Şimdi Ara

HDD den ses geliyor pc açılmıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
9.058
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben 2 hdd kullanıyorum. Biri sata diğeri ide. Bazen hdd lerden birinden tık tık diye ses geliyor pc açılmıyor yada çok yavaş açılıyor 15 dk sürüyor. Sesin ide hdd den geldiğinden şüpheleniyorum hdd lerde badsector yok.

• O ses duaycağın kadar sert bir ses ise diskinizn kartındasorun oluşmuş oalbilir benımde vardı oyle bır dıskım en son komple gitti kart arızalandı diğer bir deyişle kafa atıyordu hangidisk olduğunu tespit etmenız gerekir ve sistemden ayırın onu
    garantisi varsa garantiye gönderin
    iyi forumlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: VOLkANKIRIK

O ses duaycağın kadar sert bir ses ise diskinizn kartındasorun oluşmuş oalbilir benımde vardı oyle bır dıskım en son komple gitti kart arızalandı diğer bir deyişle kafa atıyordu hangidisk olduğunu tespit etmenız gerekir ve sistemden ayırın onu
    garantisi varsa garantiye gönderin
    iyi forumlar

teşekkür ederim. Öncelikle her zaman olan bir sorun değil tespit etmem zaman alabilir.
  • arkadaşın degiği gibi kafa atmış yapa bileceğin birşey yok. yeni hdd yolu gözükmüş sana.
  • Aynen Harddiskte Badd sector oluşmuş ve harddiske elveda
  • o yedek harddiskti benim için sorun teşkil etmez .
  • quote:

Orijinalden alıntı: mckrhn

Ben 2 hdd kullanıyorum. Biri sata diğeri ide. Bazen hdd lerden birinden tık tık diye ses geliyor pc açılmıyor yada çok yavaş açılıyor 15 dk sürüyor. Sesin ide hdd den geldiğinden şüpheleniyorum hdd lerde badsector yok.

Şimdi sana söyleyeceğimi bir çok kişi bilmez ama sorunun power supply da.
    tik tik ( cik cik ) diye sesin gelmesi elektriğin yetersiz gelmesine bağlı yeterli rpm'ye ulaşamamaktan kaynaklanır.

2HDD kullanıyorsan bu çok doğal,

Çözümü ise daha yüksek Watt değerine sahip bir power supply almak.

Not: bahsettiğim ses mekanik bir arızadan kaynaklanmaz ve güm güm şeklinde olmaz.
    Genelde Harddisk ötüyor diye tabir ediyor Türk İnsanı :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PC'de ses sorunu
    7 yıl önce açıldı
    PC'de ekran gelmiyor
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hatalı olanı bulup çıkartın hocam. ses geliyor diyorsunuz büyük sıkıntı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erase99

quote:

Orijinalden alıntı: mckrhn

Ben 2 hdd kullanıyorum. Biri sata diğeri ide. Bazen hdd lerden birinden tık tık diye ses geliyor pc açılmıyor yada çok yavaş açılıyor 15 dk sürüyor. Sesin ide hdd den geldiğinden şüpheleniyorum hdd lerde badsector yok.

Şimdi sana söyleyeceğimi bir çok kişi bilmez ama sorunun power supply da.
    tik tik ( cik cik ) diye sesin gelmesi elektriğin yetersiz gelmesine bağlı yeterli rpm'ye ulaşamamaktan kaynaklanır.

2HDD kullanıyorsan bu çok doğal,

Çözümü ise daha yüksek Watt değerine sahip bir power supply almak.

Not: bahsettiğim ses mekanik bir arızadan kaynaklanmaz ve güm güm şeklinde olmaz.
    Genelde Harddisk ötüyor diye tabir ediyor Türk İnsanı :)

Sistemime göre psunun yetmemesi normal ama bugune kadar sıkıntı yaratmayınca önemsemedim dvdromu çıkarmıştım güç yetmez diye.Haklısın.

• DVD-Rom'u çıkartman çok iyi olmuş.

Sistemin çok güç çekmez. Söyledikleri gibi HDD'lerinden biri kafa atıyor (tabir bu).
    Power yeterli. Zaten sistemin en fazla 120W güç çeker ki zor..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.