı şekilde oturması zor. Kolay gelsin
başka cd ile dene. olmazsa başka harddisk ile dene.
Azonce pardus kurdum sorunsuzca calisti.sorun cd de galiba..
aynı sorun şimdi bende de var :(
*4 ayrı xp cd si değiştirdim, *3 farklı optik okuyucu değiştirdim (cd-r, cd-rw, dvd-rw), *ram imin birini çıkartıp sırayla denedim (3 ram var),
en sonunda vista kurdum oldu ama format atınca yine xp kuramıyorum, fdisk, scandisk yaptım hdd de sorun olmadığından eminim
bilgisayarım > yönet > disk yönetiminden diski iki parçaya ayırmıştım ondan sonra böyle çıktı sebebi nedir arkadaşlar? mecburiyetten vista kullanıyorum !
mavi ekran hatası fln çıkmıyor, sadece arkadaşın bahsettiği gibi kur dosyalarını yüklüyor disk bölümlerini gösteriyor c,d seçiyorum ntfs olarak biçimlendir diyorum buraya kdr ok. restart yapıyor tam 39 dakikadan geri sayacak olan ekran çıkmadan "disk okuma hatası ctrl+alt+del" yazıyor
Arkadaşım, Ben de aynı sorunu yaşadım, cd arızalıdır veya hard disk arızalıdır diye denemediğim şey kalmadı. Meğer sorun kabloda imiş. Ata33 kablosu yerine ATA66/100 kablosu (40 telli yerine 80 telli) kullanırsan sorunun çözüldüğünü göreceksin..
sorun kabloda değil çevirmee çalıştığım btn bilgsayarlarda aynı sorun bunun bi çözümü yokmu
Sorunu çözdüm sanıyorum :) Biosa hiç dokunmadım. Harddiskime önceden Windows 7 kurulduğu için 100mblik system reserve bölümü ayrılmış hddden.. Sanırım onun içindekiler win7 başlatılması için gereken dosyalardı, ben xp yükleyince uyumsuzluk oldu ondan açılmadı herhalde böyle sanıyorum :).. O Bölümü sildim ve yeniden 100mblik alan açtım.. Hdd yeniden biçimlendirdim ve şimdi reboot ta oldu bilgisayar açılış kurulumu yapılıyor. İnşallah sorun çıkmaz Yardımlarınız için çok teşekkür ederim..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme